Dp Kocaeli Haberleri

Dp Kocaeli Haberleri

HDP Kocaeli’ye şafak baskını!

Kocaeli’de HDP'nin yöneticilerinin de bulunduğu 10 kişilik gruba karşı Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından şafak operasyonu gerçekleştirdi. Operasyonda 10 kişi gözaltına alındı.

DP’nin Karamürsel adayı belli oldu

Demokrat Parti İl Teşkilatı, Karamürsel’de seçime Atilla Hatipoğlu ile girecek

HDP Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca Hastanelik Oldu

HDP Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca sabah saatleri geçirdiği kalp rahatsızlığı dolayısıyla Umuttepe üniversite Hastanesine kaldırıldı. Genel durumunun iyi olduğu belirtilen Konca ogleden sonra yapılacak tetkikler sonucu anjiyo olabileceği belirtildi.

HDP Milletvekili Aday Listesi Belli Oldu

HDP'de 11 kişilik milletvekili aday listesi açıklandı. Bakan Konca 7 Haziran Genel Seçimleri'nde olduğu gibi yine ilk sırada yer aldı.

YSK Kesin sonucu Açıkladı

HDP Kocaeli İl Başkanlığı, dün yapılan seçimde Türkiye’deki tüm sandıklar açıldıktan sonra Kocaeli’de AKP 6, CHP 3, MHP 2 milletvekili çıkarmış, HDP ise meclise milletvekili gönderememişti. Ancak yurtdışında gerçekleştirilen seçimlerin oyları sabaha karşı genel sonuç tablosuna yansıdı. Bu sonuçlara göre de MHP’nin milletvekili sayısı 1’e düşerken, HDP birincisi sıra adayı Av. Ali Haydar Konca’yı meclise gönderdi. Barajı aşmanın coşkusunu meclise vekil göndererek ikiye katlayan HDP Kocaeli İl Başkanlığı’nda dün geceden beri bayram yaşanıyor. Kutlamalar kapsamında Yukarı Hereke’de bir dana ve bir koç kurban edilerek etleri yoksul vatandaşlara dağıtılacak.

Meclise kim girecek ? Kesin Sonuçlar Saat....

Kesin sonuçları YSK, bugün saat 15:00’de açıklama yaparak HDP’Li Ali Haydar Konca’nın mı yoksa MHP’li Lütfü Türkkan’ın mı meclise girmeye hak kazandığıyla ilgili son sözü söylemiş olacak. HDP ve MHP arasında vekil çıkarma yarışı sürüyor. MHP’de heyecanlı bir bekleyiş devam ederken, Yüksek Seçim Kurulu’nun saat 15:00’de resmi açıklama yaparak son sözü söyleyeceği öğrenildi. İtirazları göz önüne alan seçim tutanaklarını inceleyen YSK’nın saat 15:00’de yapacağı açıklama ile belirsizlik sona erecek. Eğer Ali Haydar Konca meclise girerse HDP Kocaeli’den bir milletvekilini daha Ankara’ya göndermiş oluyor.

HDP Kocaeli milletvekili aday listesi

HDP Kocaeli milletvekili aday listesi Ali Haydar Konca Ayfer Koçak Güner Kizir Dilber Örnek İbrahim Ergin Sevda Özer Sinan Odabaş Ayten Yılmaz Hasan Avşin Bediha Salhan Ahmet Okuyucular