Karamürsel Alp Haberleri

Karamürsel Alp Haberleri

Alp Anadolu Lisesi'nden muhteşem Yeşilay Haftası Programı

Karamürsel ilçesinde, Yeşilay Haftası dolayısıyla bir program düzenlendi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Karamürsel Alp Anadolu Lisesi tarafından Kaymakam Hikmet Özbağçı İlkokulu'nda gerçekleştirilen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Üsküdar Vapuru Faciası Şehitleri Karamürsel'de dualarla anıldı

1 Mart 1958 yılında, İzmit - Karamürsel arası çalışan Üsküdar vapurunun İzmit Körfezinde fırtınaya tutularak batması sonucu yaşamlarını yitirenler için Karamürsel Alp’in türbesinin de bulunduğu eski mezarlıkta anma töreni yapıldı.

Karamürsel Alp’te muhteşem mezuniyet sevinci

Karamürsel Alp Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen mezuniyet töreni

Karamürsel Alp Vapurunda yangın çıktı!

Olay, saat 15.00 sıralarında İzmit 1 Mart Vapur İskelesi’ne yakın bir bölgedeki bakım alanında meydana geldi.

Düşman İşgalinden Kurtuluşumuzun 97. Yıl Dönümü

Karamürsel’in düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yıl dönümü kapsamında bir takım etkinlikler düzenlendi. İlk tören Karamürsel Alp’ in mezarı başında yapıldı.

Karamürsel Alp Anadolu'da Mezuniyet Sevinci

Karamürsel Alp Anadolu Lisesi 2017-2018 eğitim öğretim yılının ardından mezunlarını verdi. Okulun bahçesinde düzenlenen törende öğrenciler mezuniyet heyecanı yaşadı.

Karamürsel Alp Bilim Şenliği

Karamürsel Alp Anadolu Lisesi öğrencilerinin projeleriyle Bilim Şenliği düzenlendi.

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 96.YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI

Karamürsel’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yıldönümü Kutlama etkinlikleri nedeniyle ilk tören Karamürsel Alp’ in mezarı başında yapıldı.

Karamürsel'de muhteşem mezuniyet

Karamürsel Alp Anadolu Lisesi'nde son sınıf öğrencilerin'den muhteşem mezuniyet töreni

World oil'e epdk'dan baskın

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) başta olmak üzere, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Karamürsel’de faaliyet gösteren petrol ürünleri

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından çok önemli uyarı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca, bazı kimselerin, cep telefonlarına "Devlet destekli hibe kredisi başvuruları başlamıştır.

Ellerinde Bıçakla Okulu Bastılar

Karamürsel’de iki arkadaşını yanına alarak yanında getirdiği bıçakla Karamürsel Alp Anadolu Lisesini bastı.

İnternet üzerinden yaptıkları çağırı ile 7 bin kişiyle teröre lanet yürüyüşü yaptılar

Karamürsel’de, gelen şehit haberleriyle birlikte İnternet üzerinden ‘Vatan sevgisi olan tüm halkımızı bekliyoruz. Siyaseti bir yere bırakalım Şanlı Bayrağımız Altında birlik olalım’ çağrısıyla yaklaşık 7 bin kişilik grup Karamürsel Alp Mezarı önünde toplanarak ellerine aldıkları Türk Bayraklarıyla Karamürsel’de teröre tepki için yürüdüler.

ENGİN YILMAZ 'DAN ÖRNEK DAVRANIŞ

Karamürsel esnaflarından ENGİN YILMAZ Pastahaneleri işletmecisi Engin Yılmaz kendi sosyal paylaşım sitesindeki hesabında paylaştığı fotoğrafla bir kez daha gönüllerde taht kurmayı başardı. Sosyal paylaşım sitesi Hesabından şu notla yaptığı paylaşım taktir topladı. " EYY KARAMÜRSEL HALKI BU AKŞAM 2 SAATLİK DÜKKANIMIZI ŞEHİTLERİMİZ İÇİN KAPATIYORUZ ŞEHİTLER İÇİN YÜRÜYORUZZ ESNAF KARDEŞLERİMİZ ABİLERİMİZ HALK HERKES TEK YÜREK OLACAĞIZ ŞEHİT BİZİM BAYRAK BİZİM KAN BİZİM AŞK BİZİM GELİYORUZZZ MÜNKÜN OLAN ESNAF ABİLERİMİZ KARDEŞLERİMİZ İDE BEKLİYORUZ DÜKKANLARI KAPATIYORUZ.." Bütün esnaflarımızdan aynı hassasiyeti ve sağduyuyu bekliyoruz. Yer : Karamürsel Alp Kabristanlığı Saat. 19:30 Bayrağını al sende gel.

KARAMÜRSEL TARİH YAZMAK İÇİN YÜRÜYECEK HEDEF 10.000

Çarşamba günü saat 19.30 da Karamürsel merkez ışıklar Karamürsel alp anıtının önünde toplanıyoruz. Vatan sevgisi olan tüm halkımızı bekliyoruz.. Siyaseti bir yere bırakalım ŞANLI BAYRAĞIMIZ ALTINDA birlik olalım.

KARAMÜRSEL ŞEHİTLERİ İÇİN YÜRÜDÜ

Karamürsel şehitleri için yürüdü.Karamürsel'de yüzlerce kişi Cumhuriyet Caddesinde bir araya gelerek teröre lanet ettiler. Ayrıca Yarın yine : Çarşamba günü saat 19.30 da Karamürsel merkez ışıklar Karamürsel alp anıtının önünde toplanıyoruz. Vatan sevgısı olan tüm halkımızı beklİyoruz..

ALKOLLÜ SÜRÜCÜ KARAMÜRSEL'DE FACİADAN DÖNDÜ

Karamürsel'de alkollü sürücü dehşet saçtı; 4 yaralı Karamürsel'de alkollü olduğu öğrenilen otomobil sürücüsü, önünde seyir halinde bulunan başka bir otomobile çarptı. Kazada 4 kişi yaralandı. Edinilen bilgiye göre, Kocaeli'nin Karamürsel D-130 Karayolu Kayacık Mahallesi Karamürsel Alp Anadolu Lisesi önünde S. Ö.'nün (28) kullandığı 77 AE 890 plakalı otomobil, önünde seyir halinde bulunan İ. M. (38) yönetimindeki 41 SN 492 plakalı otomobile çarptı.

Kramürsel'li Boşnaklar Srebrenitsa'yı unutmadı

Boşnak insanımızın Türkiye’de çoğunlukta ikamet ettiği ilçelerin başında gelen Karamürsel’de Bosna Hersek Türkleri Derneği, 11 Temmuz 1995’te Sırplar tarafından yapılan Srebrenitsa Soykırımı için her yıl farklı bir etkinlik düzenliyor. Derneğin Gençlik Kolları Srebrenitsa`da 8 binin üzerinde Boşnak`ın Sırplar tarafından katledildiği soykırımın 20’nci yıl dönümü nedeniyle Karamürsel Alp Anıtı’nın önüne pankart astı.

Karamürsel'in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü kutlandı

Karamürsel'in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü kutlandı. İlk tören Karamürsel Alp'in mezarı başında yapıldı. Karamürsel Müftülüğü imam hatipleri tarafından Kur-an'ı Kerim okundu, İlçe Müftüsü Yılmaz Küçük tarafından dua yapıldı. İkinci tören ise Atatürk anıtı önünde gerçekleşti. Törene Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Karamürselbey Eğitim Merkez Komutanlığı Komutanı Tuğ Amiral Tezcan Kızılelma, Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Sadık Eroğlu, İlçe Emniyet Müdürü Coşar Özler, İlçe Müftüsü Yılmaz Küçük, AK Parti İlçe Başkanı Recep Demirel, belediye meclis üyeleri ve daire müdürleri katıldı.

Karamürsel kurtuluş şenlikleri başlıyor

Karamürsel’in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yıldönümü kutlama hazırlıkları tamamlandı. Bu yıl kutlama etkinlikleri kapsamında 4 Temmuz 2015 Cumartesi günü saat 10.00’da Amiral Karamürsel Alp’in kabrine şükran ziyareti yapılacak, ilçe müftülüğü görevlileri tarafından dua okunacak. Saat 10.30’da Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni gerçekleştirilecek. HALK İFTARI 4 Temmuz Kurtuluş Şenlikleri etkinlikleri kapsamında bu yıl halk iftarı düzenlenecek. İlhan Çınar alanında gerçekleştirilecek olan etkinlikte 5 bin kişiye iftar verilecek. “4 Temmuz Kahramanlık Destanının Yazıldığı Gündür” Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Karamürsel’İn düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümünde bir mesaj yayınladı. Başkan Yıldırım mesajında “Bu tarihi günde Karamürsel’in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümünü kutluyoruz. Günümüzden tam 94 yıl önce misak-i milli sınırları içerisinde ve Karamürsel’de kahraman ecdadımız ölüm-kalım savaşı vererek canları pahasına bu toprakları düşmandan temizlediler.

1081 Nolu sandıkta ismi olmadığı halde oy kullan kişilerin oyları iptal edildi

TUTANAK TUTULDU Karamürsel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 1081 nolu sandıkta ismi olmadığı halde oy kullanmalarına karşılık yapılan incelemede sandıktan iki oy iptal edildi. Karamürsel Alp Anadolu Lisesinde iddiaya göre bir sandık görevlisinin bir vatandaşa bir partinin adı verilerek o partiye oy artırması ile yaşanan tartışmanın ardından Karamürsel İmam Hatip Lisesinde ise iki vatandaş cep telefonlarına oy pusulalarının fotoğraflarını çektiği iddiasıyla haklarında tutanak tutulduğu belirtildi.

Duyar, Ziyaretine Karamürsel Alp'in mezarı başında dua ederek başladı

Duyar, Karamürsel ziyaretine Karamürsel Alp’in mezarı başında dua ederek başladı Milli İttifak’ın Kocaeli milletvekili adayı Serhat Duyar Karamürsel ziyaretine başlamadan önce Karamürsel Alp mezarı başında dua etti daha sonra bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi Büyük Birlik Partisi (BBP) ve Saadet Partisi (SP)’nin genel seçimler için oluşturduğu Milli İttifak’ın Kocaeli milletvekili 2. sıra adayı Serhat Duyar, Karamürsel Alp Mezarı başında dua ettikten sonra bir takım ziyaretler gerçekleştirerek Karamürsel’de adeta gönülleri fethetti. Serhat Duyar, milli ittifak hakkında vatandaşı bilgilendirerek destek istedi. Duyar, ilk ziyaret Karamürsel Saadet Partisi İlçe Teşkilatı oldu. Karamürsel Saadet Partisi İlçe Başkanı İsmail Aydın ve yönetim kuruluyla bir araya gelerek, burada başkan Aydın’dan saha çalışmaları hakkında bilgi aldı. Serhat Duyar daha sonra Karamürsel Devlet Hastanesi Başhekimliği, Karamürsel Kaymakamlığı, Ziraat Odası, Esnaf Odası ve esnaf ziyaretlerini gerçekleştirdi.

100. Yıl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Öğretmenleri şampiyon oldu

Karamürsel Alp Anadolu Lisesi Spor Salonu'nda düzenlenen turnuvaya Ahmet Gazanfer Bilge Ortaokulu, 100. Yıl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi, Yalakdere İlk ve Ortaokulu, Bekir İlhami Nedime Calp Okulu, Nazmi Oğuz Ortaokulu, Karamürsel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mürsel Gazi Okulu, İmam Hatip Ortaokulu, 4 Temmuz Ortaokulu, ve Karamürsel Anadolu Lisesi öğretmenlerinden oluşan 11 takımın maçları sonunda 100. Yıl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile Nazmi Oğuz Ortaokulu öğretmenleri arasında oynan final maçında 100. Yıl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi rakibini 3-1 yenerek turnuvanın da şampiyonu oldu. İkinciliği Nazmi Oğuz Ortaokulu alırken üçüncülüğü de Karamürsel İmam Hatip Lisesi aldı

Karamürsel ALP Sempozyumu Başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Kara Mürsel Alp ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu-II, açılış oturumuyla başladı. Welborn Luxury Hotel’de yapılan sempozyumda 4 Nisan Cumartesi günü Kocaeli’nin tarihine ışık tutacak tebliğler yayınlanacak. Sempozyumun ikinci gününde 6 ayrı salonda düzenlenecek 24 oturumda yerli ve yabancı akademisyenler Kara Mürsel Alp’in yanı sıra Kocaeli’nin tarihini anlatan sunumlar yapacaklar.

Karamürsel Alp Çevre Kültür ve Dayanışma Derneği Fidan Dikti

Kocaeli’de izcilik ve çeşitli spor alanlarında aktiviteler yapan Kocaeli Lider Gençlik İzcilik ve Spor Kulübü ile ÇEKÜD’ün Kocaeli Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Kandıra Sarışeyh mahallesinde bulunan Sokak Hayvanları Bakım Merkezi alanında “Bir Fidan Bin Hayat” kampanyası kapsamında fidan dikme programı düzenlendi. Programa Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Şenol Ergüney’in yanısıra Kocaeli Bilim Kültür ve Sanat Derneği , Mahmut Esad Coşan Camii Derneği, Karamürsel Alp Çevre Kültür ve Dayanışma Derneği, Gölcük Kültür ve Çevre Derneği, Gölcük Lider Gençlik İzcilik ve Spor Kulübü, Kocaeli Hanımlar Kültür ve Yardımlaşma Derneği , Gölcük Arife Hanım Çevre ve Dostluk Derneği, Başiskele Reyhan Hanımlar Çevre ve Kültür Derneği ve Körfez Petek Hanımlar Derneği üyeleri katıldı.

Üsküdar Vapuru Şehitlerimizi Andık

Üsküdar Vapuru Şehitlerimizi Andık Kara günümüz 1 Mart 1958 yılında, İzmit - Karamürsel arası sefer yapan Üsküdar vapurunun İzmit Körfezi’nde fırtınaya tutularak batması sonucu şehit olan 76’sı öğrenci toplam 272 kişi için, Karamürsel Alp’in türbesinin de bulunduğu eski mezarlıkta anma töreni düzenlendiı.İlçe Müftülüğü ve din görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim ve dua okunduktansonra.

Büyük Acımız Üsküdar Vapuru Şehitlerini Anılıyor

Büyük Acımız Üsküdar Vapuru Şehitleri Anılıyor. 1 Mart 1958 yılında, İzmit - Karamürsel arası çalışan Üsküdar vapurunun İzmit Körfezinde fırtınaya tutularak batması sonucu boğularak yaşamlarını yitiren 76’sı öğrenci toplam 272 kişi için, Karamürsel’de 1 Mart Pazar günü saat 10.30 da Karamürsel Alp’in türbesinin de bulunduğu eski mezarlıkta anma programı yapılacak. Karamürsel Belediyesi tarafından düzenlenen, anma töreninde İlçe Müftülüğü din görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim okunup, dualar okunacak. Karamürsel Belediyesince bu elim kazanın 57. yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma törenine ilçe protokolü ve bu faciada yakınlarını kaybeden ilçe halkı katılacak.

Kocaeli Tarihi Sempozyumu”na rekor başvuru

Kocaeli Tarihi Sempozyumu”na rekor başvuru 2015 Nisan ayında gerçekleştirilecek olan Uluslararası Karamürsel Alp ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu’na 220 başvuru oldu