2015 Haberleri

2015 Haberleri

Saadetli gençlerden Yemen çağrısı

2015 yılından beri derin bir insanlık krizi yaşanan Yemen için açıklama yapan Saadet Partisi Kocaeli İl Gençlik Kolları Başkanı Latif Gökhan Durtaş,” Biz buradan diyoruz ki

AKP, Kocaeli'de en az kaybı Karamürsel'de verdi! Peki diğer ilçeler?

AKP Kocaeli’de başarılı oldu mu? 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde alınan oy oranları, 24 Haziran’da ne kadar düştü? Hangi ilçede ne kadar düşüş yaşandı? Tüm bu soruların cevabı haberimizde.

Gölcük Donanma’da 4 bin 50 kilo at eti çıktı!

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için 2015 yılında alınan 12 bin 500 kilo kavurma tipi kutulanmış et konservenin 4 bin 50 kilosunda at eti tespit edildiğini belirtti.

Sigara yasağında son dakika gelişmesi

2015-2018 Tütünle Mücadele Eylem Planı'na göre sigara içmek birçok alanda yasaklanmıştı. Hal böyle olunca bir çok restoran, pastane, lokanta gibi yerlerde ise alternatif

2015'te Kocaeli'de 3 bin 1 Kişi Boşandı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre 2015 yılında Kocaeli’de 3 bin 1 kişinin boşandığı açıklandı. Karamürsel bu sıralamada 10. sırada.

Sağlık Meslek Liselilere Mezuniyet Hediyesi

Karamürsel Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu, 2015-2016 eğitim yılında mezun olan Dr.Pembe Müjgan Calp Gökçora Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerine konser verdi.

Meclis Toplantısın'da İsmail Yıldırımı Kızdırdılar

Büyükşehir Belediyesi mayıs ayı olağan meclis toplantısında 2015 yılı bütçesine CHP’li üyelerin red oyu vermesine karşı,  Ak Partili üyelerin oy çokluğuyla

KOMEK Sergisi Karamürsel'de Açıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları’nın (KOMEK) 2015-2016 eğitim öğretim dönemi kursiyerlerinin “Gelenekseli Sergile, Akdeniz Bölgesi” temalı eserleri, Karamürsel’de sergilendi.

Altınova'da Taciz Skandalı

Altınova'da Aralık 2015'de gerçekleşen taciz skandalında tacizci öğretmen tutuklandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığından En Çok Kitap Okuyan 66 Yaşındaki Melek Namlı Küçükkara’ya Teşekkür Belgesi

52. Kütüphane Haftası kapsamında Karamürsel İlçe Halk Kütüphanesi üyesi ve 2015 yılında 125 kitap alarak en çok kitap okuduğu için

Kocaeli'deki Boşanmalarda Karamürsel Dokuzuncu Sırada

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı (TÜİK) Kocaeli Bölge Müdürlüğü’nce medeni durum 2015 yılı adres dayalı nüfus kayıt sistemi sonuçları yayınlandı.

1 Mart Üsküdar Vapur Faciası Şehitleri Törenle Anıldı

1 Mart Üsküdar Vapur Faciası Şehitleri Törenle Anıldı

Çamçukurspor Yıkıldı, Umutlar Seneye Kaldı

2015-2016 Sezonunda 111 gün süren Amatör Süper Lig A Grubunda Play-Off mücadelesi veren Çamçukurspor son hafta deplasmanda Büyük Derbentspor’a 1-0 yenilerek Play-Off şansını sene bırakırken gruptan küme düşen ve şampiyon olan takımlar önceki gün oynanan maçlarla belli oldu.

2. Küme start verdi, Karamürsel takımları yeni sezona kötü başladı

2015 – 2016 sezonu 2. Amatör Küme maçları geçtiğimiz hafta oynanan maçlar ile start aldı. Ligler de A, E, D ve F Grubu maçları oynandı.

Karamürselli öğrenciler ispanya yolcusu

İlçemiz'de bulunan  100. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Erasmus + KA219 Stratejik ortaklıklar kapsamında 2015 yılında Ulusal Ajans Tarafından kabul edilen

Kızılay Aşevinden İhtiyaç Sahiplerine 190 Kap Sıcak Yemek

Karamürsel Aşevinde hemen her gün sıcak yemek hazırlayıp ihtiyaç sahiplerine dağıtan Karamürsel Türk Kızılayı, 2015 yılında toplam 190 kişiye her gün öğlen ve akşam sıcak yemek çıkardı.

Bu Yıl İçinde Karamürsel’e Ek Bina Yapılacak

Ergüney ve Balat Karamürsel Devlet Hastanesinin 2015 yılını değerlendirdi;

Yeni Kimliklerin Ne Zaman Verileceği Açıklandı

Nüfus cüzdanlarının yerini alacak yeni kimlik kartlarının dağıtımına Kırıkkale'den başlanacak.

Karamürsel Kaymakamlığı 2015 yılının değerlendirme toplantısını yaptı

Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu önderliğinde Garnizon Komutanı, İlçe Emniyet Müdür ve kurum amirleri, Kaymakamlık Toplantı Salonunda düzenlenen toplantı ile 2015 yılında yapılan çalışma ve faaliyetler hakkında değerlendirmelerde bulundular

Teog Sınav Sonuçları Açıklandı

Ortaokul 8’inci sınıfta okuyan 1 milyon 174 bin 427 öğrencinin katıldığı ve liselere girişte kullanılacak...

Eylül Ayından Bugüne Şehit Sayımız KORKU VERİCİ !

Hani haberlerde 30 saniyede izlediğiniz. İki, üç diye sayı olarak verilip...

- ÖZEL HABER - Dolandırılmayın, Ayrıntılı Videolu Bilgiler

Telefon dolandırıcılığı hakkında sizlere ÖZEL bir makale hazırladık içerisinde dolandırılan bir kişinin nasıl dolandırıldığı hakkında video da var.

Sigaraya Zam GELDİ işte Fiyat Listesi

2016 Sigara Fiyatları Belli Oldu! Yeni Sigara Fiyatları Ne Kadar? Yeni Tekel Sigara Zammı

Karamürsel’e İlk Kar Yağdı

Karamürsel’e mevsimin ilk kar yağışı öğlen saatlerinde başladı. Öğlen saatlerinde kar yağışı ile birlikte hava sıcaklığı sıfır dereceye kadar düştü.

İşte 2015 yoksulluk sınırı

Yoksulluk sınırı 4 bin 512 lira Aralıkta 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı bin 385 lira, yoksulluk sınırı 4 bin 512 lira olarak hesaplandı.

DİKKAT BÜYÜK SİBER SALDIRI BAŞLADI

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörlüğü, '.tr' uzantılı web sitelerine yapılan siber saldırılarla ilgili kamuoyuna bilgilendirme yaptı. Rektörlükten saldırılara ilişkin "14 Aralık 2015 Pazartesi günü, ".tr"

Karsad geleneksel yıl sonu şenliğine tüm halkımızı davet etti

Karamürsel'in en aktif kulüplerinden olan Karsad yıllardır sürdürdüğü ve geleneksel hale getirdiği Kimsesiz çocuklar ve engelliler yararına her yıl düzenlediği etkinliğini bu yılda aksatmadan düzenleyeceğini duyurdu.Bu yıl 8.sini düzenleyecekleri etkinliğin bütün gelirinin tümünü Çocuk esirgeme ve engelliler yararına harcanacağını duyuran yetkililer bütün halkımızı bu anlamlı etkinliğe davet etti. Tarih:25.12.2015 Yer:KARAMÜRSEL SUALTI SPORLARI KULÜBÜ DERNEĞİ Adres:Kayacık Mah. İsmet İnönü Cad. No: 60 İrtibat Tel: 0 (262) 454 4159

İsmail Yıldırım Büyükşehir meclis toplantısında muhalefete sitem etti

Dün gerçekleşen Büyükşehir Meclisi'nin Aralık ayı meclis oturumu esnasında İsmail Yıldırım muhalefete sitem etti. .Toplantıda Büyükşehir Belediyesinin 2016 bütçesi ve 2015 yılındaki performansı konuşulurken yoğun tartışmalar yaşandı. BÜTÇEYİ OKUYAMIYORLAR Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım “Rakamlarla oynayamayız. İşletmeciyim, muhalefet tarafından verilen rakamları anlamadım. 1.9 Milyar bütçesine borç alınmayacaktır. Bütçe yüzde 10 artmıştır. Belediyeler kendileriyle kıyaslanması gerekiyor. Muhalefet partileri bizlere güvenmiyor ise kendi düşüncelerine sahip belediyelerin bütçelerine bakmaları gerekiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi nüfus ve yerleşim yeri iki katıdır” derken, CHP’li Yılmaz buranın belediyesini konuşun derken Karamürsel Belediye Başkanı Yıldırım “Ben sizi kesmeden dinledim şimdi siz dinlemeniz gerekiyor. Bütçeyi okuyamıyorlar. Siyaset yapmadıklarını söyleyenler siyaset yapmaktadırlar” karşılığını verdi.

YELKEN KULÜBÜ 2015 YILI BAŞARI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

KARAMÜRSEL YELKEN KULÜBÜ 2015 YILI BAŞARI ÖDÜLLERİNİ VERDİ Karamürsel Yelken Kulübü 2015 Yılı Basari Ödülleri Sporcular veliler ve Yönetimin katılımı ile Yelken Kafe'de düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Bu yıl içerisinde kulübün adına katildiklari yarislarda elde ettikleri derecelere göre değerlendirilen sıralamada ilk 5 sporcusuna Basari Plaketi verilerek başarılarının devamı dilendi. Velilerin ve sporcularımızın katilimi ile sıcak bir ortamda gecen ödül töreni iyi dileklerin sunulması ile sona erdi.

KARAMÜRSEL'DE YARINDAN İTİBAREN EKMEK 1.25 LİRA

26 aydır zam alamayan fırıncı esnafı geçtiğimiz günlerde Kocaeli Esnaf Odaları Birliği´ne zam talebinde bulunmuştu.Fırıncıların bu isteği onaylandı ve 250 gram ekmeğin fiyatı 1.25 TL oldu. Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, yapılan toplantının ardından zammın uygulanacağı tarihin netleşeceğini söylemişti.Fakat karamürsel'de bulunan fırınlar bu zamma uymamış ve zammı ertelemişti bunun üzerine bugün akşam saatlerinde yapılan açıklama ile ekmek zammı onaylandı . 08.12.2015 Yani yarın itibarı ile karamürsel'de ekmek 1.25 Lira olarak satışa sunulacak.