Analizler Haberleri

Analizler Haberleri

Risk Altındayız, Önemler Yetersiz!

Son günlerde Türkiye genelinde meydana gelen büyük ölçekli ve Kocaeli ilimiz sınırları içerisindeki Gebze, Derince, Dilovası, Körfez ve Karamürsel ilçelerinde meydana gelen ufak çaplı depremler halkı tedirgin ediyor.

Son Dakika Kuduz Karantinası

Kaytazdere Merkez Mahallesi Dere Sokakta, kuduz hastalığı nedeniyle Kaytazdere karantinaya alındı. Alınan bilgiye göre, Kaytazdere Dere Sokakta hayvancılık yapan R.A. adlı kişinin büyükbaş hayvanını yaban hayvanlardan biriden kaptığı tespit edilen kuduz mikrobundan dolayı bir ineğin telef olması nedeniyle hayvan sahibinin ihbarıyla bölgeye giden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Kaytazdere Belediyesi yetkilileri inceleme yapıp, telef olan inekten numune aldı. Analizlerde kuduz mikrobuna rastlanılması sonucu karantinaya alınan mahalle ile çevresindeki tüm hayvanlar aşılama yapıldı.

Mavi Bayraklı Karamürsel Altınkemer A SINIFI MÜKEMMEL PLAJ

Sağlık Bakanlığı’na bağlı Kocaeli Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün Kocaeli plajlarında düzenli olarak yaptığı analizlerin sonucunda tüm plajlarımız tertemiz çıktı. İzmit Körfezi ve Karadeniz sahillerindeki plajlarımızın girilebilir olduğu ifade edildi. A SINIFI MÜKEMMEL PLAJLAR Mavi Bayraklı Karamürsel Altınkemer ve Kandıra Cebeci halk plajlarında 15 Haziran’da yapılan numune incelemelerinde denizin çok temiz olduğu ifade edildi. İzmit Körfezi’ndeki Gölcük Ulaşlı Plajı mükemmel ve çok temiz olarak tarif edilirken yine Karamürsel Ereğli ve Karamürsel Ereğli Defne plajları mükemmel ve çok temiz olarak değerlendirildi.