Okur Haberleri

Okur Haberleri

Karamürsel İslami Gençlik Platformu, İslam ve Okur derden anlamlı etkinlik

Karamürsel İslami Gençlik Platformu, İslam ve Okur Derneği'nden anlamlı etkinlik 5 Kasım Pazar günü ( BUGÜN)  Karamürsel İlhan Çınar alanında filistin tırı getirilmiştir. Bütün Karamürsel halkı 10:00 ile 22:00 saatleri arasında yapılan etkinliğe davetlidir.

Binalar yıkılıyor ama önlem alan yok!

Okurumuz şunları söyledi: “Funda Sokak No: 7 adresinde yer alan metruk yapı, birkaç ay önce evimizin olduğu yöne doğru çökmeye başladı.

Eski başkanlar Karamürsel'de bir araya geldiler

Ak Parti’nin 12 eski ilçe başkanı bu kez Karamürsel’de bir araya geldi. Bugün bir çoğu farklı görev iş hayatında olan 12 eski ilçe başkanının ziyaret trafiği devam ediyor.

Mehmet Akdeniz yine gönüllere dokundu

Karamürsel’de hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile her geçen gün büyüyen Mehmet Akdeniz yine Kocaeli gündeminde.

Dünyaca ünlü 'Psikoloji' kitabı Türkçeye çevrildi

İKÜ Yayınevi, Oxford Üniversitesi Yayınevi'nin dünyaca ünlü 'Very Short Introductions' dizisinden seçerek hazırladığı 'Çok Kısa Bir Başlangıç' adlı kitap dizisini okurlarla buluşturmaya devam ediyor.

Mehmet Metin Okur büyük bir başarıya daha imza attı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) iş birliğinde belirlenen Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketi arasına girmeyi başaran Karamürselli iş adamı Mehmet Metin Okur ödülünü aldı.

Karamürsel’den bir yıldız daha çıkıyor

Geçmişte Murat Doğansoy, Cem Baki son dönemde Merih Demiral, ve Erdal Kılıçarslan, Hakan Arıkan, Aydın Karabulut, Emre Okur ve daha niceleri

Peygamber Efendimiz S.A.V.'in ettiği Dua ve Kandil namazı kılınışı

Amel defterinin yazıldığı Berat Kandili'nde Peygamber Efendimiz s.a.v bir duayı çok okurdu, o duanın okunuşu ve kandil namazını nasıl kıldığı haberimizde.

Karamürsel'den dünyaya. Sefamerve 6. yılını kutluyor

Karamürselli Mehmet Metin Okur ve kardeşi Oya Okur Erciyes ile birlikte 2012 yılında Sefamerve isimli şirketi kurmasının üzerinden tam 6 yıl geçti. 6. Yılında bir dünya devi olan şirket gerek Türkiye'de ve gerekse Dünya üzerinde milyonlarca kişiye ulaşarak büyük bir hızla büyümeye devam ediyor.

Yardım Tır'ı Karamürsel'den Yola Çıktı

Karamürsel OKURDER Yardım ve Dayanışma Derneği tarafından toplanan yardımlar Suriye'ye yardıma muhtaçlar için yola çıktı.

Karamürsel Halk Kütüphanesinden anlamlı slogan; ‘Kadın okursa, Dünya okur!’

Karamürsel İlçe Halk Kütüphanesi ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ kapsamında Karamürsel Kültür Merkezi önünde genç, yaşlı tüm kadınlarımıza çiçek dağıtarak onları mutlu etti.

Karamürsel OKUR-DER Karamürsel'de 6000 dini kitap dağıttı

Karamürsel OKUR-DER durmak bilmiyor . Bugün Karamürsel merkezde açtıkları kitap standıyla 6.000 kitap dağıttı.Her şey karamürsel için diyen OKUR-DER karamürsel yetkilileri sadece yeni nesli daha bilgili ve dinini daha iyi tanıya bilen bir nesil olarak yetişmesi için çaba gösteriyoruz. Derneğimiz aynı zaman'da İstanbul ve çeşitli il merkezlerimiz'den gelen tanınmış yazar ve akademisyen konuklarımız ile Karamürsel OKUR-DER merkezimizde sohbetlerimiz olsun , gerekse yeni yetişen çocuklarımıza verdiğimiz Kuranı Kerim dersleri ile olsun karamürsel halkına ve islam alemine nasıl faydalı ola biliriz bunun çabası içerisindeyiz.

Karamürsel OKUR-DER Suriye Bayırbucak Türkmen bölgesine yardımtırı gönderdi

Karamürsel'de bulunan OKUR-DER Yardım ve dayanışma derneği üyeleri Suriye'de Türkmenler için topladıkları yardımları bugün yükleyerek Suriye'ye gönderdi.

Bütün Erkeklerin kadınlar günü kutlu olsun...

Dünya Kadınlar Günü bugün. Ama kadınlara değil, erkeklere benim yazım. Erkekseniz eğer, 3 dakika kadın olduğunuzu düşünün bu yazıyı okurken. Sabah ve akşam bindiğiniz, üst üste seyahat ettiğiniz otobüste kadın olduğunuzu düşünün mesela. Sonra caddede yürürken yanınızdan geçen her 10 erkekten 8'inin size nasıl yiyecek gibi baktığını... En basitinden oturup kalkarken etrafınızdaki erkekler yanlış anlamasın diye hareketlerinize nasıl dikkat etmeniz gerektiğini... Veya trafikte araç kullanan bir kadın olduğunuzu ve sağdan soldan sürekli sıkıştırıldığınızı, kornalara basıldığını, laf atıldığını...

Ak Partide Temayül Sonuçları Belli Oldu

Ak Partide Temayül Sonuçları Oldu AK Parti Kocaeli Teşkilatı, genel seçimlere girecek olan 11 milletvekili adayını belirlemek için ince eleyip sık dokuyor. Vekil adayı olmak için partiye 73 aday adayı başvuru yapmış, bunlardan 67’si, 28 Şubat akşamı düzenlenen programda kendilerini tanıtmış, bir gün sonra, 1 Mart’ta ise bu isimler temayül yoklamasına tabii tutulmuştu. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, mevcut milletvekilleri Zeki Aygün, İlyas Şeker, Mehmet Ali Okur, eski milletvekili Eyüp Ayar ile İl eski Başkanı Mahmut Civelek ise temayül yoklamasının dışında bırakılmıştı. Aday belirlemede ilk adım olan temayül yoklamasında il istişare kurulu, il ve ilçe ana kademeleri, il ve ilçe gençlik kolları, mahalle temsilcileri, meclis üyeleri, belediye başkanları, il disiplin kurulu ve demokrasi heyetini oluşturan isimler oy kullanmış