Katliam Haberleri

Katliam Haberleri

Seçime aylar kala bu acele nedir ?

Önce Cengiz Enerji, ardından Galata Wind, şimdi ise Daven Enerji... Karamürsel, rüzgar türbini projelerinin paratoneri oldu. İki firmanın ardından Daven Enerji de Kandıra’ya RES kurmaya hazırlanıyor.

Sahipsiz Karamürsel'de çarşının göbeğinde ağaç katliamı yapılıyor!

Karamürsel merkezde yol genişletme çalışması adı altında gencecik ağaçların katledilmesi çevredeki vatandaşların büyük tepkisine neden oldu.

Karamürsel RES üssü yapıyorlar!520 milyon TL’ye yeni bir santral daha kurulacak!

Enerji firmalarının yeni gözdesi Karamürsel, irili ufaklı çok sayıda firma Karamürsel’de rüzgar elektrik santrali (RES) kurmak için sıraya girdi. Bunlara Daven Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş. de eklendi. Firma RES kurması için çevre etki değerlendirme ÇED süreci başladı.  

Zulme Karşı Filistinli Kardeşlerimizin Yanındayız

Karamürsel Saadet Partisi ilçe başkanı Mustafa Sağlam Filistin'de yaşanan zulme karşı sessiz kalmadı. İsrail´in Kudüs´te özellikle mukaddes mekân Mescid-i Aksa çevresinde çoğunluğu çocuk ve kadınlar olmak üzere sivil ve savunmasız Filistin halkına uyguladığı şiddet, katliam ve ibadet özgürlüğünü engelleme girişimleri vahim bir hal almıştır. İnsanlara, inanç ve özgürlüklerini bir başka inanç uğruna kısıtlayarak insanlık dışı bir şekilde zulmetmek hiçbir millet için kabul edilebilir değildir.

Filistin’e Destek İsrail’e Lanet Basın Açıklaması

Bu gün Karamürsel Gönüllü Sivil Toplum Kuruluşları ve Karamürsel Halkı olarak; Gazze’de bütün dünyanın sessiz bakışları arasında yaşanan vahşete ve soykırıma dur demek, onurlu ve mazlum Filistinli kardeşlerimize destek olmak, Filistin halkının yalnız olmadığını bütün dünyaya haykırmak ve Siyonist rejimi lanetlemek için toplandık. Filistin’de 1947’den beri bir soykırım hedefli sistematik katliamlar uygulanmaktadır.

Karamürsel’de kurulacak santral vatandaşa sorulacak!

Karamürsel’de daha önce büyük tartışmalara sebep olan Rüzgâr santrallerine bir yenisi daha katlıyor. Adres yine Karamürsel. Santral için “Halkın katılım toplantısı” düzenlenecek.

Karamürsel'e 10 RES Türbini daha yapılacak

Bilindiği üzere, Karamürsel ilçesinde gerçekleştirilmesi planlanan Rüzgar Enerji Santrali (RES) projesiyle ilgili halkın çeşitli şikayetleri bulunmaktadır. Bu projenin mahkeme tarafından 3 kez iptal edilmesinin ardından

Orman ve Doğa katliamına engel olunulamıyor!

Karamürsel'de, kayın ormanları ve göçmen kuşların göç yolları katledilerek yapılan Rüzgar Enerji Santrali (RES) projeleriyle ilgili raporlar ve mahkeme kararları yok sayılmış, doğa severlerin itirazlarına rağmen projeler onaylanmıştır. Çalışmaların Uygun Yerlerde Yapılması Gerekliliği Kocaeli ve Bursa bölgelerinde yapılacak RES projelerinin doğru yerlere ve olumlu Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporlarına uygun olarak yapılması gereklidir. Doğa ve hayvanlara zarar vermeden çalışmaların gerçekleştirilmesi önemlidir.

Çevre katliamı durdurulamıyor!

Samanlı Dağları’nda, Cengiz Holding tarafından yürütülen Karamürsel RES projesine karşı Kayınormanı Derneği ve çevreciler tarafından açılan iki davayı da sonuçlandıran Kocaeli 2. İdare Mahkemesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Karamürsel RES projesi için verilen ”ÇED olumlu” kararını iptal etti.

İsmail Yıldırım kaçak RES leri ne zaman yıkacak ?

RES projesi ikinci kez iptal edildi! Karamürsel’de yapımı devam eden, RES projesi ikinci kez iptal edildi. Kararda, projenin kuşları, orman ekosistemi tehdit ettiği ve mevcut imar planlarına aykırı olduğu belirtildi. Gelen raporlar sonrası gözler Karamürsel Belediyesi İsmail Yıldırım'a çevrildi. Yıldırım'ın gelen kararla projenin kuşları, orman ekosistemi tehdit ettiği ve mevcut imar planlarına aykırı olduğu belirtilmesine rağmen doğa katliamına müdahale etmesi bekleniyor.

Karamürsel'de çevre katliamı! Ölen balıklar kıyaya vurdu!

Karamürsel'de yaşanan çevre felaketine vatandaşlar tepki gösterdi. Kıyıya vuran balıkları gören vatandaşlar yetkililere seslenerek acil bir şekilde önlem alınmasını istedi.

Taş ocağı yapılsaydı 50 bin ağaç katledilecekti

Kızderbentliler Dayanışma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Enver Demirsoysal, “Bölgemize taş ocağı yapılsaydı, Kocaeli’nin iki en büyük merasından biri olan alanın yanına yapılacak ve 50 bin ağaç kesimine neden olacaktı” dedi    

Bu habere yürek dayanmaz! Katliam gibi kaza!

Kaza, saat 12.30 sıralarında Karamürsel Ereğli Mahallesi Voltay mevkiinde meydana geldi. İddialara göre; Işıklardan Karamürsel yönüne U dönüşü yapmak isteyen Feyza G (20) idaresindeki 41 K 7664 plakalı hafif ticari araca

Karamürsel halkı ormanlarını talan ettirmedi!

Karamürsel'e yapılacak taş ocağı ve orman katliamına mahkeme engeli. Bursa'ya yapılacak olan Karadere ve Kınalı Barajları'nın inşaatında kullanılmak üzere Karamürsel'de yapılacak olan taş ocağını mahkeme iptal etti.

Karamürsel yine ağaç katliamları ile gündemde

Karamürsel yine ağaç ve orman katliamları ile haber programlarında. TV100 ekranlarının başarılı haber spikeri Ela Rümeysa Cebeci kendisine gelen bilgileri gündeme getirerek ilçede yaşanan ağaç katliamlarına tepki gösterdi.

Sahipsiz Karamürsel'de orman katliamı devam ediyor!

Karamürsel'de önce kaçak olarak ilçede hiç bir kurumun ve belediyenin müdahalesi olmadan Ruzen Elektrik Üretim Şirketi tarafından Senaiye Mahallesinde yapılan RES’lerin inşası bittikten sonra insanların aklı ile alay edercesine

Sahipsiz Karamürsel'de vatandaş ensonunda isyan etti!

Karamürsel genelinde doğa katliamı hız kesmeden devam ederken, uzak mahallelerde yaşayan vatandaşların dertleri ise bitmek tükenmek bilmiyor. Özel mülklere, Karamürsel Belediyesine ait araçlarla mıcır ve kum taşındığı, avanta veren kişilerin

İki kez iptal edilmişti. Karamürsel'in Rüzgar Türbinleri onay aldı

2020'den bu yana tartışılıyordu. İki kez iptal edildi, projesi ise üç kez düzeltildi. Karamürsel'in Rüzgar Türbinlerin için ÇED olumlu kararı çıktı    

Havamız her geçen gün kötüye gidiyor!

Karamürsel'de hava kirliliği her geçen gün daha kötüye gidiyor. 15.04.2022 ( CUMA ) günü alınan veriler ise ilçe merkezinde havanın ne denli kötü olduğunu sizde görebilir ve buradan takip edebilirsiniz.

Karamürsel RES çilesi bitmek bilmiyor

Büyük tepki çeken projeye bir yenisi daha geliyor… Halk istemiyor onlar santral yapmaktan vazgeçmiyor!

Freni boşalan kamyon az daha katliam yapacaktı!

Karamürsel'de park halinde duran kamyonun freni boşaldı ve bayır aşağı ilerlemeye başladı.

Karamürsel merkezde yapılan ağaç katliamı büyük tepki aldı!

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr Tahir Büyükakın'ın memleketi için aylardır gece gündüz demeden, Karamürsel'in çehresini güzelleştirmek için onca çaba sarf ederken, yaşanan doğa katliamı yürekleri acıttı.

39 yaşındaki işçi tonlarca ağırlıktaki makinenin altında can verdi

Howon Fabrikası’nda işçi olarak çalışan 35 yaşındaki, Adem Bozkurt tonlarca ağırlıktaki pres makinesinin altında ezilerek feci şekilde can verdi.   

Karamürsel bu seferde çevre katliamı ile ülke gündeminde!

Karamürsel bu seferde çevre katliamı Fox Tv ekranlarında yayınlanan sabah haber programında İsmail Küçükkaya tarafından ülke gündemine getirilen çevre katliamı haber büyük yankı uyandırdı.

Karamürsel'de mahalle sakinleri ayaklandı!

Karamürsel'e bağlı Osmaniye mahalle sakinleri Sunni Baba Mesire alanına yapılması planlanan ve yapımına başlanan ‘Pony Clup ve Atlı Binicilik Faaliyetleri’ adı altında hizmet verecek tesisi istemiyor.

Asırlık zeytinlikler otopark olsun diye mi katledildi?

Karamürsel Kayacık mahallesi Ulu Cami yanında bulunan asırlık zeytin ağaçları yol genişletme çalışması yapılacak denilerek katledilmişti. Bölge halkının asırlık zeytin ağaçlarının katledilmesine karşı tepkileri devam ederken açılan yolun yarısının otopark yapılması bu kadarına pes doğrusu dedirtti.

Kızderbentliler, taş ocağı için itiraz dilekçesi verdi

Yalova’da Karadere sulama ve Kınalı içme suyu barajlarına malzeme temin etmek için Kocaeli’nin Karamürsel ilçesi Kızderbent mahallesinde açılmak istenen taş ocağı ve kırma eleme tesisine Kızderbentliler itiraz etti. 

Karamürsel'de yapılması planlanan RES projesinin iyi yönleri anlatıldı!

Rüzgar Enerji Santralleri (RES) projesinin sadece iyi yanlarının anlatıldığı toplantıda RES Projesi’nin doğaya ve hayvanlara karşı verebileceği zararlardan hiç söz edilmediği dikkat çekti.

Karamürsel köylüleri Tayyip Erdoğan'a seslendi

Karamürsel, Kızderbent mahallesinin katledilmesini istemeyen Karamürsel halkı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi.

Var yemez Sedat amcanın kemikleri sızladı!

Karamürsel’in en büyük mülk zengini olarak bilinen Sedat Aykut (Var yemez) namı ile tanınan ve 2019 Yılında yaşamını kaybeden Sedat Aykut’un evladım dediği ve hiç kimseye satmadığı zeytin ağaçları yol genişletmesi bahanesi ile katledildi.