Koruma Haberleri

Koruma Haberleri

Başkan Çalık, çocukları iftarda yalnız bırakmadı

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD), koruma altındaki çocuklara yönelik geleneksel iftar programını üçüncü kez gerçekleştirdi.

Ali Babacan Karamürsel'de esnafı ziyaret etti

Ali Babacan Ziyaret Ediyor: Demokrasi ve Atılım Partisi Karamürsel'de Esnaf ve Vatandaşlarla Buluştu

1 Mart Vapur Faciası şehitleri anılacak

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en ölümcül sivil deniz kazası olan Üsküdar Vapuru faciasının acısı; aradan geçen yıllara rağmen Karamürsel’de tazeliğini korumaya devam ediyor.

Bir asırlık Camii tarihe meydan okuyor

Ahşap cami yıllara meydan okuyor! Karamürsel ilçesindeki ahşap süslemeleriyle dikkati çeken tarihi cami, 1 asırdır hizmet vermeyi sürdürüyor.  Karamürsel Osmaniye Mahallesi'nde Sultan 2. Abdülhamit döneminde yapılan ve  Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunca 24 Ekim 2017 tarihinde tescillenerek koruma altına alınan tarihi cami, yıllara meydan okuyor.

Ramazan günü burnumuzun dibinde bomba patlattılar

Osmangazi'de cezaevi aracında yaşanan, sebebi henüz bilinmeyen patlama sonrası 1 infaz koruma memuru hayatını kaybetti, çok sayıda infaz koruma memuru ise yaralandı. Olay Mudanya yolu İhsaniye Mahallesi civarında gerçekleşti.

Kızderbentliler, taş ocağı için itiraz dilekçesi verdi

Yalova’da Karadere sulama ve Kınalı içme suyu barajlarına malzeme temin etmek için Kocaeli’nin Karamürsel ilçesi Kızderbent mahallesinde açılmak istenen taş ocağı ve kırma eleme tesisine Kızderbentliler itiraz etti. 

KORUMA FABRİKASI ARSALARINA DEFİNECİLER DADANDI!

Kocaeli Derince ilçesinde faaliyet gösteren “KORUMA” fabrikasının sahiplerinin bu sıralar başı defineciler ile dertte.

Hemen paylaşın işsiz genç kalmasın

Adalet Bakanlığı, adliyelerde, bakanlık merkez ve taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere çeşitli bölümler için personel alımı gerçekleştirecek.

Karamürsel'de en muhteşem iftar

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği TEMAD’ın geleneksel hale getirdiği Koruma altındaki çocuklara iftar programının ikincisini Karamürsel bölgesinde devlet korumasında bulunan çocuklarla gerçekleştirdi.

Sokak hayvanları yararına muhteşem konser

Kaytazdere Hayvanları Koruma Derneği tarafından tertip edilen muhteşem konsere bütün halkımız davet edildi.

KARAMÜRSEL’DE BİR İLKE İMZA ATTI

Karamürsel’de bir ilke imza atan Kadir Bilgiç, kurduğu dernek ile büyük başarılara imza atmaya devam diyor.

Twitter'dan kritik uyarı 'şifrelerinizi değiştirin' !

Sosyal medya platformu Twitter, kullanıcı şifrelerinin yanlışlıkla korumasız bir dosyaya aktarılması üzerine tüm kullanıcılara şifrelerini değiştirmeleri yönünde çağrı yaptı.

Başyaver Yazıcının Boş Zarf Oyunu

FETÖ'nün darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanlığı Başyaveri Ali Yazıcı'ya koruma ve şoförlük yapmakla görevlendirilen eski yarbay Güven, eski başyaverin darbe gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerini öğrenmek için uydurduğu senaryoyu anlattı.

Özel Birime Operasyon

EGM tarafından FETÖ bağlantılı olduğunu değerlendirilerek açığa alınan 9 bin 103 polis arasında, Cumhurbaşkanı ve aile bireylerinin yakın koruma ve güvenliğinden sorumlu Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı'nda görevli 2'si emniyet müdürü 19 polis var. İşte son dakika gelişmesinin ayrıntıları.

Kocaeli'de Cezaevi'ne 65 infaz koruma memuru alınacak!

Adalet Bakanlığı, çeşitli illerdeki cezaevleri için merkezi sınav şartı olmaksızın, sözleşmeli 4 bin infaz ve koruma memuru alacak.

Ereğli Cazibe merkezi olacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kentteki tarihi dokuyu korumak amacıyla restorasyon çalışmalarını sürdürüyor. Kocaeli'nin her köşesinde yer alan tarihi yapılar

Ali Kangal'dan örnek davranış

04 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Kaytazdere Belediyesi, Kaytazdere Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği ve Yalova Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğünün

Lise mezunu İnfaz ve Koruma Memuru alımı

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü lise mezunu infaz ve koruma memuru alımı için başvuru işlemleri Kurban Bayramı tatilinin sona ermesi ile birlikte başlayacak.

OHAL kararı Resmi Gazete'de yayımlandı

Demokrasi, hukuk, özgürlükleri koruma ve güçlendirme amacıyla 3 ay süreyle olağanüstü hal (OHAL) uygulanmasına yönelik karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ceza ve Tevkif Evleri 3 Bin Sözleşmeli Personel Alacak

Ceza ve Tevkif Evleri sözleşmeli 2 bin 454 infaz koruma memuru, 144 büro personeli, 95 sağlık memuru, 56 teknisyen, 155 şoför, 26 aşçı, 24 kaloriferci alacak.

Enerji Tasarrufu İçin Hesaplı Isınma Yöntemleri

Kışın evinizde uygulayabileceğiniz basit ama hesaplı yöntemler ısıyı daha fazla muhafaza ederek tasarruf etmenizi sağlayacak.

Gripten Korunma Yolları

Türkiye genelinde kış aylarına girdiğimiz şu günlerde Karamürsel'e de soğuklar gelmiş bulunmakta, gribe yakalanma riski de artmaya başladı. Soğuk havalar grip olmayı destekleyici en önemli etkenlerden. Tabi grip olmanın nedenleri arasında sadece soğuk hava etkeni yok. Bunun yanında hapşıran ve öksürenlere karşı da kendimizi korumalı, küçük bir yakınlaşmada (El, yüz temasları) hastalığı kapmamaya özen göstermeliyiz. İşte burada bilmeniz gereken Grip olmamak için korunmanın yolları oluyor. Gribe karşı nasıl önlem alacağınızı tam olarak öğrenirseniz, hastalığa yakalanma riskiniz önlem almayan kişilere nazaran daha düşük olacaktır.

KARAOSMANOĞLU MAVİ BAYRAKLI KARAMÜRSEL'DE DENİZE GİRDİ

İlçemizin Mavi Bayraklı plajının konuğu Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu oldu, yüksek seyreden sıcaklıklarla bunalan halkla birlikte Karamürsel Mavi Bayraklı Altınkemer Plajı'nda denize girdi. Yüksek seyreden sıcaklıklar nedeniyle bunalan vatandaşların serinlediği yerlerden birisi olan Karamürsel Altınkemer Plajı dün de yoğun bir gün yaşadı. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da dün Karamürsel'e gelerek plajda vatandaşlarla birlikte denizde yüzdü ve gençlerle sohbet etti. Başkan Karaosmanoğlu’na Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, AKP Karamürsel İlçe Başkanı Recep Demirel, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Necmi Kahraman da eşlik etti.

Ramazan'da ağız kokusu için öneriler

Oruç tutarken karşılaşılan sorunlardan biri de ağız kokusu. Medipol Üniversitesi Hastanesi Diş Hekimliği FakültesiEndodonti Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Gündoğar; Ramazan ayında ağız kokusunu önlemenin ve ağız sağlığını korumanın yollarını anlattı.

Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk, uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi.

Kocaeli Kandıra F Tipi Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk, uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi. Alınan bilgiye göre sabah saatlerinde beraberindeki infaz koruma memurları ile birlikte Kandıra F Tipi Cezaevi’ne gitmek üzere cezaevine ait 06 BP 4576 resmi araçla seyir halinde olan İsmet Aktürk (40) İzmit Yeşlova Solaklar Sapağı mevkiinde silahlı saldırıya uğradı. İddiaya göre seyir halinde olan cezaevi aracının sağına yanaşan 34 plakalı bir araçtan cezaevi müdürünün bulunduğu sağ tarafa 4 el ateş edildi. Aracın sacını delerek içeriye giren mermilerden üçü İsmet Aktürk’e isabet etti. Silahlı saldırganlar aynı araçla olay yerinden kaçarken ağır yaralanan cezaevi müdürü İsmet Aktürk cezaevine ait araçla Umuttepe Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı.

Karamürsel'de 'Doğal ve Kültürel Miras' Fotoğraf Sergisi, sunum ve söyleşi gerçekleştirildi

Karamürsel’de ‘Doğal ve Kültürel Miras’ Fotoğraf Sergisi, sunum ve söyleşi gerçekleştirildi Karamürsel Çevre Kültür Derneğinin (KARÇEV) ve Kocaeli Üniversitesi’nin (KOÜ) katkılarıyla hazırlanan, Doğal ve Kültürel Mirası Koruma bilincinin oluşturulmasını konulu fotoğraf sergisi, sunum ve söyleşi Karamürsel Ereğli’de yapıldı.

Karamürsel'deki Denizin Rengine İhbar yağıyor !

Karamürsel’deki Denizin Rengine İhbar yağıyor! Karamürsel sahilinde yaklaşık bir ay önce ortaya çıkan ve hala kaybolmayan kahverengi tabaka görenleri hem şaşırtıyor, hem de ‘Kirlilik mi acaba?” korkusu yaşatıyor Karamürsel’de ilk olarak yaklaşık olarak bir ay önce görülen kahverengi tabaka ‘kirlilik’ olarak algılanmıştı. Karamürsel sahilini ve özellikle Balık Adası’nın içinde görülen kahverengi tabakanın evsel atıklar, fabrikalar veya gemilerden denize bırakılan pisliklerden kaynaklanmış olabileceği iddiası üzerine çok ihbar alıyoruz. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı yaptığı inceleme sonrasında İzmit Körfezi’ndeki kahverengi görüntünün kirlilikten kaynaklanmadığını, biyolojik bir durum olduğunu açıkladı. Yetkililer, bu durumun geçici olduğunu söylese de kahverengi tabakanın yaklaşık bir aydır yok olmaması vatandaşı endişelendirdi. Havanın da güzel olmasını fırsat bilerek sahillere akın eden vatandaşlar gördükleri manzara karşısında büyük bir şok geçiriyor. Karamürsel’in mavi sularının kahverengiye dönmesi, üstüne üstlük sahilleri köpük kaplaması üzerine telefona sarılan vatandaşlar ihbarda bulunuyor, önlem alınmasını istiyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri “Denizde mevsimsel değişiklik nedeniyle bu durum yaşanıyor. Yağışlar ve sıcak havayla birlikte denizdeki azot fosforu artıyor. Bu nedenle çoğalan mikroorganizmalar ölerek denizin yüzeyine çıkıyor. Bu olay, suyun renginin kırmızı veya kahverengiye dönmesine neden oluyor. Bu durum doğal bir olay” açıklamasında bulunarak vatandaşların endişe edecek bir durumun olmadığını belirtti.

Karamürselli öğrenciler 150 adet fıstık çamı dikti

Karamürsel Anadolu Meslek ve Teknik Lisesi öğrencilerinin ağaç dikme etkinliği Oluklu köyünde gerçekleştirildi. Orman İşletme Şefliği gözetiminde 150 adet fıstık çamı fidesi dikildi. Geçen yıldan deneyimli oldukları için işlerini çabuk bitiren öğrenciler doğanın keyfini çıkarma fırsatını da değerlendirdiler. Bu yılki etkinliğin teması ‘koruma’ kavramı olduğunu belirten öğrenciler. ‘Kimyasal atıkların su, toprak ve soluduğumuz havada yarattığı kirlenmenin ancak koruma bilincinin yükseltilmesiyle önlenebileceği belirtti. Öğrenciler fidan dikimin tamamlayarak, ‘Dünyada hayatın devamlılığının sağlanması için yaşam ortamının ekosistemin korunmasının esas olduğuna vurgu yapıldı’ dedi.

Karamürsel'de Anaokulu Öğrencilerine Çevre Eğitimi ve Ödül

İlçemizde bulunan Uçan Balon Anaokulu öğrencilerine ve ailelerine, Eko-Okullar Projesi kapsamında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü yetkililerinden yüksek çevre mühendisi Melek Keskin Yenice ve kimya mühendisi Lokman Karagöz tarafından çevre eğitimi verildi. Eğitim sonunda öğrenciler arasında düzenlenen çevre konulu hikaye yarışmasında dereceye giren Berk Bikbay, Mert Ali Erdoğan, Merve Bozkır, Kıvanç Oruç ve Zeynep Naz Karaca' isimli öğrencilere hediyeleri verildi.