Istihdam Haberleri

Istihdam Haberleri

Karamürsel Belediyesi Personel Alımı Başvuru Şartları

Karamürsel Belediyesi, daimi olarak istihdam edilecek beden işçisi personel alımı için başvuruları almaya başlıyor. Başvuru şartları ve detaylar şu şekildedir:

BAYAN PERSONELLER ALINACAK

Firmamızda istihdam etmek üzere, Bayan personeller alınacak

Hemen paylaşın işsiz genç kalmasın

Adalet Bakanlığı, adliyelerde, bakanlık merkez ve taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere çeşitli bölümler için personel alımı gerçekleştirecek.

Karamürsel Belediyesi cankurtaran alacak

Karamürsel Belediyesi bünyesinde istihdam edilmek üzere alımı yapılacak olan personel için detaylar ilgili vatandaşların bilgisine sunuldu.

2019'da kamu bir çok alanda işçi alacak

2019'da kamudan yeni iş müjdeleri. İstihdam ve yatırıma öncelik veren hükümet, işsizliği tek haneye indirmek için kamuda doktordan öğretmene, eczacıdan bekçiye kadar binlerce kişiye iş imkanı sağlayacak..

30 bin memur alınacak işte şartlar

Son Dakika açıklaması. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 1 ay içinde 14 bin 611 personel alınacağını bildirdi. Gül, bu yıl toplamda 30 bin personelin istihdam edileceğini söyledi

Çocuk Nüfus Oranları Açıklandı, Kocaeli Bakın Kaçıncı Sırada

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), "İllere ve yaş grubuna göre çocuk nüfusu" araştırmasında 0-17 yaş aralığında olan çocuk nüfusunun il nüfusuna olan oranlarını yayınladı.

Müjdeli Haber Geldi: 90 Bin Memur Alımı Yapılacak

İstihdam seferberliğinin sürdüğü bugünlerde devlet de memur ve işçi alımlarına hız verdi. Jandarmadan öğretmene ve sözleşmeli işçiye kadar on binlerce kişi alınacak. Bazı alanlar için KPSS dahi gerekmiyor...

94 bin kişiye iş!

3 bakanlık 93 bin 550 kişilik alım için düğmeye bastı. Hizmetliden güvenlik görevlisine, doktordan hemşireye, öğretmenden hakim ve savcıya kadar pek çok meslekte bu yıl yeni istihdam sağlanacak.

İŞKUR'dan talep etme hakları bulunuyor

İşsizliği azaltmak ve istihdamı artırmak amacıyla bu yıl 880 bin kişilik aktif işgücü ve istihdam programları uygulanırken son olarak buna Artı İstihdam Programı eklendi.

Hemen başvurun Jandarma lise mezunu uzman çavuş alıyor

Jandarma Genel Komutanlığı personel alımı için düğmeye bastı. Jandarma, bünyesinde istihdam etmek üzere Sıhhiyeci Uzman Erbaş alımı yapacak

Kamuya 60 bin memur alınacak

Bakan Müezzinoğlu, kamuda 2017 yılında 60 bin yeni kişinin istihdam edileceğini, bunun ağırlıklı olarak Milli Eğitim ve Sağlık bakanlıkları ile Emniyette

Kocaeli'de 12 Bin Kişiye İş İmkanı

Kocaeli'de yeni kurulan Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) 12 bin kişiye iş imkanı verilecek. Kandıra Gıda İhtisas OSB’de 5 bin ve Dilovası Islah OSB’de ise 7 bin kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor.

KPSS Şartı Kaldırıldı

Özel harekat birimlerinde istihdam edilmek üzere KPSS şartı aranmaksızın, mülakatla polis meslek eğitim merkezlerine alınabilecek.

İşsizliğe 1 Yıl Sınırı Geliyor

Çalışma Bakanlığı uzun süreli işsizliği bitirmek için kolları sıvadı, Özel İstihdam Büroları’na ilişkin yönetmelik taslağını tamamladı

Sözleşmeli Öğretmenlik Geliyor ! 3+2 Yıl Olarak Belirlendi. Ayrıntılar

Eğitim alanını düzenleyen tasarı komisyonda. Komisyonda kabul edilen önergeyle kalkınmada birinci derece öncelikli yörelerde boş kadrolara sözleşmeli öğretmen istihdam edilecek. Bu öğretmenler, 3 yıl süreyle başka yere atanmayacak.

Toyota 2 Bin Personel Alacak Takipte Olun !

Toyota Türkiyenin CEO’su Kato, yıl sonunda başlanacak olan Toyota C-HR modelinin üretimi için 2 bin kişinin istihdam edileceğini açıkladı.

Kocaeli Üniversitesi sözleşmeli 79 personel alacak

Üniversitemiz Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde çalıştırılmak üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4. maddesinin (B) fıkrasına göre, Sözleşmeli Personel olarak istihdam edilmek üzere 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Kararnameye ekli 28.06.2007 tarih ve 26566 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslar'da yer alan ek 2'inci maddesinin (b) fıkrasına göre 2014 KPSS (B) grubu puan sırası esas alınmak suretiyle aşağıda belirtilen pozisyonlara sözleşmeli personel istihdam edilecektir.

Karamürsel 100. Yıl Adını Avrupa'da duyurmaya devam ediyor

Karamürsel 100. Yıl Adını Avrupa'da duyurmaya devam ediyor... 2010-2014 yılları arasında "Hayat Boyu Öğrenme Programı" (LLP) çerçevesinde, Avrupa Birliği’nin değişik ülkeleri ile; GRUNDVIG-‘Digital Classroom ‘ LEONARDO-‘İyi Mezun Doğru İstihdam Kaliteli Üretim’ COMENIUS – ‘Different but Equal in Europe’’ İsimli üç tane Hareketlilik Projesini başarı ile ge

Gölcük Tersanesi'ne 131 işçi alınacak kayıtlar bu gün başladı

Belirli aralıklarla işçi alımı yapan Gölcük Tersanesi 131 işçi alacak. Bugün başlayan ve 26 Ağustos'ta sonlanacak olan başvurularda 13 akücü, 12 borucu, 2 boyacı, 2 elektrikçi, 4 elektronikçi, 4 fiber glasçı, 2 gemi adamı, 5 izlosyoncu, 3 kaptan, 20 kaynakçı, 13 marangoz, 19 tekne onarım işçisi, 19 tesviyeci planyacı, 13 tornacı alınacak. KPPS’den 60 ve üzeri alan ve bu mesleklere sahip olan 393 kişi Gölcük Tersanesi’nde mülakata girecek. İşe alınacak kişilerin 19 yaşından gün almış olmak, meslek lisesinin bu alımları ilgilendiren bölümlerinden mezun olmak, Kocaeli’de ikamet etmek yaş ve cinsiyet sınırı yok, askerlik gibi özellikleri de taşıması gerekiyor. İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz, firmaların iş konusunda işçi sıkıntısı çektiğini belirterek “İş yerlerini geziyoruz. Açık iş taleplerini alıyoruz açık iş taleplerine göre elimizdeki işçileri yönlendiriyoruz. Şuanda en büyük sıkıntı 29 Bin iş açığımızın olması” dedi. İşbaşı eğitimlerinden de bahseden Yılmaz, “İşbaşı eğitimin amacı işsizliği azaltmak. İşyerlerine taleplerine göre işçi veriyoruz. 6 aylık çalışma sonrasında firma işçi alımı yapmazsa 1 yıl boyunca işbaşı eğitimi programını uygulayamıyor. 6 aylık maaşını biz veriyoruz. Genel sağlık sigortasını ödüyoruz ve günlük 38.48 TL maaş veriyoruz. İş yeri bu kişileri yüzde 20 istihdam garantisi ile çalıştırıyor. İşbaşı eğitimine şu ana kadar Bin 200 kişi böyle işe girdi. Bir yıldır devam eden bu sistemde genelde küçük ölçekli iş yerleri bu gibi işçileri alıyor. Yıl sonuna kadar hedefimiz 3 Bin 150 kişiyi işe yerleştirmek. Bu projeye katılmak için kuruma kayıtlı olmak, işsiz olmak ve 15 yaşını doldurmuş olmak gerekiyor” diye konuştu.

Karamürsel Tepeköy Gölet Projesini Yerinde İnceledi

Devlet Su İşleri tarafından büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi planlanmış, iş imkânının sağlanması ve göçün önlenerek vatandaşın yerinde istihdamı artıracak projeler arasında yer alan hizmetlerden bir tanesi olan Karamürsel Tepeköy Göleti yükselmeye başladı. Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım ve AK Parti Karamürsel İlçe Başkanı Recep Demirel ile birlikte Tepeköy Gölet projesini yerinde inceleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Devletimizin kaynaklarını halkımızın ihtiyaçlarına göre belirlemesinin en güzel örneklerinden bir tanesini burada görüyoruz. Çiftimizin ve köylümüzün daha iyi imkânlarda kendi mahsullerini yetiştirmesi için, bölgemizin en önemli su kaynağını bütün yıl boyunca kullanabilecekleri bir proje hayata geçiyor. Bu gölet projesi güçlü ve hizmet aşkıyla çalışan kadroların ürettikleri güzel değerlerden bir tanesidir. Gerek Hükümetimize gerek Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın bu projesinden dolayı kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Ülkemizde ki istikrar tablosu hizmeti getiriyor" açıklamasını yaptı.

1500 İşçi Alınacak

Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında; Orman Genel Müdürlüğü ile İŞKUR Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokol gereği Türkiye genelinde ormanlarda fidan üretimi, fidan dikim ve bakımı, ormanların rehabilitasyonu, erozyon kontrolü, ormanlarımızın geliştirilmesi ve genişletilmesi işlerinde istihdam edilmek üzere, 2015 yılı içerisinde 6 ay süreli 118 bin geçici işçi alınacak.