Bosna Haberleri

Bosna Haberleri

Yunus Emre Katı, Bağımsızlık Günü'nü kutladı

DEVA Partisi Belediye Başkan Adayı Yunus Emre Katı, Bosna Hersek'in Bağımsızlık Günü'nü kutladı.

Çalık'tan yeni başkana ziyaret

Karamürsel Cumhuriyet Halk Partisi Belediye başkan adayı Ahmet ÇALIK, yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyeleri ile birlikte Karamürsel Bosna Hersek Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’ne hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyaretinde yeni başkan olan Ahmet ÇETİN'e hayırlı olsun dedi. 

Başkan Adayı Utaş; Ben değil Biz olacağız

Karamürsel AK Parti belediye başkan aday adayı Fevzi Utaş, Karamürsel Bosna Hersek Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneğini ziyaret etti. 

Boşnaklar yeni başkanını seçti

Karamürsel Bosna Hersek Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı yapıldı.

Bosna Hersek'te Kocaeli rüzgarı esti

Avrupa şampiyonasında milli takım kürsünün zirvesinde yer aldı   Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da düzenlenen 23 Yaş Altı Avrupa Judo Şampiyonası'nda Kocaeli

Boşnaklar Karamürsel'de bir araya geliyor

"Türk Bosna Herkes Kültür Dernekleri, federasyonun çatısıdır" Karamürsel’de toplanan Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu 1. Aylık Olağan toplantısını gerçekleştirdi.

Karamürsel By Boşnak dualar ile açıldı

Karamürsel By Boşnak dualar ile kapılarını halka açtı. Açılışa Karamürsel Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, AK Parti İlçe Başkanı Sait Mete'nin yansıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Karamürselli boşnaklar tepki gösterdi!

Boşnaklar, Rasim Ozan Kütahyalı’nın yeniden Gökçeklerin kanalı Beyaz TV’ye çıkarılmasına tepki göstererek “O şahsı ekranlarda görmek istemiyoruz” başlıklı bir açıklama yayımladı.

Boşnaklar Karamürsel'de bir araya geldiler

Karamürsel Cumhuriyet Halk Partisi belediye başkan adayı Ahmet Çalık ve CHP İlçe başkan vekili Suat Ülkü'nün katıldığı toplantıda

Erhan Yılmaz tekrar başkan seçildi

Karamürsel Bosna Hersek Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen Genel Kurul gerçekleşti.

Karamürsel Bosna Hersek Derneği Başkanı Erhan Yılmaz'dan davet

Karamürsel Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Erhan Yılmaz bir davette bulundu.

Srebrenitsa katliamı nedir? Kapanmayan yara Srebrenitsa katliamı!

Büyük bir insanlık trajedisi olan Srebrenitsa katliamının üzerinden 23 yıl geçti. En az 8 bin 372 Boşnak sivilin Sırp askerlerce hunharca katledildiği Srebrenitsa soykırımı, aradan 23 yıl geçmesine rağmen Boşnak halkı için dinmeyen bir acı olarak kalmaya devam ediyor.

Karamürsel'den Bosnalı yetimlere kucak dolusu destek

Karamürsel Boşnaklar Derneği ve İnsani Yardım Derneğinin ortaklaşa düzenlediği kermes ile Bosnalı yetimlerin yüzü gülecek.

Dünya şampiyonu Karamürsel'den çıktı

Kocaeli İli Arı Yetiştiricileri Birliği üyesi Sefer Özkılıç 127 ülkenin katıldığı ve 12 incisinin düzenlendiği Bosna Hersek bal yarışmasından kestane balı kategorisinde dünya

Erhan Yılmaz'dan örnek davranış

Karamürsel Bosnahersek Türkleri yardım ve dayanışma derneği başkanı Erhan Yılmaz muhteşem bir yardım kampanyasına imza attı.

Karamürselli boşnaklar duyarsız kalmadı

Karamürselli Boşnaklar tepkilerini gösterdi.Geçtiğimiz gün büyük bir gaf yapan Rasim Ozan Kütahyalı hakkında imza kampanyası başlatarak suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdiler.

Kocaeli Valisi Aksoy Karapınar Mahallesin'de halkı dinledi

Karamürsel'de bu gün öğlen saatlerin'de açılışı yapılan Karamürsel Aliya İzzetbegoviç Akademi Lisesi açılış töreninin ardından Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Bosna Hersek Federasyonu

Bosna'nın cesareti, direnişi: Aliya İzzetbegoviç

Bosna Hersek'in ilk cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç, vefatının 14. yıl dönümünde rahmetle ve özlemle anılıyor.

Nail Akbaba, askeri törenle toprağa verildi.

Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu (TBHKDF) kurucu üyesi emekli albay Nail Akbaba, askeri törenle toprağa verildi.

Emekli Albay Nail Akbaba hayata veda etti

Karamürsel Bosna Hersek Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Kurucusu ve Onursal Başkanı, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu (TBHKDF) kurucu üyesi olan Emekli Albay Nail Akbaba hayata veda etti.

MİSAFİR OL GEL BANA BOŞNAK BÖREĞİ AÇAYIM SANA

Uluslararası Öğrenci Birimi, Kocaeli’nde üniversite eğitimini sürdüren öğrencilere olan ilgisini sürdürüyor. Misafir öğrencilere adeta gözü gibi bakan

''I Love Kocaeli'' ile Karamürsel’i tanıdılar

Karamürsel gezisi, ilçenin Boşnak köyü olarak bilinen Karapınar Köyü ile başladı. Köylüler tarafından ilgiyle karşılanan misafir öğrenciler burada kendilerine

İstanbul'da karakola bombalı saldırı!

Yenibosna 75. yıl polis merkezi yakınlarında motosiklete yerleştirilen bomba patlatıldı. Olayda biri ağır 10 kişi yaralandı.

Karamürsel Ak Parti Teşkilatı Srebrenitsa Soykırımının 21. Yılı Basın Toplantısı

AK Parti Karamürsel İlçe Başkanı Recep Demirel, “Srebrenitsa tüm İslam alemi ve insanlığın her an bakarak tefekkür etmesi ve ders çıkarması gereken, tuvali henüz kurumamış mavi bir tablo olarak karşımızda durmaktadır.” dedi.

Karamürsel Belediye Meclis Üyeleri Şimdi de Saray Bosna’ya Gidiyor!

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım başkanlığındaki Belediye Meclis Heyeti

Bosna Hersek Türkleri Yemekte Buluştu

Karamürsel Bosna Hersek Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Yemeği bugün düzenlendi.

Karamürsel Anadolu İmam Hatip Lisesi yabancı konularıyla önemli projeye imza attı

Karamürsel Anadolu İmam Hatip Lisesi yabancı konularıyla önemli projeye imza attı Karamürsel Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin çağrısıyla Erasmus + Gençlik Programı Ana Eylem 1 Bireylerin öğrenme hareketliliği Gençler ve Gençlik Çalışanları için Hareketlilik Projesi kapsamıyla Bosna Hersek, Yunanistan, Makedonya, Litvanya’dan olmak üzere öğrencileri ağırlayarak önemli projeye imza attı.

Karamürselli Boşnaklar Pita Teferiç Şenliklerini iptal etti

Bu yıl 14'üncüsü düzenlenmesi beklenen Boşnak vatandaşların geleneksel Pita Teferiç Şenlikleri, son günlerde artan terör olayları ve Türkiye’nin dört bir tarafından gelen şehit haberleri nedeniyle iptal edildi.

Karamürsel'de Ücretsiz Kurslar Başlıyor Kaçırmayın

Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından kültür, eğitim, sanat ve spor alanında birçok branşta eğitim kursları açılıyor. İğne Oyası, Saçaklama, üç boyutlu resim, Ebru, Tezhip, Model gemi, Mis sabun, Bendir, Tasavvuf, Koro (TSM), Koro (THM), Tel kırma, Mefruşat, Kırkyama, El nakışı, Ahşap oyma, Bağlama, Gitar, İngilizce (A1), Boşnakça (A1), Çocuk Korosu, Çocuk Halk Oyunları, Yetişkin Halk Oyunları, Açıktan Lise Okuyan Yetişkinlere Matematik- İngilizce Kursu açılacak. 30 Eylül 2015 Çarşamba gününe kadar müracaat alınacak. Müracaatlar, ilçe terminalinin arkasında bulunan Karamürsel Belediyesi Meslek Edindirme Kursu binasında alınacak.