Sosyal Güvenlik Haberleri

Sosyal Güvenlik Haberleri

Medula Reçete Sistemi Güncellemesi ve Eczane Mağduriyeti

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun tek taraflı kullanıcısı ve yöneticisi olduğu Medula Reçete Sistemi, eczacılar ve eczaneler açısından fiyatlandırmaya müdahale edilmesine izin vermeyen bir yapıya sahiptir.

Yunus Emre Katı, Makedonya ile İş Birliği Görüşmelerinde

Karamürsel DEVA Partisi belediye başkan adayı Yunus Emre Katı, Makedonya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Enver Hüseyin'i Ekonomi Zirvesi'nde misafir etti.

Mesai Saatlerine Yeni Düzenleme Geliyor

İş kanunlarında önemli değişikliklere hazırlanan hükümet, milyonlarca vatandaşı doğrudan etkileyecek bir düzenleme üzerinde çalışıyor.

Karamürsel'de vatandaş aylardır perişan

Karamürsel hükümet konağı fiziki şartları yetersiz olması nedeni ile yıkılacağı için içerisinde bulunan resmi dairelerin tamamı binadan ayrılmak zorunda kaldı.

SGK 125 Bin TL’ye 3+1 Daire 145 Bin TL’ye 4+1 Daire Satıyor 

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kendisine ait olan bazı gayrimenkullerin satışını yapacağını duyurdu. Toplam 17 adet gayrimenkul satışı yapacak olan kurum bu satışların 16 tanesini konut statüsünde olan gayrimenkullerden yapacak.   Satışı yapılacak olan 1 diğer gayrimenkul ise Betonarme Bina ve Arsası (176 Adet Bağımsız Bölüm) olarak duyuruldu.  

Çalışanlara 2019'da yüzde 20'lik vergi !

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren gelir vergisi tutarları belli oldu. Çalışanlar 2019'dan itibaren yüzde 15 yerine yüzde 20 vergi ödeyecek.

Hükümetten memura yeni zam teklifi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, hükümetin memur ve memur emeklilerine yapılacak zamla ilgili son teklifi açıkladı

Memur ve Emekliye Yapılacak Zam Tarihi Belli Oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, toplu sözleşme görüşmelerinde komisyonun çalışmalarını sürdüreceğini belirterek, 14 Ağustos'ta tekliflerini sunacaklarını açıkladı

Konut Alacaklara Müjde Gibi İhale

Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK), Kocaeli Karamürsel’de yer alan 38 konutu toplam 5.4 milyon TL’ye satışa çıkardıdığını bildirdi.

Emekli Maaşına 2. Zam

Yaklaşık 11.5 milyon emekli vatandaş bu yaz maaşlarında gerçekleşecek zam oranlarını bekliyor. İşte temmuz ayında gelecek zamla ilgili kritik bilgiler...

Büyükanneye torun maaşının ödeneceği gün açıklandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Büyükanneye torun maaşı yarın ödenmeye başlayacak" dedi.

SGK'dan çalışan anneye bin 500 lira!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Ankara ve İstanbul'da "Çalışan annelere bakıcı desteği" kapsamında toplam 5 bin anneye ayda bin 500 liraya kadar yardımda bulunacak.

Büyükannelere verilecek maaş belli oldu

Geçen hafta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun açıkladığı projeye göre, doğum yapan annenin çalışma hayatına dönebilmesi için evde torun bakan

Kamuya alınacak 60 bin personelin dağılımı açıklandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yaptığı son dakika açıklamasında kamuya alınacak 60 bin sözleşmeli personelin detaylarını açıkladı. İşte o ayrıntılar...

Araç sahipleri müjde! Yüzde 20 indirim geldi

Sigorta şirketlerine yapılan uyarı ve desteklere rağmen indirim olmayınca hükümet yeni bir düzenlemeye gitme kararı aldı.

Kent Konutta 111 Daire ihaleye çıkıyor

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, Kocaeli İli, Karamürsel İlçesi, Kayacık Mahallesi, 174 ada, 35 parselde kayıtlı 28 bin 184 metrekare ihaleye çıkıyor.

Kıdemde yeni sistem!

Sosyal Güvenlik Müşaviri Ahmet Ağar, kıdem tazminatının işçi ve işveren için iş güvencesi sağladığını söyledi.

Emekliye müjde, mutlaka okuyun

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, emeklilere verilecek banka promosyonuna ilişkin, "Emeklimizin kazanımı anlamında en ideal çözümü

SGK'dan Şeker Tadında Erken Maaş Müjdesi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), maaşların Kurban Bayramı nedeniyle erken ödeneceğini açıkladı.

Bakan Soylu'dan Bağ-Kur’luya müjde!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu: ‘568 TL olan Bağ-Kur primleri 483 TL'ye düşüreceğiz’ dedi.

SGK'dan emekli maaşlarıyla ilgili önemli açıklama

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emeklilik, malullük, vazife malullüğü, dul veya yetim aylığı alan kişilerin aylıklarında oluşan fark tutarlarını yarından itibaren

Yaşa Takılan Emeklilere Kötü Haber

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu: - "(Emeklilikte yaşa takılanların beklentisi)

Yeni Asgari Ücret Açıklandı

Milyonların merakla beklediği asgari ücret belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu asgari ücretle ilgili açıklamayı yaptı...

KARAMÜRSEL KENT KONUTTA 98 DAİRENİN İHALESİ TEKRAR YAPILIYOR

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, Kocaeli’deki Karamürsel Merkez Kent Konutları ve İzmit Gündoğdu Konutları’nda bulunan dairelerden 102’sini satışa çıkardı. Gayrimenkullerin toplam satış bedeli 10.039.000 TL GAYRİMENKUL SATILACAKTIR

Sigaraya zam geliyor

Alkol ve sigaraya zam üstüne zam yapılırken, bir darbede Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan gelecek. Sigaraya SGK zammı yolda… Tütün Mamullerinin Üretim ve Ticaretine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’te yapılması beklenen düzenlemeye göre, sigara satışlarından paket başına SGK payı alınacak. Sigara içenlerin içmeyenlere göre kronik rahatsızlıklara yakalanma riskinin daha yüksek olması ve bu pahalı tedavilerin SGK tarafından finanse edilmesi, yeni bir uygulamayı gündeme getiriyor.

Karamürsel Kent Konutta SGK Dairelerini İhale Usulü Satışa Çıkardı

Mülkiyeti Kurumumuza ait tapuda Kocaeli İli, Karamürsel İlçesi, Kayacık Mahallesi, 174 ada, 35 parselde kayıtlı 28.184,55 m² yüzölçümlü taşınmaz üzerinde bulunan A Bloklardaki 125/44544 arsa paylı meskenler ve B Bloklardaki 95/44544 arsa paylı meskenler Sosyal Güvenlik Kurumu Taşınmazlar Yönetmeliğinin 21, 22 ve 23 üncü maddelerine göre açık artırma usulü ile satışı yapılacaktır.

Karamürsel Belediyesi Borçlarına karşılık yerlerini satıyor!

Karamürsel Belediyesi Borçlarına karşılık yerlerini satıyor! Karamürsel Belediyesi Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) olan borçlarına karşılık Karamürsel’deki 4 parsel yerini Sosyal Güvenlik Kurumu’na devir edecek.

Karamürsel Belediyesi SGK Prim Borcuna Karşılık Binasını mı satacak ?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) prim borçluları 2014 listesini açıkladı. SGK verilerine göre borçlu listesinde bulunan Karamürsel Belediye’si borcuna karşılık. Karamürsel Belediyesi binasını satarak borcunu ödeyeceği iddia edildi Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) 2014 yılına ilişkin prim borçluları listesini açıkladı. SGK verilerine göre borçlu listesinde 116’ncı sırasında yer alan Karamürsel Belediyesi, borcuna karşılık Karamürsel Binasını satarak prim borcunu ödeyeceği iddia edildi.