Orma Haberleri

Orma Haberleri

Karamürsel'den bir yıldız daha çıktı

Karamürsel'li yetenekli sinema oyuncusu Hüseyin Enes Ulukır, etkileyici performansıyla beyaz perdede büyük bir başarı elde etti. Karamürsel'in gururu olan usta oyuncunun performansı büyük övgü aldı.

Kocaeli'de Sıcaklık Aniden Düşüyor, Yağmur Geliyor

Kocaeli genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar aniden düşüşe geçiyor. Yeni haftada Kocaeli'yi yağmurlu bir hava bekliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kocaeli için haftalık hava durumu raporunu yayımladı.

Karamürsel Beyaz Saray Düğün Salonu'nda unutulmaz anlar

Karamürsel Beyaz Saray Düğün Salonu'nda, Karamürsel'in sevilen isimlerinden Abdurrahman Menekşe, duygu dolu bir performans sergileyerek sahneye çıktı.

Seçime aylar kala bu acele nedir ?

Önce Cengiz Enerji, ardından Galata Wind, şimdi ise Daven Enerji... Karamürsel, rüzgar türbini projelerinin paratoneri oldu. İki firmanın ardından Daven Enerji de Kandıra’ya RES kurmaya hazırlanıyor.

Ticari araç alev, alev yandı! Yangın ormana sıçradı

Karamürsel'de meydana gelen araç yangını ormana sıçradı. Olaya şahit olan vatandaşların çektiği videoda yaşanan panik anları görüntülere yansıdı.

Karamürsel RES üssü yapıyorlar!520 milyon TL’ye yeni bir santral daha kurulacak!

Enerji firmalarının yeni gözdesi Karamürsel, irili ufaklı çok sayıda firma Karamürsel’de rüzgar elektrik santrali (RES) kurmak için sıraya girdi. Bunlara Daven Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş. de eklendi. Firma RES kurması için çevre etki değerlendirme ÇED süreci başladı.  

Değirmendere'de korkunç kaza genç yaşta hayatını kaybetti

Değirmendere’de orman yolunda Gölcük Orman İşletme Müdürlüğüne ait arazöz, yaklaşık 30 metrelik uçurumdan yuvarlandı.

Karamürsel Çevre ve Kültür Derneği çalışmalarına devam ediyor

Karamürsel Çevre ve Kültür Derneği’nin (KARÇEV)'in köylerde üretimin yeniden canlandırılmasına yönelik çalışmaları sürüyor.

Karamürsel'de korkutan orman yangını

Karamürsel 4 Temmuz Mahallesi'ndeki ormanlık alanda, henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Çevredeki vatandaşların evlerine yakın bir konumda çıkan yangın panik yaratırken

Coinpara.com Kripto Para Saklama Ve Cüzdan Hizmetleri

www.coinpara.com Kripto Para Saklama Ve Cüzdan Hizmetleri Alanında Dünya Lideri BitGo Ile Dijital Varlıklarınız, Türkiye’de Kurulu Veri Merkezlerinde Çalışan Sistemlerimiz Ile Tüm Verileriniz, Güven Altında Yüksek Performans Coinpara'da Tek Tuş Ile Alım Yapabilme Imkanı Sağlayan, Saniyede Binlerce Işlem Adedine Ulaşabilen Yüksek Performanslı Platform Altyapısı

Karamürsel'de korkutan yangın

Karamürsel’de meydana gelen olayda çıkan yangın mahallede paniğe neden oldu.

Orman ve Doğa katliamına engel olunulamıyor!

Karamürsel'de, kayın ormanları ve göçmen kuşların göç yolları katledilerek yapılan Rüzgar Enerji Santrali (RES) projeleriyle ilgili raporlar ve mahkeme kararları yok sayılmış, doğa severlerin itirazlarına rağmen projeler onaylanmıştır. Çalışmaların Uygun Yerlerde Yapılması Gerekliliği Kocaeli ve Bursa bölgelerinde yapılacak RES projelerinin doğru yerlere ve olumlu Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporlarına uygun olarak yapılması gereklidir. Doğa ve hayvanlara zarar vermeden çalışmaların gerçekleştirilmesi önemlidir.

Kocaeli Valiliginden çok önemli duyuru!

Kocaeli Valiliği'nden yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: “Hava sıcaklıkları hissedilir derecede artarak mevsim normalleri üzerine çıkacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre;

Sahipsiz Karamürsel’de yine Cengiz insaat kazandı

Cengiz, Göçmen kuşları ve kayın ormanlarını tehdit eden, iki kez iptal edilen RES projesinde ısrarcı. Başvurunun ardından Bakanlık, ÇED raporunu askıya çıkardı.

Merih Demiral nereden geldiğini unutmuyor!

Atalanta’da forma giyen Karamürselli milli futbolcumuz Merih Demiral memleketi Karamürsel’e geldi.  

Çevre katliamı durdurulamıyor!

Samanlı Dağları’nda, Cengiz Holding tarafından yürütülen Karamürsel RES projesine karşı Kayınormanı Derneği ve çevreciler tarafından açılan iki davayı da sonuçlandıran Kocaeli 2. İdare Mahkemesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Karamürsel RES projesi için verilen ”ÇED olumlu” kararını iptal etti.

Karamürsel Jandarma bir torbacı daha yakaladı

Karamürsel Jandarma ekipleri uyuşturucu ve satıcılarına adeta savaş açtı. Son olarak torbacılık suçundan ceza alan firari şahıs Karamürsel Jandarma ekipleri tarafından paketlenip ceza evine teslim edildi. Bölgemizde sizlerde küçük yaşta çocuklarınızın, akrabalarınızın, yakınlarınızın uyuşturucu ve diğer suçlara bulaşmasını engellemek isterseniz hiç bir şahsi bilginizi paylaşmadan ihbarda bulunun.

İsmail Yıldırım kaçak RES leri ne zaman yıkacak ?

RES projesi ikinci kez iptal edildi! Karamürsel’de yapımı devam eden, RES projesi ikinci kez iptal edildi. Kararda, projenin kuşları, orman ekosistemi tehdit ettiği ve mevcut imar planlarına aykırı olduğu belirtildi. Gelen raporlar sonrası gözler Karamürsel Belediyesi İsmail Yıldırım'a çevrildi. Yıldırım'ın gelen kararla projenin kuşları, orman ekosistemi tehdit ettiği ve mevcut imar planlarına aykırı olduğu belirtilmesine rağmen doğa katliamına müdahale etmesi bekleniyor.

Serkan Akdoğan istifa etti

Karamürsel Spor Kulübü Antrenörü Serkan Akdoğan istifa ettiğini duyurdu. Akdoğan, şu ifadeleri kullandı; "Yıllarca formasını gururla giydiğim nice sevinç ve hüzün

Dev proje Karamürsel'de başlıyor

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ay başında sosyal medya hesabından bilgi vermişti. 368 milyon lira bedelli dev projede sözleşme imzalandı    

Karamürsel 41 Şifa Bahçesi hayırlı olsun

41 Şifa Bahçesi hayırlı olsun. Karamürsel Anaokulu öğrencileri, ‘Orman Haftası’ için düzenledikleri etkinlikte hazırladıkları bir dizi gösterilerinin ardından okullarının arka bahçesine fidan dikerek haftayı kutladı.  

Karamürsel halkı ormanlarını talan ettirmedi!

Karamürsel'e yapılacak taş ocağı ve orman katliamına mahkeme engeli. Bursa'ya yapılacak olan Karadere ve Kınalı Barajları'nın inşaatında kullanılmak üzere Karamürsel'de yapılacak olan taş ocağını mahkeme iptal etti.

Karamürsel'de yine orman yangını !

,Karamürsel'de ormanlık alanda yangın meydana geldi. Meydana gelen yangından yükselen yoğun alev ve dumanlar çevrede panik yarattı. Y

Karamürsel'de korkunç olay! Vurdu mu? Vuruldu mu?

Karamürsel'de korkutan olay. Ormanlık alanda vurulmuş halde bulunan kişi jntiharmı etti? İntihar süsümü verilmek istendi?

Ormanlık alana Hint keneviri eken 3 zanlıdan biri tutuklandı

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde ormanlık alana 743 kök Hint keneviri ektiği gerekçesiyle gözaltına alınan 3 şüpheliden biri tutuklandı.

Karamürsel yine ağaç katliamları ile gündemde

Karamürsel yine ağaç ve orman katliamları ile haber programlarında. TV100 ekranlarının başarılı haber spikeri Ela Rümeysa Cebeci kendisine gelen bilgileri gündeme getirerek ilçede yaşanan ağaç katliamlarına tepki gösterdi.

Sahipsiz Karamürsel'de orman katliamı devam ediyor!

Karamürsel'de önce kaçak olarak ilçede hiç bir kurumun ve belediyenin müdahalesi olmadan Ruzen Elektrik Üretim Şirketi tarafından Senaiye Mahallesinde yapılan RES’lerin inşası bittikten sonra insanların aklı ile alay edercesine

İki kez iptal edilmişti. Karamürsel'in Rüzgar Türbinleri onay aldı

2020'den bu yana tartışılıyordu. İki kez iptal edildi, projesi ise üç kez düzeltildi. Karamürsel'in Rüzgar Türbinlerin için ÇED olumlu kararı çıktı    

Karamürselli Merih Demiral baba oldu

Karamürsel'in evladı Milli futbolcu Merih Demiral baba oldu. Atalanta'da forma giyen milli futbolcumuz Merih Demiral, eşi Heidi Lustaku ile çocuk sahibi olduklarını duyurdu.