Böbrek Haberleri

Böbrek Haberleri

Hiç düşünmeden annesine böbreğiniverdi!

Karamürsel'de yaşayan ve uzun süredir böbrek yetmezliği tedavisi gören Emine Köroğlu (66) durumunun daha kötüye gitmesi nedeni ile oğlundan yapılan böbrek nakili sayesinde tekrar sağlığına kavuştu.

Organ nakli bekleyen 28 bin kişi için koştular

Türkiye'de 22 bin 549'u böbrek olmak üzere toplamda 27 bin 738 kişi organ nakli beklemekte. 2018 yılında günde ortalama 26 kişi toplamda 10 bin diyaliz hastası organ nakli olamadığı için hayatını kaybetti.

Organlar Sosyal medyada satışta! 100 bin TL istiyorlar

Sosyal medyadan yasadışı yollarla organlarını satışa çıkaranlar pazar oluşturdu. İlanlara yazılan cevaplar ve kıyasıya pazarlıklar vahameti gözler önüne serdi.

Mesut Çalık, Dua Bekliyor

Karamürsel Kent Konseyi Başkanı Mesut Çalık geçirdiği böbrek rahatsızlığı hastalığından ötürü hastaneye kaldırıldı.

Organları 3 Kişiye Hayat Verecek

Karamürsel'de yüksek tansiyona bağlı geçirdiği beyin kanaması sonucu beyin ölümü gerçekleşen 66 yaşındaki Meral Denizel'in organları ailesi tarafından bağışlandı. Meral Denizel'in böbrekleri ve karaciğeri 3 hastaya hayat verecek.

Süleyman Demirel hayatını kaybetti !

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in saat 02.05'te solunum yolu enfeksiyonu ve kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi. 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in hayatını kaybettiği Özel Ankara Güven Hastanesi yazılı açıklamada bulundu. Özel Ankara Güven Hastanesi'nin yaptığı yazılı açıklama şöyle: "Sayın 9.Cumhurbaşkanımız Süleyman DEMİREL, 13 Mayıs 2015 tarihinde böbrek yetmezliği , kalp yetmezliği ve akut solunum yolları enfeksiyonu sebebiyle hastanemize yatırılmıştır. Takip eden günlerde sağlık durumu giderek ağırlaşmış ve tedavileri devam etmekte iken, 16/06/2015 tarihinde solunum ve kalp fonksiyonlarında ileri derece kötüleşme olmuştur. Yapılan tüm girişimlere rağmen cevap alınamamış, 17/06/2015 saat 02.05 'de hayatını kaybetmiştir. Kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türk Milletine baş sağlığı dileriz."