Şerif Haberleri

Şerif Haberleri

Başkan Çalık'tan "Kadir Gecesi" Mesajı

Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık, Ramazan-ı Şerif'in önemli günlerinden biri olan Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Çalık, "Bu kutsal gecenin milletimize, İslam dünyasına ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini Allah'tan niyaz ediyorum" dedi.

Ali Konuş için mevlid-i şerif ve ikram programına tüm halkımız davetli

Karamürsel`de faaliyet gösteren Konuş Elektrik`in kurucusu Elektrikçi Hacı Ali Konuş`un vefatının  18. yıl dönümüne rastlayan (17 Ocak 2023 Salı) Karamürsel Merkez Camii’nde öğle namazına müteakip merhuma ve ebediyete göçen tüm aile

Tahir Büyükakın Kadir gecesini memleketinde idrak etti

Başkan Büyükakın, Kadir Gecesi’nde teravih namazını Karamürsel Ereğli Merkez Camisi’nde kıldı.

Sakal-ı Şerif İzmit'te

Ziyaret esnasında bazı vatandaşların gözyaşlarına hakim olamadıkları gözlenirken

Tüm Kapılar Açıldı Harem-i Şerifte İnsan Seli

Mescid-i Aksa'da kapılar açıldı! On binlerce kişi Harem-i Şerif'e girmeye başladı.

Karamürsel'de anlamlı taziye

Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu ve Daire Amirleri, Şırnak’ta şehit olan 13 asker için Karamürsel Jandarma Komutanlığına giderek taziye ziyaretinde bulundu.

Karamürsel Ülkü Ocağı Kur'an-ı Kerim Tilaveti

Karamürsel Ülkü Ocağı olarak, bugün akşam namazına müteakiben ülkü ocağı ilçe başkanlığında Polis,Asker ve sivil şehitlerimizin ruhlarına mevlid-i şerif

Ramazan Bayramı (Şeker Bayramı) en güzel mesajları için tıklayınız

Müslümanlar 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif ayını uğurlamanın hüznünü yaşarken bir yandan da Ramazan Bayramı'na ulaşmanın huzuru ve mutluluğunu yaşıyor.

Değirmendere'de Sakal-ı Şerif çalındı

Değirmendere'de yaşanan olay herkesi şok etti. Ramazan ayında bir gelenek olarak her akşam başka bir camide sergilenen Sakal-ı Şerif ayın 15'inde

Mürselpaşa Camisinde "Sabah namazı buluşması"

Mürselpaşa Camisinde "Sabah namazı buluşması" etkinliği kapsamında namaz vakti öncesinde Yasin-i Şerif okundu

Şehit Öğretmenler İçin Mevlit Okutuldu

Şehit Öğretmenler İçin Mevlit Okutuldu Karamürsel İlçe Müftülüğü tarafından şehit öğretmenler için Karamürsel merkez Camiinde mevlit okutuldu. Karamürsel’de 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri çerçevesinde, şehit öğretmenler için mevlit okutuldu. Karamürsel Merkez Çarşı Camii’nde Akşam namazının ardından düzenlenen mevlit programında konuşan Karamürsel İlçe Müftüsü Yılmaz Küçük, öğretmenlerin kutsal bir görevi ifa ettiğini söyledi. Müftülüğe bağlı din görevlilerince okunan Mevlid-i Şerif ve Karamürsel Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin okuduğu ilahilerinin ardından, hatim duası Karamürsel İlçe Müftüsü Yılmaz Küçük tarafından yapıldı. Okunan Mevlid-i Şerif’e Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Karamürsel Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Sadık Eroğlu, Karamürsel İlçe Milli Eğitim Müdürü, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Durna, Karamürsel Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ve vatandaşlar katıldı. Cami çıkışında, vatandaşlara gül suyu ve lokum dağıtıldı.

Karamürsel'de Deprem Şehitlerimizi Bir kez Daha Rahmetle Anacağız

17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen ve bütün Körfezi etkileyen depremin 16. yıl dönümünde Kocaeli genelinde olduğu gibi Karamürsel’de de anma programı düzenlendi. 164 kişinin hayatını kaybettiği Karamürsel’de anma programı 17 Ağustos Pazartesi günü saat 11.00’de İlçe yeni mezarlıkta yapılacak. Program deprem şehitlerinin mezarı başında Karamürsel Müftülüğü din görevlileri tarafından yapılacak dua ile başlayacak. Ardından ikindi namazından sonra merkez yeni camiinde deprem şehitleri için mevlid-i şerif okutulacak. İlçe yeni mezarlığındaki anma programına katılacak vatandaşlar için Karamürsel Belediyesince saat 10.00 ile 10:30 arasında İlhan Çınar alanından otobüs kaldırılacak. Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, 1999 yılında yaşanan asrın depreminde yaşamlarını yitiren deprem şehitlerini rahmetle andıklarını belirterek, depremde yaşamlarını yitirenlerin yakınlarının acılarını paylaşmak için tüm ilçe halkını anma programına davet etti.

Mürselpaşa Camiinde bu dönemde icazet alan Talebelerin Törenle Belgeleri Taktim Edildi

Mürselpaşa Camiinde bu dönemde icazet alan Talebelerin Törenle Belgeleri Taktim Edildi İlçemizin en aktif camilerinden birisi olan Mürselpaşa Camiinde bu dönemde Kur'an'ı Kerim'in tümünü Arapça metnini ve Meali şerifini tek tek sayfa sayfa hocalarının önünde okuyarak icazet alanların mutlulukları görülmeye değerdi. Bu dönem icazet Alanların İsimleri Şu Şekilde. - İbrahim KOTAN : 79 yaşında, emekli. Kur'an'ı Kerim'in tümünü (Arapça metnini ve Meali şerifini) tek tek sayfa sayfa hocalarının önünde okudu. Bu program yaklaşık 3 sene sürdü. - Osman ÖZTÜRK: 70 yaşında, emekli. Kur'an'ı Kerim'in tümünü Arapça metnini ve Meali şerifini) tek tek sayfa sayfa hocalarının önünde okudu. Bu program yaklaşık 3 sene sürdü.

Kocaeli Hayvan Hakları Derneği Karamürsel'de Kuruldu

Kocaeli Hayvan Hakları Derneği Karamürsel’de Selma Platin Pek tarafından kuruldu. Derneğin açılışını Karamürsel Belediye Başkan Yardımcısı Ali Karacan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şube Müdürü Derneklerden Sorumlu Veteriner İbrahim Şüler, Kocaeli Hayvan Hakları Derneği Başkanı Selma Platin Pek, Yönetim Kurulu Üyeleri Arzu Elif İntepe, Derya Yücesan, Minel Gizem Pek, Hatice Demircioğlu, Denetçi Veteriner Mustafa Demir, Fatma Şeren, Şerife Işıkyol, Filiz Demir ve Nilgün Kaşkaya, İstanbul Hayvan Hakları Derneği Başkanı Mirat Gürol, Anadolu Hayvan Hakları Federasyon Başkanı Nesrin Çıtırık, CHP Kadın Kolları Başkanı Zuhal Öztorun ve hayvan severler gerçekleştirdi.

Türk Diyanet Vakıf-Sen den teşekkür ederiz

Karamürsel de 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Türk Diyanet Vakıf-Sen Karamürsel Şubesi tarafından Mevlid-i Şerif okundu.

Gazeteciler için Mevlid-i Şerif okundu

Karamürsel’de 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Türk Diyanet Vakıf-Sen Karamürsel Şubesi tarafından Mevlid-i Şerif okutuldu.