Kurlar Haberleri

Kurlar Haberleri

Vatandaş göstermelik denetimler değil! İndirim istiyor indirim!

Karamürsel genelinde döviz kurlarındaki düşüşün ardından indirim bekleyen vatandaşın, zamlarla karşı karşıya kalması ve yetkililerin denetimlerin sadece göstermelik oluşu ilçe

Dünyaca ünlü 'Psikoloji' kitabı Türkçeye çevrildi

İKÜ Yayınevi, Oxford Üniversitesi Yayınevi'nin dünyaca ünlü 'Very Short Introductions' dizisinden seçerek hazırladığı 'Çok Kısa Bir Başlangıç' adlı kitap dizisini okurlarla buluşturmaya devam ediyor.

FETÖ'nün Borsadaki yapılanmasına 102 gözaltı kararı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün Borsa yapılanmasına ilişkin 102 gözaltı kararı verdi, şuana kadar 53 şüpheli gözaltına alındı

Karamürsel'de Parkurlu Doğa Yürüyüşü

Karamürsel'de hazırlıkları biten uluslararası standartlardaki doğa yürüyüşü parkurlarının tanıtımı amacıyla yürüyüş tertip edildi.

TREKKİNG VE DOĞA SEVENLERİN DİKKATİNE

Güzide ilçemizin uluslararası standartlardaki doğa yürüyüş parkurlarının tanıtımı amacıyla Karamürsel Kamu Kurumlarını Kalkındırma Derneği ve Karamürsel

Tarihi hamama şikayetler çoğaldı

Karamürsel'in merkezinde bulunan ve Karamürsel Belediyesi tarafından etrafı kapatılarak önlem alınan tarihi hamam çevresinde oturan aileler bu sıralar çok dertli . ARTIK BURAYLA İLGİLENİN Gazetemize gelen şikayetlerde park caddesi üzerinde bulunan tarihi Haman'ın çevresinin tehlike arz ettiğini ve çevresinin çok pis olduğu bilgisini veren vatandaşlar çocukların düşe bileceği çukurlar bulunduğunu ve tarihi hamamın içerisine giren kişilerin madde kullandığı bilgisini paylaştılar. BİRAN ÖNCE EMNİYETE ALINMALI Tarihi hamamın çevresinde oturan bir vatandaşımızın mesajını hiç noktasına ,virgülüne ellemeden sizlerle paylaşalım Burası Karamürsel'de ki en eski tarihi eser bir hamam kalıntısı hepimiz biliyoruz bu harabeleri. Tam anlamıyla harabe bakımsız çöplük metruk bir durumda birde tabela koymuşlar restorasyon dolayısı ile çevreye verdiğimiz rahatsızlıklar dan dolayı Özür dileriz diye. Geçmişimizin değer bilmezliğimizin kanıtı olarak yüzlerce yıldır gözümüzün önünde duruyor ..Yetkililer kim diyeceğim ama cevap almıyacağım biliyorum ?

HAYDE KARAMÜRSEL TREKKİNG VE DOĞA SEVENLER PAZAR GÜNÜ BULUŞUYOR

HAYDE KARAMÜRSEL TREKKİNG VE DOĞA SEVENLER PAZAR GÜNÜ BULUŞUYOR Karamürsel'de uluslararası standartlardaki doğa yürüyüş parkurlarının tanıtımı amacıyla Karamürsel Kamu Kurumlarını Kalkındırma Derneği, İlçe Spor Müdürlüğü ve Kapam işbirliğiyle doğa yürüyüşü gerçekleştiriyor. 15 km lik eşsiz manzaraya sahip parkur,Tahtalı Mahallesinden başlayıp Senaiye mahallesinde en geç 11:00 gibi son bulacaktır. Yürüyüş sonunda bizleri eşsiz bir köy kahvaltısı bekliyor olacak. Ulaşım ve kahvaltı dahil 10 TL ücreti olan yürüyüş için arabalar 22 Kasım Pazar sabah saat 07:00 da Karamürsel Hükümet Konağı önünden kalkacaktır. Katılmak isteyenlerin gün içerisinde 0544 902 29 09 numaralı telefona isimlerini yazdırması gerekiyor. KATILIMCILARIN UYMASI GEREKEN KURALLAR ? - Ekip rehber ve artçıların talimatlarına uymak zorundadır. - Ekip aynı anda yürümeye başlar ve mola verir. Herkes ekibin temposuna uymak zorundadır. - Sırt çantası,içerisinde pet şişe su ve yedek eşya bulundurmanız yararınıza olacaktır. Tüm doğa ve sporseverleri bekliyoruz..

Karamürsel Belediyesine Ait İş Makinası Alev Alev Yandı

Karamürsel Belediyesine Ait İş Makinası Alev Alev Yandı Kayacık mah . Özdemir sokakta yol çalışması yapan Karamürsel belediyesine ait iş makinası bilinmeyen bir sebepten ötürü bir anda alev aldı.Olay öğlen saatlerinde Karamürsel belediyesine ait işçilerin yolda oluşan derin çukurları doldurmak için dolgu yaptığı sırada meydana geldi görgü tanıklarının iddialarına göre belediye işçilerinin özdemir sokakta yol üzerinde oluşan çukurları doldurmak için dolgu malzemesi döktüklerini bu dökülen dolgu malzemesini ezen asfalt silindirinin bir anda alev aldığını söyleyen mahalle sakinleri bir patlama olacak diye çok korktuklarını belirtti. Yangını fark edip itfaiyeye haber veren belediye çalışanları olay yerine gelen Karamürsel itfaiyesinin müdahalesi ile yangın kontrol altına alındı.Yaşanan bu yangının neyden kaynaklandığını bulmak için inceleme başlatıldı.

Karamürsel Belediyesi Kitap Fuarın'da Stand Açtı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği 7.Kocaeli Kitap Fuarı etkinliği kapsamında, Karamürsel Belediyesi tarafından stand açıldı. Denizin mavisi ile doğanın yeşilinin buluştuğu körfezin incisi Karamürsel’in tanıtımı amacıyla tarihini, Osmanlı’nın ilk kaptanı deryası Mürsel Alp’ı ve kadırgalarını, Karamürsel Su Altı Sporlarını, trekking parkurlarını, mavi bayraklı plajını ve Pehlivanlarını tanıtmak amacıyla kurulan stantda Karamürsel Belediyesi Pehlivanları tarafından gösteriler yapıldı, Karamürsel Sepeti Ustası Muharrem Uzun tarafından ise Karamürsel Sepeti örüldü.

Karaosmanoğlu Vatandaşımız Dereköy sahilinde huzur bulacak

Başkan, ‘’Vatandaşımız Dereköy sahilinde huzur bulacak’’ Kocaeli’nin en güzel ilçelerinden birisi olan Karamürsel, Dereköy Sahil projesiyle yeni bir gerdanlığa daha kavuşacak. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 90.000 metrekare alanda gerçekleşen sahil projesini Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım ile inceledi. Başkan Karaosmanoğlu proje hakkında, “Etap etap yapacağımız Dereköy Sahilimiz Karamürsel’e çok yakışacak. Sosyal donatılarla halkımızın hizmetine sunulacak sahilimizi kendi personelimizle yapıyoruz. Vatandaşımız Dereköy Sahilinde huzur bulacak” dedi. Dereköy Sahil Projesi, 3.700 metre uzunluğunda ki sahilde geniş kumsallar, spor alanları, yürüyüş ve bisiklet parkurlarıyla vatandaşın çok seveceği sosyal donatılarla yapılacak bir proje olacak.

Karamürsel Keşfedilmeyi Bekleyen Bir Cennet

Karamürsel, dünya üzerinde bir günde dört mevsimin yaşanabileceği ender coğrafi yörelerden biri olarak bilinir. Vadi ve yürüyüş parkurları içerisinde her yer meyve ve sebze bahçesi ile dolu olan Karamürsel, alternatif turizm faaliyetleri için ender bulunan bölgeler arasında yer alır. Karamürsel’de İzmit Körfez’i ile İznik Gölüne kadar olan vadi içerisinde doğal, kültürel ve arkeolojik öneme sahip köyler bulunmaktadır.