Ege Haberleri

Ege Haberleri

Ahmet Çalık, Karamürsel'de tarih yazdı

Karamürsel'de uzun yıllardır süregelen siyasi dengelerde önemli bir değişim yaşandı. Cumhuriyet Halk Partisi, 47 yıl aradan sonra Ahmet Çalık ile belediye başkanlığını kazandı.

Oluklu'da 3 Milyon TL Değerinde arsa icradan satılık

Karamürsel Oluklu Mahallesi'nde bulunan 638 metrekarelik arsa, 3 milyon 193 bin 750 TL muhammen bedelle satışa çıkarıldı.

Olası Marmara depremi için alınacak ulaşım önlemleri

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Halit Özen, İstanbul'da olası bir depremde ulaşım alanında alınacak önlemlere ilişkin değerlendirmede bulundu.

Büyük Karamürsel TV, Klas Medya TV olarak isim değiştirdi

Karamürsel'de geniş bir izleyici kitlesi tarafından takip edilen ve beğeni toplayan Büyük Karamürsel TV, isim değişikliğine giderek artık Klas Medya TV olarak yayın hayatına devam edeceğini duyurdu. İşte firma yetkilileri tarafından yapılan açıklama:

İlk kez olacak, MEB tarihi açıkladı!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye genelinde ortaokul ve liselerde ilk kez gerçekleştirilecek "ortak sınav"ların tarihlerini duyurdu.

Çetinkaya, Muhtarlarla Buluştu

Cumhur İttifakı'nın Karamürsel Belediye Başkan Adayı Mesut Çetinkaya, muhtarlarla bir araya geldi. Karamürsel Millet Bahçesi'nde gerçekleştirilen toplantıda Çetinkaya, yapmış olduğu açıklamada

İmdat Karadağ, Altınova'ya Değer Katmaya Devam Ediyor

İmdat Karadağ, Altınova'ya Değer Katmaya Devam Ediyor: Aqua Park Otel Geliyor

Ahmet Çalık: Herkes Hak Ettiği Değeri Görecek

CHP Karamürsel Belediye Başkan Adayı Ahmet Çalık, kendisi hakkında dolaşan "Başkan olursa insanları işten çıkaracak" dedikodularına yanıt verdi. Çalık, alnının teriyle çalışan herkesin hak ettiği değeri göreceğini vurguladı.

Karamürsel büyük bir değerini daha kaybetti

Karamürsel'in sevilen isimlerinden biri olan ve tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde altın kemer sahibi olan Aydın Demir, kolon kanseri nedeniyle yaşamını yitirdi. Demir'in vefatı, şehirde ve spor camiasında büyük bir üzüntüyle karşılandı.

Sait Mete'den Çarpıcı Açıklama

Sait Mete'den Çarpıcı Açıklama: "Daha Son Sözünü Söylemedi Kader..."

Dikkat! Darıca, Gebze, Çayırova, Dilovası, Körfez ve Karamürsel

Yarına dikkat Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, yarın Kocaeli'de kuvvetli rüzgar ve zaman zaman Fırtına olacağı tahmin ediliyor.

Karamürsel'de 7788 m² tarla mahkemeden satılık    

Bir borçtan dolayı aşağıda cins, miktar ve değerleri yazılı mallar satışa çıkarılmış olup mahcuzun ayrıntılı görsellerine, artırmaya ilişkin şartlara ve ayrıntılı açıklamalara esatis.uyap.gov.tr adresi üzerinden 2023/11 SATIŞ sayılı dosya numarası ile erişim sağlanabilir.

Karamürsel Birey Koleji bursluluk sınavı

Birey Bursluluk Sınavı 6 OCAK 2024 ( CUMARTESİ ) Sınava Katıl Bursunu Kazan Geleceğe Hazırlanan Birey'lerden Ol Başvurular birey.com 0555 055 92 95

Karamürsel RES üssü yapıyorlar!520 milyon TL’ye yeni bir santral daha kurulacak!

Enerji firmalarının yeni gözdesi Karamürsel, irili ufaklı çok sayıda firma Karamürsel’de rüzgar elektrik santrali (RES) kurmak için sıraya girdi. Bunlara Daven Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş. de eklendi. Firma RES kurması için çevre etki değerlendirme ÇED süreci başladı.  

Karamürsel bir çınarını daha kaybetti!

Karamürsel bir çınarını daha kaybetti. Karamürsel'de çok geniş bir kesin tarafından tanınan ve sevilen ilçenin sevilen ismi namı değer (Çamur Şevket) Selahattin Karacan, hayatını kaybetti.

Murat Karaca bu gün defnedilecek

Akpınar mahallesinden Osman KARACA'nın oğlu, İsmet KARACA'nın kardeşi, Fedai ve Dursun KARACA'nın yeğeni, Selma KARACA'nın eşi, Emirhan, Aziz, Batuhan ve Ezel KARACA'nın babaları Murat KARACA vefat etmiştir.

Roma dönemine ait lahit parçası ile 7 kişi yakalandı

Karamürsel ilçesinde düzenlenen operasyonda Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen lahit parçası ele geçirildi, olayla ilgili 7 kişi gözaltına alındı.

Karamürsel Birey Koleji başarıyı ödüllendiriyor

Karamürsel Birey Koleji, başarı odaklı eğitim anlayışı ile öğrencilerini başarılı bir geleceğe taşıyor.

Orman ve Doğa katliamına engel olunulamıyor!

Karamürsel'de, kayın ormanları ve göçmen kuşların göç yolları katledilerek yapılan Rüzgar Enerji Santrali (RES) projeleriyle ilgili raporlar ve mahkeme kararları yok sayılmış, doğa severlerin itirazlarına rağmen projeler onaylanmıştır. Çalışmaların Uygun Yerlerde Yapılması Gerekliliği Kocaeli ve Bursa bölgelerinde yapılacak RES projelerinin doğru yerlere ve olumlu Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporlarına uygun olarak yapılması gereklidir. Doğa ve hayvanlara zarar vermeden çalışmaların gerçekleştirilmesi önemlidir.

Kocaeli genelinde ekmek ve simite ZAM

KOTO, ekmek ve simit fiyatlarının 19 Temmuz 2023 itibariyle artırıldığını duyurdu. Buna göre, 210 gram ekmeğin fiyatı 5 TL'den 7.50 TL'ye, 100 gram simidin fiyatı ise 10 TL'ye yükseldi.

Kocaeli Valiliginden çok önemli duyuru!

Kocaeli Valiliği'nden yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: “Hava sıcaklıkları hissedilir derecede artarak mevsim normalleri üzerine çıkacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre;

Karamürsel'in altın çocuğu Barbaros Ege Aydın

Karamürsel'e büyük bir başarı ile dönen Barbaros Ege Aydın Türkiye 2.oldu. Karamürsel'de ünlü antrenör Erol Açıkgöz'ün talebesi Barboros Ege Aydın Bu yıl Mardin'de düzenlenen Türkiye Kickboks şampiyonasında +69 Kg da tüm rakiplerini geride bırakarak memleketine büyük bir başarı ile döndü.

Karamürsel'de dev gölet için 3.ihale

Devlet Su İşleri 1.Bölge Müdürlüğü bir kez daha açık ihaleye çıktı, teklifleri aldı, değerlendirmesini yaptı ve kararını verdi. İşte detaylar.  

Karamürsel Birey Koleji başarıyı ödüllendiriyor

Karamürsel Birey Koleji,  başarı odaklı eğitim anlayışı ile öğrencilerini başarılı bir geleceğe taşıyor.

Güreşler başlıyor. Büyük ödül 180 Bin Tl

180 bin TL değerindeki kemer sahibini bulacak Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin geleneksel olarak düzenlediği Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri’ne binlerce güreş severin ilgi göstermesi bekleniyor.    

Nagihan Özen şiirleri artık kitapçılarda

Karamürsel’de yaşayan 28 yaşındaki Nagihan Özen, 12 yaşından bu yana büyük keyifle kaleme aldığı şiirlerini ‘Ne Kaldı Ki Güneşe’ adlı kitabında bir araya getirdi. Sevgi, aşk, umut gibi birçok farklı konuda şiirleri içerisinde barındıran 80 sayfalık kitap okuyucuların beğenisi topluyor.

Bir milletin kaderi bugün değişti

Mustafa Kemal Paşa'nın önderliğinde Kurtuluş Savaşı'nı başlatacak ve Cumhuriyete giden yolda önemli adımlar atılmasını sağlayacak Büyük Millet Meclisi, 103 yıl önce açıldı. Ulu Önder Atatürk, bu anlamlı günü çocuklara armağan etti.

Okul müdürlerine çağrıda bulundu!

Değerli okul yöneticileri; Okullarda hangi amaçla olursa olsun bağış istemekten, para toplamaktan artık vazgeçin. Son zamanlarda devlet okullarında bazı idareciler ramazan ayını ve deprem felaketini kullanarak öğrencilerden sınıf öğretmenleri aracılığı ile yardım paraları toplamaktadırlar.

İnşaat kazısında define çıktı!

Karamürsel'de temel kazısında Bizans dönemine ait olduğu değerlendirilen yapı kalıntılarına rastlandı.