Kullanımı Haberleri

Kullanımı Haberleri

Karamürsel'de Lise Eğitiminde büyük başarı

'Karamürsel'in Akademik Başarı Zirvesi: Karamürsel Birey Koleji'nin Sırrı Açığa Çıkıyor!'

Karamürsel'de Lise Eğitiminde büyük başarı

"Karamürsel'in Akademik Başarı Zirvesi: Karamürsel Birey Koleji'nin Sırrı Açığa Çıkıyor!"

KARAMÜRSEL UYUŞTURUCU İÇME MEKANLARI

Karamürsel’de uyuşturucu satışı ve kullanımı uzun bir zamandan sonra adeta patlama yaptı. Yazın başından bu yana korona  virüs olmasına rağmen korkunç bir artış olduğu kameralara böyle yansıdı.

Kocaeli genelinde maske takmak zorunlu hale getirildi 

Kocaeli'de İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararla il genelinde maske kullanımı zorunlu hale getirildi.

Dikkat İçişleri Bakanlığı'ndan 'trafik tedbirleri' genelgesi

Genelgeye göre, 1 Haziran-1 Ekim arasında toplu taşıma araçları ve otobüslerde yüzde 50 doluluk ve maske kullanımı kriterleri denetlenecek.

Kraldan çok kralcılara kötü haber! Yasak bugün başladı!

Kamuda, mahalli idarelerde, meslek kuruluşları ve üniversitelerde üst düzey yönetici, genel müdür, daire başkanının çakarlı araç kullanımı 1 Kasım 2019 tarihinden itibaren kullanımı yasak olacak.

Lokantalarda Tuz ve Şeker Kullanımına Kısıtlama Geliyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Lokantacı ve pastacılarla imzalayacağımız protokolle her yıl besinlerdeki tuz kullanımı yüzde 4, şeker kullanımı ise yüzde 5 azaltılacak" dedi.

Sigara satışında 'Düz Paket' dönemi başlıyor!

Sağlıkla İlgili Bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Yasa, tütün ürünlerinin kullanımı, satışı ve iletişim araçlarında

Bakanlık Dron kullanıcıları için dev adım! Yeni düzenleme yolda

Ticari kullanımla birlikte sportif ve hobi amaçlı drone kullanımının da hızla yaygınlaşması üzerine Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yeni yönetmelik hazırlığına başladı.

Eski kimlikler ile oy kullanılabilecek mi?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce, 24 Haziran seçimlerinde 10 yıldan eski nüfus cüzdanlarıyla oy kullanılamayacağı haberlerinin gerçeği yansıtmadığı kaydedildi.

Askerdede Kullandık, Sivildede

Sayıları gittikçe artan uyuşturucu bağımlılarının acı hikayeleri var. 13 yaşında uyuşturucuyla tanışan B.G. arkadaşlarının 'bir kereden bir şey olmaz' yalanıyla zehre alıştığını anlattı.

Ucuza ZEHİR !!!

2 liraya satılan bonzaiden daha etkin kimyasal uyuşturucu müptelası olanlar adeta ölüme koşuyor.

Nerede Oy Kullanacağım? YSK Seçmen Sorgulama Sistemi

YSK'nın seçmen sorgulama sisteminnden, nerede ve hangi sandıkta oy kullanacağınızı öğrenebilirsiniz. 16 Nisan'da yapılacak referanduma sayılı günler kaldı.

Kocaeli'nden ihraç edilenlerin tam listesi yayınlandı

Resmi Gazete’de 3 yeni KHK yayımlandı. Özel güvenliklerin silah kullanımına düzenleme getirildi.

İNSANLAR ARTIK ÖLÜM KORKUSU OLMADAN KARŞIYA GEÇEBİLECEKLER

Karamürsel kayacık mahallesi iznik yolu girişinde bulunan üst geçidi hiç kimse kullanamıyordu bu nedenle çok tehlikeli olmasına rağmen D-130 karayolundan karşıdan karşıya geçmeye çalışırken bir çok kişi yaralanmış hatta hayatını kaybetmişti. KAZALARI ÖNLEMEK İÇİN ASANSÖR Vatandaşların mağduriyetini ortadan kaldırmak ve üst geçit kullanımını arttırmak için karamürsel belediyesi tarafından üst geçidin iki tarafınada asansörler konuluyor. KISA SÜREDE HİZMETTE Üst geçidin her iki tarafına'da koyulan asansörlerin çok kısa bir zamanda vatandaşın kullanımına sunulacağı bildirildi.

43 GÜN ADLİ TATİL BAŞLIYOR

Yargıda toplu izin kullanımı anlamına gelen adli tatil, bu yıl da 20 Temmuz – 1 Eylül tarihleri arasında olacak. Tatilinin Ramazan Bayramının ardından başlayacak olması, adli tatil takvimini üç buçuk gün uzatmış olacak. Adli tatil boyunca adliyelerde görev yapacak nöbetçi mahkemeler, tutuklusu olan ve acil nitelik taşıyan davalara bakacak. Diğer davalara ise yeni adli yıla kadar ara verilecek.

Karamürsel Devlet Hastanesine Yeni Ekipmanlar Alınacak

Karamürsel Devlet Hastanesi'nde yapılan bu toplantıya Saha Koordinatörü Necdet Filiz, Genel Sekreter Op. Dr. Şenol Ergüney, Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. Onursal Varlıklı, İdari Hizmetler Başkanı Dr. Harun Öz, Mali Hizmetler Başkanı Mustafa Tekin ve 15 sağlık tesisinin hastane yöneticileri katıldı. Mart ayında yapılan toplantı kararlarının değerlendirilmesinin ardından yoğun gündemle başlayan toplantı, oldukça verimli geçti. Sağlık Tesisleri Verimlilik Karne Gösterge Kartları RV05 tanıtımı, yoğun bakım ve acil servis planlamaları, sağlık tesislerimizde MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi) kullanımı, mali hizmetlerde gelir ve gider bütçeleri ve tahakkukların muhasebeleştirilmesi konularında sunumlar yapıldı. Sağlık tesisleri arasında uygulama birliğinin sağlanması, tıbbi cihaz ve ekipman ihtiyaçlarının belirlenmesi ve tedariki için yapılan çalışmalar sonucunda; Kocaeli’deki hastanelere son sistem Göz Sağlığı ve Hastalıkları Tıbbi Cihazları ile ekipmanlarının alınması kararlaştırıldı.

Karamürsel'de Toplu taşıma araçlarını sivil polisler denetleyecek

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Toplu Taşıma Araçlarına yönelik yapmış olduğu çalışmalar kapsamında ulaşımın kesintisiz, sorunsuz ve güvenli bir şekilde yapılabilmesi, trafik kazalarının ve yolculara karşı hoş olmayan tutum ve davranışların önlenebilmesi için yeni bir denetim mekanizması uygulanacak. Şehir içi ve şehir dışı toplu taşıma araçlarının denetimi için Sivil Trafik Polisleri tarafından araçlara yolcu gibi binilerek, takoğraf, fazla yolcu, emniyet kemeri, seyir halinde sigara ve cep telefonu kullanımı, kırmızı ışık ihlali ve diğer trafik kurallarına uyup uymadıkları denetlenecek. Sürücüler kurallara uygun bulunmaması halinde uygun yönetmeliğe göre cezai işleme tabi tutulacak.

Dikkat Cezası. 2000 Bin Lira...

Anayasa Mahkemesi, trafikte polisin alkol ve uyuşturucu kontrolüne direnerek, ölçüm cihazını üflemeyenin ehliyetine 2 yıl el konulmasına onay verdi. Denetimden kaçan da aynı cezayı alacak, 2 bin lira para cezası ödenecek. Anayasa Mahkemesi (AYM), trafikte alkol ve uyuşturucu kullanımı amacıyla yapılan denetimlerden kaçınan, teknik cihazlara üflemeyen sürücülerin ehliyetlerine iki yıl süreyle el konulmasına ilişkin düzenlemeye “kamu otoritesinin sağlanması” gerekçesiyle onay verdi.