Pusula Haberleri

Pusula Haberleri

İşte 31 Mart’ta kullanılacak oy pusulası

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde kullanılacak oy pusulaları belli oldu

Sosyal medyada hızla yayılan ‘Evet oyu’ görüntüsü çok tartışıldı

Tarihi referandumda yurdun birçok yerinden oy sahtekarlığı görüntüleri geliyor.

YSK: Mühürsüz pusula ve zarflar da…

YSK, mühürsüz oy pusulalarının da geçerli olması konusunda karar aldı.

Karamürsel'de oy kullanacaklar bu haberi mutlaka okuyun

Oy Nasıl Kullanılır 1 Kasım Oy Kullanma İşlemleri 1 Kasım Pazar günü yapılacak olan erken seçim günü oy nasıl kullanılır özellikle ilk defa kullanacak olanlar için haberimizi dikkatle okuyunuz. Sandık görevlisinin verdiği birleşik oy pusulası, zarf ve mührü alarak oyunuzu kullanmak üzere kabine geçin.

2015 Seçimin'de YSK partilerin pusula da ki yerlerini belirledi...

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) bugün saat 11.00’da partililerin oy pusulalarında ki yerini belirleyen kura çekimini gerçekleştirdi. İşte partilerin oy pusulasında ki yerleri ;

1081 Nolu sandıkta ismi olmadığı halde oy kullan kişilerin oyları iptal edildi

TUTANAK TUTULDU Karamürsel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 1081 nolu sandıkta ismi olmadığı halde oy kullanmalarına karşılık yapılan incelemede sandıktan iki oy iptal edildi. Karamürsel Alp Anadolu Lisesinde iddiaya göre bir sandık görevlisinin bir vatandaşa bir partinin adı verilerek o partiye oy artırması ile yaşanan tartışmanın ardından Karamürsel İmam Hatip Lisesinde ise iki vatandaş cep telefonlarına oy pusulalarının fotoğraflarını çektiği iddiasıyla haklarında tutanak tutulduğu belirtildi.

Partilerin pusuladaki belli oldu. Hangi parti kaçıncı sırada ?

Partilerin pusuladaki belli oldu. Hangi parti kaçıncı sırada? Siyasi partilerin, 7 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçiminde kullanılacak birleşik oy pusulasındaki yerleri kurayla belirlendi. MHP 18, HDP 19, CHP 22, AK Parti 23. sırada yer aldı. Böylece Meclis'te grubu bulunan partiler oy pusulasında peş peşe sıralanmış oldu.