Fulacık Haberleri

Fulacık Haberleri

Ahmet Çalık, Mahalle Programlarında Büyük İlgi Gördü

Karamürsel Cumhuriyet Halk Partisi'nin Belediye Başkan adayı Ahmet Çalık, bu hafta Karapınar, Akpınar, Kızderbent, Dereköy, Kadriye, Tahtalı, Fulacık, Çamdibi mahallelerinde gerçekleştirdiği programlarla büyük bir ilgi ve alaka ile karşılandı.

Yüksek Kesimlerde Kar Yağışı Etkili Oldu

Karamürsel'de yüksek kesimlerde başlayan kar yağışı etkisini göstermeye başladı. Özellikle Fulacık, Tahtalı, Başkiraz ve Kadriye mahallelerinin yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı yaşanıyor. Kar kalınlığının bazı bölgelerde 15 santimetreye ulaştığı bildirildi.

Karamürsel’de RES’e karşı komisyon kuruldu!

Karamürsel’e bağlı Fulacık ve Kızderbent Mahallelerinde kurulması planlanan Rüzgar Enerji Santralini istemeyen mahalle sakinleri komisyon kurdu.  

Karamürsel'de yılın ilk lavanta hasadı yapıldı  

Tıp ve kozmetik sektörünün yanı sıra yağ üretim sektöründe de yaygın kullanılan, nektarı ve kokulu çiçekleriyle arıcılığa da katkısı olan lavantanın Karamürsel’deki üretim merkezi konumunda bulunan

Doğayla sanatı bir araya getiren inanılmaz kadın

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesine bağlı Fulacık Mahallesi'nde bir devir açmayı başaran girişimci Aysel Ergül, kurduğu lavanta bahçesi ile sanatı bir araya getirerek inanılmaz bir başarıya imza attı.

Fulacık'ta muhteşem bahar şenliği

Karamürsel Fulacık mahallesi'nde düzenlenen bahat şenliğinde vatandaşlar doyasıya eğlendi.

Karamürsel'in artık 5 yıldızlı bir oteli olacak

Kocaeli’de yeni bir otel daha hizmete açılıyor. Karamürsel Fulacık Mahallesi’nde hizmete giren ve 5 yıldızlı olarak inşa edileceği açıklanan Wyndham Faradis Hotel’in

Karamürsel'de "KAR" etkisini göstermeye başladı

Karamürsel'de dün yağmaya başlayan kar yağışı nedeni ile bir çok mahallede buzlanma meydana geldi. Akşam saatlerinde evlerine gitmek için yola çıkan vatandaşlar

Karamürsel'de iki deprem

Afad’dan yapılan açıklamaya göre Karamürsel’de saat 16:10 itibarı ile çamdibi ve fulacık mahallelerinde hafif şiddetli deprem meydana geldi.

DİKKAT KARAMÜRSEL'DE ELEKTRİK KESİNTİSİ

Elektrik dağıtım kurumu olan SEDAŞ, yaptığı yazılı açıklamada bakım onarım gibi sebeplerden ötürü ilimizde yapılacak olan planlı elektrik kesintilerini bildirdi: 09.11.2015 Tarihinde bakım ve onarım çalışması çerçevesinde Karamürsel ilçesinde saat 09:00 ile 16:00 arasında Semetler Köyü, Çamdibi Köyü, Fulacık Köyü, Kızderben Merkez Köyü, Valideköprü Mah., Gazi Gaziosman Paşa Mah., Fevzi Çakmak Mah., 10.11.2015 tarihinde Karamürsel ilçesinde saat 09:00 ile 16:00 arasında Osmaniye Köyü, Akpınar Köyü,

Karamürsel Fulacıklılar Kültür Kalkınma ve Dayanışma Derneği yöresel kıyafetleriyle açıldı

Karamürsel ilçesine 28 kilometre uzaklıkta bulunan muhacir köyü olarak bilinen Fulacık, mahalle statüsü sonrasında Karamürsel’in en uzak mahallerinden biri konumunda olarak bilinen Fulacık geçtiğimiz yıl kurulan Fulacıklılar Kültür Kalkınma ve Dayanışma Derneği’nin şubesini Karamürsel Merkezi olan 4 Temmuz Mahallesi 2133. Sokaktaki adresinde Karamürsel Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Özaslan, Karamürsel CHP İlçe Başkanı Şinası Yazar, CHP Karamürsel Kadın Kolları Başkanı Zuhal Öztorun, CHP Belediye Meclis Üyeleri ve Fulacık’lıların katılımıyla birlikte açılışı gerçekleştirildi.

Fulacık'ta Yeni Başkan Tahsin Uslu

Geçen yıl kurulan ve ilk kongresini yapan Karamürsel Fulacıklılar Kültür Kalkınma ve Dayanışma Derneği’nin kurucularından Tahsin Uslu tek başına girdiği kongrede üyelerin tamamının oyunu alarak başkanlığa getirildi. Yapılan Kongrede Üyeler arasında iletişimin etkinleştirilmesi amacıyla SMS sisteminin kurulmasına, Fulacık Çamlık Piknik Alanında Hıdırellez Şenliği düzenlenmesine, Köydeki vatandaşların, üyelerinin ve yakınlarının cenaze merasimlerine yardımcı olunmasına, aynı zamanda düğün ve cemiyetlerine kutlama amaçlı tabak gönderilmesi ile üyeler arasında iletişimin etkinleştirilmesi amacıyla e-mail ve sosyal medya grupları ve sayfaları kurulmasına karar verildi.

Hürriyet bu seferde Karamürselli köylülere sahip çıktı

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, tarlalarına domuzların dadanmasına rağmen av yasağı nedeniyle mağdur olan Karamürsel çiftçinin yanındaydı CHP Kocaeli milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Karamürsel’deydi. Karamürsel ilçe Başkanı Şinasi Yazar ve Karamürsel Belediyesi Meclis üyeleri Orhan Tanış, Celal Yönet ile beraber ilçenin Yalakdere, Fulacık ve Çambidi Köyleri’nde vatandaşlarla buluşan Hürriyet onların sorunlarını dinledi. Hürriyet ayrıca geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden Yalakdere Muhtarı Nail Çakır’ın ailesine de taziye ziyaretinde bulundu.

Karamürsel'de Bayram tatilinin 2 günlük acı bilançosu

Karamürsel’de Ramazan Bayramının 1. günü yaşanan trafik kazalarında 11 kişi yaralandı Karamürsel’de Ramazan bayramının 1. günü Karamürsel’in çeşitli mahalle ve semtlerinde yaşanan trafik kazalarında 11 kişi yaralandı. Karamürsel Fulacık-Kadriye yolu üzerinde şarampole yuvarlanan araçta bulunan R.Ö, B.Ö, F.Ö, M.M.Ö, Çamcukur yolunda takla atan araçta bulunan E.G, C.G, Hastane Yolu Zincirli Kuyu Evleri Mevkiinde ATV’nin (4 Tekerli Motor) uçuruma uçması sonucu bir kişi ve İhsaniye Yolu üzerinde yaklaşık 100 metrelik bir uçuruma aracın uçması sonucu hafif şekilde yaralanarak hastanede tedavi edilerek taburcu oldular.

Fulacık'ta bahar şenliği çok keyifli geçti

Fulacık’ta bahar şenliği çok keyifli geçti Karamürsel Fulacıklılar Kültür Kalkındırma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen 5. Geleneksel Bahar Şenliği yapıldı. Şenliğe, Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Taşköprü Belediye Başkanı Orhangazi Belediye başkan vekili, siyasi parti milletvekili adayları, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Şenlik Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Dernek Başkanı Tahsin Uslu ve Fulacık Mahalle Muhtarı Ömer Can birer konuşma yaparak, bu tür şenliklerin, sahip olduğumuz milli ve kültürel değerlerimizin yaşatılmasının yanı sıra, birlik ve beraberliğimizin de daha da güçlenmesine vesile olduğunu kaydederek, şenliğe katılanlara teşekkür ettiler. Bahar Şenliğine katılan misafirlerin tanıtılması ve konuşmaları ardından derneğin düzenlediği çeşitli etkinliklerle coşkulu bir şekilde gerçekleşti. Yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı şenlikte konuklara çeşitli ikramlar yapılarak davetliler canlı müzik eşliğinde eğlendi. Dernek Başkanı ve Fulacık Mahalle Muhtarı şenliğe katılan, destek olan ve ilgi gösteren herkese teşekkür ettiler.

Karamürsel'de Hareketli Saatler

Karamürsel'de 6 Ekim 2013 Yılında yaralama olayına karışan İsmail Gümüşalan olayla ilgili devam eden mahkemesine katılmadığından dolayı hakkında yakalama kararı çıkmış olduğu ve Gümüşalan'ın bu sabah saatlerinde 34 HB 6674 Plakalı araçta olduğu bilgisi gelince Karamürsel polisi alarma geçti kısa sürede aracın yeri tespit edildi ve kaça bileceği yerler polis tarafından kapatıldı . Yolların kapalı olduğunu fark eden şahıs akçat yoluna saptı peşini bırakmayan Karamürsel asayiş ekipleri avcı köy ve ardından fulacık istikametine kadar aracı takip etti aracı yakalamayı başaran polisler araçta sadece İsmail Gümüşalanın arkadaşı İ.Ö nün olduğunu bu yakalamaca esnasında Gümüşalan'ın araçtan çıktığı tespit edildi. Muhtemel gideceği yerler ve kaçtıkları yol üzerinde Karamürsel Jandarma ekipleri ve Karamürsel emniyeti geniş çaplı soruşturma başlattı.

KARAMÜRSELDE KARLA MÜCADELE TAM GAZ

KARAMÜRSELDE KARLA MÜCADELE TAM GAZ KARAMÜRSEL’in yüksek kesimlerinde dünden bu yana devam eden yoğun kar yağışı yüksek kesimlerdeki 8 mahallenin yolunun kapanmasına neden oldu. Belediye ekipleri karla kaplı yolları açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Karamürsel ilçe merkezinde de etkili olmayan kar, yüksek kesimlerde 15 santimetreyi buldu. Osmaniye,Akpınar,Safiye,Suludere,Senaiye,Kadriye,Tahtalı,Fulacık Mahalleri’nin yolları kar nedeniyle kapandı. Belediye ekiplerinin kapan köy yollarındaki kar küreme çalışmaları halen hummalı bir şekilde sürüyor.Bu mahallerdeki taşımalı eğitim yapılan okullara bugün tatili verildi .