Bitki Haberleri

Bitki Haberleri

Karamürsel’de “Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği” projesine yoğun ilgi

Biberiye, tıbbi nane ve oğul otu yetiştiriciliği yapılarak, mahallelerdeki ekonomik refahın artırılması ve kırsal kesimdeki çiftçilerin gelir düzeyinin yükseltilmesi hedeflenen projeye başvurular sürüyor.

Karamürsel'de tarlası olanlar alım garantili ekim yapar mısınız?

Alım garantili ‘Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği’ Kocaeli’nin tüm ilçelerini kapsayacak şekilde genişletildi.

Karamürsel yine uyuşturucu tarlaları ile gündemde

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde dört farklı adreste jandarma ekiplerince yapılan aramalarda ormanlık alana ekili halde 4 bin 175 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.

Jandarma Karamürsel'de uyuşturucuya geçit vermiyor!

Kocaeli’nin Karamürsel ilçesinde jandarma ekiplerince ormanlık alanda insansız hava aracı ile havadan yapılan aramalarda tespit edilen tarlalarda ekili 9 bin 732 kök kenevir bitkisi imha edildi.

Dünyamız için kritik tarih: 2 Ağustos’ta tükenecek

Dünya'da 1 senede yetiştirilen ve beslenen tüm bitkisel ve hayvansal gıda ürünleri ile su kaynakları, 2 Ağustos tarihi itibari ile tüketilmiş olacağı bildirildi.

Nisan Yağmurları Hayat Veriyor

Nisan yağmurları sayesinde kış boyunca en alt seviyeye inen vücudun demir miktarı, en doğal yoldan geri kazanılabilir" dedi.

Altınova'da Çiçekçilik sektörü ele alındı

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, YASBİR Başkanlığına gelen Hüseyin Aysan’ı işyerinde ziyaret ederek, kutladı.

Karamürsel'de Deniz'de Kırmızı Alarm !

Karamürsel Kasaba Deresinde kırmızı alarm ! Karamürsel 4 Temmuz Mahallesi arasından akan Kasaba Deresi, kırmızı renge büründü. Bölge sakinlerini tedirgin eden bu görüntü kirliliği, doğal hayatı tehdit ediyor. Karamürsel 4 Temmuz Mahallesi arasından akan Kasaba Deresi, vatandaşı tedirgin etti. Kırmızı renkte akan derenin bu görüntüsü, insan ve hayvan hayatını tehdit ederken, bitki çeşitliliğine de büyük zarar veriyor. Dere suyunun Denize aktığını anlatan vatandaşlar, renk değişikliğinin bir anda dereden geldiğini yaklaşık yarım saat süren akıntının ardından rengin kaybolduğunu ancak yoğun şekilde gelen kırmızı rengin denize yayılarak durduğunu belirtti.