Merkez Bankası Haberleri

Merkez Bankası Haberleri

SON DAKİKA HABERİ: Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Son dakika haberi! Piyasaların merakla beklediği faiz kararı açıklandı. Yılın ilk toplantısını yapan PPK, politika faizini 250 baz puan artırarak yüzde 45'e çıkardı.

Merkez Bankasından Tedirgin Edici Açıklama

MB Başkanı Murat Çetinkaya, 'Enflasyonda belirgin bir iyileşme sağlanana kadar para politikasında sıkılaştırmayı sürdüreceğiz' açıklamasında bulundu.

YALOVA VE İZMİT'TE TERÖRE LANET YÜRÜYÜŞÜ

Derinceli Jandarma Er Emre Kaan Arlı ile birlikte 8 askerimiz şehit olmuştu. Yaşanan terör olayları sonrası Yalova ve İzmitliler sokağa çıkarak tepkilerini dile getirecek. Sosyal medya üzerinden çağrı yapan bir Türkiye çapında büyük bir protesto eylemi yapacak. Yalovada Cumartesi günü Saat:15:00 da Yalova Cumhuriyet meydanı ve İzmit’te Pazar günü saat 18:00’de Merkez Bankası önünden başlayacak. Protesto eylemine katılımın yoğun olması bekleniyor.

Kredi kullananlar bunu mutlaka okusun !

Kredi kullananlar bunu mutlaka okusun ! Merkez Bankası’nın uyguladığı üç faizde birden indirim yapması hem tüketiciye hem büyümeye katkı verecek. Bankaların gecelik borç verme faizini yüzde 11.25’ten yüzde 10.75’e çeken Merkez, tüketici ve sanayicinin bankalardan kullandığı kredi faizlerinin de 0.5 puan inmesini sağlayacak.

Yakalım mı yoksa yakmayalım mı?

Ekonomi tartışmalarımız sınırları aştı ve dünyanın en ünlü iktisatçılarına uzandı. Faiz-enflasyon tartışması eski Merkez Bankası Başkanı Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ekonomi Bakanı Zeybekci arasında Keynes ve Smith üzerinden yürüyor. Soru şu: Keynes’in kitaplarını yakalım mı yakmayalım mı?