Belirtiler Haberleri

Belirtiler Haberleri

Askerdede Kullandık, Sivildede

Sayıları gittikçe artan uyuşturucu bağımlılarının acı hikayeleri var. 13 yaşında uyuşturucuyla tanışan B.G. arkadaşlarının 'bir kereden bir şey olmaz' yalanıyla zehre alıştığını anlattı.

Diyarbakır'da 25 asker zehirlenme şüphesiyle hastanelerde!

Diyarbakır'da akşam yemeği yedikten sonra zehirlenme belirtileri gösteren 25 asker ambulanslara Diyarbakır'daki hastanelere kaldırıldı.

Kalp Krizi, Belirtileri, Önlemleri

Kalp krizi belirtilerini takip ederek önceden önlem almanız mümkün.

Domuz Gribine DİKKAT YİNE CAN ALDI !

Alınması gereken önlemleri haberimizde ayrıntılı bir şekilde yazdık. Domuz gribi yine can aldı bu kez ölüm haberi Denizli'den geldi.

Ölü sayısı ve İsimler Belli Oldu Başbakanlık Koordinasyon Merkezi, saat 10.30 itibarıyla katliama ilişkin son bilgileri paylaştı:

Son olarak ölenlerin sayısı 95 olarak açıklanmıştı. Ölenlerin sayısıyla ilgili bir değişiklik açıklamada yer almadı. Başbakanlık Koordinasyon Merkezi, dün Ankara'da meydana gelen bombalı terör saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada, şu ana kadar 36 cenazenin ailelerine teslim edildiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, 77 cenazenin isimlerinin Savcılık tarafından koordinasyon merkezine iletildiği belirtilerek, isimler paylaşıldı. Ayrıca, olayın soruşturulması için 2 mülkiye başmüfettişi ve 2 polis başmüfettişinin görevlendirildiği kaydedildi. Yazılı olarak yapılan açıklamada ayrıca, bugün itibariyle 65'i yoğun bakımda olmak üzere 160 kişinin tedavisinin devam ettiği açıklandı. TOPLAM YARALI SAYISI 508, 160 KİŞİNİN TEDAVİSİ SÜRÜYOR Başbakanlık Koordinasyon Merkezi tarafından yapılan açıklama şöyle; "10 Ekim saat 10:04'te Ankara Tren Garı önünde meydana gelen bom balı saldırılar sonrasında devletimizin tüm birimleri olayın bir an önce aydınlatılması ve yaraların sarılması için görev başındadır. İçişleri Bakanlığımız tarafından hadisenin gerçekleşmesiyle ilgili tüm boyutları soruşturmak üzere 2 mülkiye başmüfettişi ve 2 polis başmüfettişi görevlendirilmiştir. 11 Ekim saat 10:30 itibariyle, menfur saldırı sonucu 65'i yoğun bakımda olmak üzere, 19 hastanede 160 vatandaşımızın tedavisi devam etmektedir. Sağlık Bakanlığımızın tüm birimleri teyakkuz halinde görevlerinin başındadır.

DÜNYA ASTIM GÜNÜ (5 MAYIS 2015)

TC Sağlık Bakanlığı, Türk Toraks Derneği ve Türkiye Ulusal Allerji ve Klinik İmmünoloji derneği ile işbirliği içinde, Dünya Sağlık Örgütünce kurulan GARD (Global Alliance Against Respiratory Diseases) Türkiye Projesi çatısı altında her yıl “Mayıs ayının ilk Salı günü” Dünya Astım Günü olarak belirlenmiştir. Astım nasıl bir hastalıktır ve belirtileri nelerdir?Astım akciğer içi hava yollarında daralmaya neden olan ve alevlenmeler (ataklar) ile seyreden müzmin (kronik) bir akciğer hastalığıdır. Hava yollarındaki bu daralmanın nedeni mikrobik olmayan bir tür iltihap nedeniyle hava yolu duvarının şişmesidir. Hastalık tekrarlayan nefes darlığı, nefes alıp verirken ortaya çıkan hırıltı/hışıltı/ıslık sesi, göğüste baskı hissi ve öksürük gibi belirtilerle kendini gösterir. Astım ne sıklıkta görülmektedir?Dünyada yaklaşık 300 milyon kadar astımlı hasta old

Dikkat Meteoroloji'den çok soğuk ve kar uyarısı

Dikkat Meteoroloji'den çok soğuk ve kar uyarısı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun hafta başından itibaren çok soğuk ve kar yağışlı bir havanın etkisi altına gireceğinin tahmin edildiğini duyurdu. Meteoroloji tarafından yapılan yazılı açıklamada soğuk ve yağışlı havanın Sibirya kökenli olduğu belirtilerek "Yurdumuzun; yarından itibaren Karadeniz üzerinden gelen Sibirya kökenli çok soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Yarın; Güney ve Kıyı Ege ile Van ve Hakkari dışında kalan ülke genelinde yağış bekleniyor. Yağışların; iç bölgelerde karla karışık yağmur ve kar, kıyı kesimlerde yağmur, akşam saatlerinden sonra Batı Karadeniz kıyı kesiminde de kar şeklinde olması tahmin ediliyor" ifadeleri kullanıldı.

Kara Mürsel Alp Sempozyumuna 172 Akademisyen Katılacak

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, hazırlık çalışmaları devam eden sempozyuma, Türkiye ve dünyanın önemli üniversitelerinde görev yapan 172 akademisyenin katılacağı belirtilerek, sempozyumda, dünya denizcilik tarihine önemli atıfların yapılacağı 154 tebliğ sunulacağı bildirildi.