Müftü Haberleri

Müftü Haberleri

1 Mart Vapur Faciası Şehitleri Karamürsel'de dualar ile Anıldı

Karamürsel Vapur İskelesi meydanında düzenlenen törenle, 1 Mart 1958 tarihinde İzmit-Karamürsel arasında sefer yapan Üsküdar Vapuru'nun İzmit Körfezi'nde fırtınaya yakalanarak batması sonucunda hayatını kaybeden vatandaşlar anıldı.

Karamürsel'de 15 Roman Vatandaş Umreye Uğurlandı

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde, 15 Roman vatandaş umreye uğurlama töreni ile kutsal topraklara yolcu edildi. Karamürsel Kültür Merkezi'nde gerçekleşen bu özel tören, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Altınova müftüğü çalışanı tutuklandı!

Karamürsel Tv. özel haberi. Gazetemize gelen çok sayıda şikayet sonrası ortaya çıkan cinsel istismar olayı bu kadarına pes dedirtti. Altınova Müftülüğü'nde üst düzey bir yönetici olarak çalışan Abdullah K (60)

Karamürsel Müftüsü Muharrem İslamoğlu'na ağır sözler

Mil-Diyanet Sen Genel Merkezi, Karamürsel Müftüsü Muharrem İslamoğlu'nun, Mil-Diyanet Sen Kocaeli Şube Başkanı Alim Özbek ve yönetimine karşı yaptıkları ziyarete tepki gösterdi. Müftü İslamoğlu'nun Ayşegül Doğruer'e yaptığı ziyareti engellemesi sonrası

Hz. Peygamber bir cahiliye toplumundan dünyanın en büyük medeniyetini inşa etti

Kocaeli Karamürsel İlçe Müftülüğünce düzenlenen "Peygamberimiz, Cami ve İrşat" konulu konferansta konuşan Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mustafa Irmaklı, "Hz. Peygamber bir cahiliye toplumundan dünyanın en büyük medeniyetini inşa etti." dedi.  

Karamürselli imam yine bir ilke imza attı

2021 yılı yaz kuran kursu Ereğli Hacı Yaşar Çiçek Cami-inde büyük bir heyecanla kapanış töreni icra edildi. Törene İl Müftüsü Sinan Cihan, Karamürsel İlçe Müftüsü Muharrem İslamoğlu, Şube Müdürü İlhan Özmen katıldılar.

Karamürsel aylar sonra müftüsüne kavuştu!

Karamürsel aylardır yeni müftüsünü dört gözle bekliyordu. Beklediğimize değdi. Başarılı bir isim Muharrem İslamoğlu

Karamürsel müftüsü Mehmet Özdemir emekli oldu

Karamürsel’de yaklaşık 4 yıldır görev yapan ilçe müftüsü Mehmet Vefa Özdemir emeklilik müracaatında bulundu ve emekli oldu.

Karamürsel şehitlerini dua ve minnet ile andı

Hakan Kurt’un kabri ziyaret edilerek ilçe müftülüğünce Kur'an-ı Kerim tilaveti

Karamürsel'de minikler yıl sonu şenliğinde doyasıya eğlendi

Karamürsel İlçe Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarında eğitim alan öğrenciler için yıl sonu programı düzenlendi.

Kocaeli genelinde sirenler çalınacak

Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü ile Kocaeli Müftülüğü arasında 23.11.2018 tarihinde Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un

Karamürsel’de Camiler ve Din Görevlileri Haftası programı düzenlendi

Karamürsel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programda ilk olarak İlçe Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir,

Karamürsel'de Camiler ve Din görevlileri haftası kutlandı

Karamürsel İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen Camiler ve Din Görevlileri Haftası bu gün gerçekleşti.

Kocaeli Müftüsü Yusuf Doğan'dan Karamürsel İlçe Müftüsüne ziyaret

Kocaeli Müftüsü Yusuf Doğan, Karamürsel İlçe Müftülüğüne atanan Mehmet Vefa Özdemir’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu ve yeni görevinde başarılar diledi.

Ayrıntılı Müftülere Nikah Yetkisi Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, müftülerin nikah kıymasına yönelik kanun tasarısına eleştirilere ilişkin birçok açıklamalarda bulundu.

Karamürsel'in yeni müftüsü belli oldu

Karamürsel İlçe Müftülüğü’ne İstanbul Üsküdar Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir atandı.

Karamürsel Müftüsü Yılmaz Küçük, İstanbul'a atandı

15.10.2012 tarihi itibariyle Karamürsel İlçe Müftüsü olarak göreve başlayan Yılmaz KÜÇÜK aradan geçen 5 yılın ardından yeni görev yeri olan İstanbul'a müftü yardımcısı olarak atandı.

İlçe Müftüleri Kasım Ayı Toplantısı Karamürsel'de Yapıldı

Karamürsel ilçe Müftüsü Yılmaz Küçük’ün ev sahipliğinde Altınkemer Kültür Merkzinde gerçekleştirilen toplantıya İl Müftüsü Yusuf Doğan, İl Müftü Yardımcıları

Karamürsel Müftülüğünden Büyük Ayıp

Karamürsel Müftüğünde Kuranı Kerim ve din dersi öğrenmek için küçük çocuklarını götüren vatandaşlar resmen eziyet çekiyorlar.

Gebze'de FETÖ/PDY'den 34 Gözaltı Daha

Gebze'de aralarında İlçe Müftülüğü ve Gebze Teknik Üniversitesi personellerinin de bulunduğu 34 kişi, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

Karamürsel'de Yaz Kur'an Kursları Futbol Turnuvasıyla Son Buldu

2016 Yılı Yaz Kur’an Kursu etkinlikleri çerçevesinde futbol turnuvası düzenlendi.

Gazanfer Bilge Camii Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

Karamürsel Dereköy Gazanfer Bilge Camii tarafından Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Karamürsel’den Kutsal Topraklara Uğurlandılar

Karamürsel İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen törenle, Karamürsel’den kutsal topraklara gidecek 115 kişi dualarla yolcu edildi

Karamürsel’de ‘Günümüz İslam Coğrafyası’ Konferansı

Karamürsel Belediye Başkanlığı tarafından ‘Günümüz İslam Coğrafyası’ konulu konferans düzenlendi.

Şehit Öğretmenler İçin Mevlit Okutuldu

Şehit Öğretmenler İçin Mevlit Okutuldu Karamürsel İlçe Müftülüğü tarafından şehit öğretmenler için Karamürsel merkez Camiinde mevlit okutuldu. Karamürsel’de 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri çerçevesinde, şehit öğretmenler için mevlit okutuldu. Karamürsel Merkez Çarşı Camii’nde Akşam namazının ardından düzenlenen mevlit programında konuşan Karamürsel İlçe Müftüsü Yılmaz Küçük, öğretmenlerin kutsal bir görevi ifa ettiğini söyledi. Müftülüğe bağlı din görevlilerince okunan Mevlid-i Şerif ve Karamürsel Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin okuduğu ilahilerinin ardından, hatim duası Karamürsel İlçe Müftüsü Yılmaz Küçük tarafından yapıldı. Okunan Mevlid-i Şerif’e Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Karamürsel Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Sadık Eroğlu, Karamürsel İlçe Milli Eğitim Müdürü, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Durna, Karamürsel Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ve vatandaşlar katıldı. Cami çıkışında, vatandaşlara gül suyu ve lokum dağıtıldı.

Karamürsel Nazmi Oğuz Ortaokulu Aşure Günü Düzenledi

Karamürsel Nazmi Oğuz Ortaokulu Aşure Günü Düzenledi Karamürsel Nazmi Oğuz Ortaokulu geleneksel hale getirdiği her yıl uyguladığı aşure günü düzenledi.

Karamürsel'de Büyük Ayıp Madem Kimse katılmayacak neden çağırdınız ?

Gazeteci-Yazar Mustafa Yazgan’ın konferansını 14 kişi dinledi! ‘Karamürsel belediyesinin düzenlediği konferansta ne halk vardı nede belediyeden hiç kimse’! Karamürsel Belediyesi tarafından düzenlenen Gazeteci-Yazar Mustafa Yazgan’ın ‘Savaş Güncelinde Türkiye’ konulu konferansına Karamürsel belediyesinden hiç kimse katılmazken vatandaşlarda ilgisizdi. Karamürsel’de günlerdir duyurusu yapılan ‘Savaş Güncelinde Türkiye’ konulu konferansa 14 kişi katıldı. Karamürsel Kültür Merkezinde önceki akşam Karamürsel belediyesi tarafından günler öncesinden yapılan anonslarla Gazeteci-Yazar Mustafa Yazgan’ın ‘Savaş Güncelinde Türkiye’ konulu konferansına Karamürsel AKP ilçe başkanı, AKP Gençlik Kolları Başkanı ilçe müftüsüyle birlikte toplamda 14 kişi konferansı dinlerken Karamürsel belediyesinin düzenlediği konferansa halkının ilgisizliği yanı sıra belediyeden hiç kimsenin katılmayışı şaşkınlık yarattı!

Karamürsel Şehidini Dualarla Andı

Karamürsel Şehidini Andı 19.10.2011 Çarşamba günü menfur bir saldırı sonucu Hakkâri Çukurca’da Şehid olan Karamürselli Onbaşı Hüseyin GÜLDAL 4. Senesi münasebetiyle bugün düzenlenmiş olan anma programında mezarı başında anıldı . Anma programına Karamürsel müftüsü Yılmaz Küçük ve bir çok din görevlisi dualarla Şehidimizi anarken ismi verilen 4 Temmuz Şehit Hüseyin Güldal ilk öğretim okulu öğrencileri Üzerlerine giydikleri şehidimizin fotoğrafının bulunduğu tişörtlerle çok güzel ve duygusal bir manzara sergilediler. Anma programına bir çok vatandaşımızla beraber Karamürselli gazilerde katıldı.Mezarı başında duygusal anlar yaşanırken Şehidimiz tekrar dularla anıldı.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Karamürsel'de Başladı

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Karamürsel'de Başladı Karamürsel Müftülüğü tarafından düzenlenen 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' başlatıldı. Karamürsel Kültür Merkezinde düzenlenen programa Kocaeli İl Müftüsü Yusuf Doğan konuşmacı olarak katılarak ‘Cami ve Namazla Arınma’ adlı konferansı verdi.

Karamürselli Hacı Adayları Dualarla Uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı kontenjanından kutsal topraklara gidecek olan 2.hacı adayları kafilesi Karamürsel İlhan Çınar alanında düzenlenen törenle uğurlandı. Karamürsel Belediye Başkanlığı ve Karamürsel İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen uğurlama töreninde hacı adayları ile yakınları arasında duygusal anlar yaşandı. Karamürsel İlhan Çınar alanında düzenlenen törene Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, İlçe Müftüsü Yılmaz Küçük, ilçe müftülük görevlileri, hacı adayları ve aileleri katıldı.