Yılın Haberleri

Yılın Haberleri

Karamürsel'de Siyasi Arenada Sürpriz Gelişme

Ali Kocabıçak, 2019 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'nin Belediye Başkan Adayı Ahmet Çalık'a destek vermek amacıyla Cumhuriyet Halk Partisi'ne geçmiş

Meclis Üyesi Orhan Demirer İstifa Etti

Karamürsel İlçe Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) meclis üyesi Orhan Demirer, istifa kararı aldı. Demirer, 2008 yılından beri CHP üyesi olarak görev yaparken, 2021 yılından beri ilçede yaşanan çeşitli sorunlar nedeniyle istifa ettiğini açıkladı.

Kantinlerde Fiyatlara Zam Geldi! İşte yeni fiyatlar

2023-2024 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi başlarken, Kocaeli'deki kantinler için yeni fiyat tarifesi belirlendi. Tost 50 lira, yarım ekmek tavuk döner 50 lira, tavuk dürüm ise 65 lira oldu. Kantin işletmecileri, artan girdi maliyetleri sebebiyle bu fiyat artışını yapmak zorunda kaldı.

Tarihi Amiral Karamürsel İlkokulu Yıkıldı

1923 yılında 4 Temmuz Mahallesi, Beyti Karaca Sokak No:7 adresinde açılan Amiral Karamürsel İlkokulu, 31 Ocak 2024 tarihinde başlayan yıkım ile birlikte tarihini kaybetmiş oldu.

SON DAKİKA HABERİ: Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Son dakika haberi! Piyasaların merakla beklediği faiz kararı açıklandı. Yılın ilk toplantısını yapan PPK, politika faizini 250 baz puan artırarak yüzde 45'e çıkardı.

Cinayet hükümlüsü Karamürsel'de yakalandı

Karamürsel'de cinayet hükümlüsü yakalandıKocaeli'nin Karamürsel ilçesinde, 2019 yılında yaşanan cinayet olayına ilişkin hakkında kesinleşmiş 11 yıl 3 ay 22 gün hapis cezası bulunan firari hükümlü Oktay Basar, evinde yakalandı ve cezaevine gönderildi.

1963 yılında yaşanan karakış geri gelecek

En son 1963 yılında yaşanan soğukların benzer bir durumun tekrarlanabileceğine dikkat çekti.

2024 Yılının ilk meclis toplantısı 10 dakikada yapıldı

Karamürsel’de 2024 yılının ilk meclis toplantısı 10 dakikada yapıldı. 2024 Yılının İlk Meclis Toplantısı Karamürsel Belediyesi Meclis salonunda bugün gerçekleştirildi.

Ahmet Çalık 2024 Yılına güven ve huzur içinde girdik

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Karamürsel Belediye Başkan Adayı Ahmet Çalık, 2024 yılının ilk saatlerinde Karamürsel'de bir dizi etkinlik ve ziyaret gerçekleştirdi.

Mehmet Oruç 2024 Yeni yıl mesajı

Yeni bir yılın eşiğinde, tüm kalbimle en içten yeni yıl dileklerimi sunarım. Mohti Otel olarak, 2024 yılının her anında sizlere hizmet vermekten büyük mutluluk duyacağız. Mohti Otel işletmesi olarak, bu özel mekanda sizleri ağırlamayı sabırsızlıkla bekliyoruz.

Ahmet Çalık 2024 Yeni yıl mesajı

Hepimizin heyecanla beklediği 2024 yılına adım adım yaklaşırken, yeni bir yıl, hepimiz için yeni umutlar, yeni hedefler ve yeni başlangıçlar anlamına geliyor.

Hasan Özbaş 2024 yeni yıl mesajı

2024 yılının, hepimize esenlik ve mutluluk getirmesini içtenlikle diliyorum. Geride bıraktığımız 2023 yılında yaşadığımız tüm zorlukların, ülkemizin ve devletimizin üzerinden uzaklaşması en büyük temennimiz.

KARAMÜRSEL'E YILIN İLK KARI YAĞDI

Karamürsel'de yüksek Senaiye mahallesinde gece geç saatlerde yağan kar yağışı etkili oldu.

Lise eğitiminde başarının adresi yine değişmedi

Açıklanan YKS sonuçlarının ardından Karamürsel Birey Koleji müdiresi Muhsine Sarıca Hışır, alınan başarıdan dolayı mutlu olduğunu ifade ederek; "Bilindiği gibi ÖSYM 17-18 Haziran tarihinde yapılan YKS sonuçlarını 20 Temmuz günü açıklamıştı. açıklanan sonuçlara göre 2022-2023 yılında Eğitim Kurumlarımız, yine oldukça büyük başarı elde etmişlerdir.

Karamürsel AL Artık proje okulu oldu

Karamürsel Anadolu Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın proje okulu oldu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çakır okulu ziyaret ederek, 2023-2024 eğitim öğretim yılında Liselere Giriş Sınavı (LGS) ile öğrenci alınacağını duyurdu.

Çiftçinin marketini mühürleyen ilk belediye başkanı!

Devletin yönetimindeki Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, bilindiği gibi 2021 yılındaki Pandemi döneminden sonra ülke genelinde 2 bine yakın şube açmıştı. Tarım Kredi Kooperatifleri, çalışanlarıyla birlikte, bir milyonun üzerindeki çiftçi ortağı ile

Osman Aslan Canbaba artık sahalara indi! Şimdi icraat zamanı!

Karamürsel Kaymakamlığına 2019 Yılında atanan Osman Aslan Canbaba göreve başladığı günden bu yana en çok eleştiriyi halkın içine çok fazla girmemesi ve ulaşılır olamamasından almıştı.

Karamürsel RES projesi bir kez daha değişti    

İlk tartışmaların 2020 yılında başladığı Ruzen Elektrik Üretim ve Ticaret Limited Şirketi tarafından yapılacak olan Karamürsel RES projesi bir kez daha değişti    

Merih Demiral yine gönülleri fet etti

Karamürsel'in evladı Merih Demiral yine yürekleri fet etti. Ülkemizin kara bir güne uyandığı bir çok ilimizin yerle bir olduğu yüzyılın en büyük felaketlerinden biri olan deprem nedeni ile bir çok vatandaşın hayatını kaybettiği ve yine bir çok vatandaşın yaşam mücadelesini yakından takip eden Merih Demiral ülkemizin en büyük iyilik harekatı olan "AHBAB" yöneticisi Haluk Levent'i arayarak bir milyon TL yardımda bulundu.

KARAMÜRSEL'E YILIN İLK KARI YAĞDI

Karamürsel'de mevsimin ilk kar yağışı gece geç saatlerde başladı. Geç saatte başlayan kar yağışı ile birlikte hava sıcaklığı sıfır derecelere kadar düştü.

Önder Kaymaz; haksızlık karşısında susmayacağız dedi!

Hürriyetçi Eğitim Sendikası Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Önder Kaymaz 2023 Yılının Eğitim Camiasının yılı olması için büyük bir şevk ve azim ile çalıştıklarını ve her geçen gün bir çığ misali büyüyerek kocam bir aile olduklarını dile getirdi.

43 Yıllık hizmet sona erdi

1979 yılında öğretmenlik mesleğine başlayan Mehmet Sayım Ergen, 1998 yılından itibaren kutsal mesleğini ilimizde sürdürdü. Ergen; Hatay, Siirt ve Batman’da öğretmenlik yaptıktan sonra  1994 yılında ilimize atandı.

Ayşe Karacan herkese örnek oldu!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin uzun vadede toplumsal refahın anahtarının kadınlar olduğu fikrinde yola çıkarak 2017 yılında başlattığı Anne Şehir Sağlıklı Yaşam Programı her geçen gün giderek büyümeye devam ediyor.

Karamürsel çok büyük bir ADAM kaybetti!

Karamürsel Devlet Hastanesi Başhekimi Erkan Çelik artık yeter dedi ve istifa etti! Karamürsel Devlet Hastanesi Başhekimi olarak 2016 yılında ilçeye atanan ve atandığı günden bu yana Karamürsel sağlık camiasında bir çığır açan Dr. Erkan

Karamürsel genelinde idareciler değişti! İşte yeni müdürler!

Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz ay Kocaeli’de 4 ve 8 yılını dolduran müdür ve müdür yardımcılarının görev yerlerinde değişiklik yapılacağı duyurulmuştu.

19 Mayıs Karamürsel'de kutlanır

Milli Mücadele’nin 103’üncü yılına Karamürsel'de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Gençlik Festivali düzenlenecek.

Karamürsel'de mabadıyla flüt çalan Japon yine gündeme geldi!

1996 yılında Kocaeli Karamürsel Spor Salonunda bir Japon Sumo güreşçisi ile Ahmet Taşçı'nın güreşini izlemeye gelen seyirciler müsabaka öncesi sahneye eğlendirmek için çıkan Hideharu Egashira isimli Japon şovmenin yaptıkları yıllar geçse de unutulmamaya devam ediyor.

Üsküdar Vapuru Faciası Şehitleri Karamürsel'de dualarla anıldı

1 Mart 1958 yılında, İzmit - Karamürsel arası çalışan Üsküdar vapurunun İzmit Körfezinde fırtınaya tutularak batması sonucu yaşamlarını yitirenler için Karamürsel Alp’in türbesinin de bulunduğu eski mezarlıkta anma töreni yapıldı.

Dr. Resul Patan kalbine yenik düştü

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi eski başhekimlerinden, 2019 yılında Karamürsel Devlet Hastanesi’ne geçen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Resul Patan (61) dün gece geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Eski başkana, İzmit'in tanınmış simalarından ziyaret

İlçemizin sevilen simalarından emekli yarbay, 1980 yılında İzmit Belediye Başkanlığı yapan Aydın Tamer’i, Kocaeli’nin iş ve siyaset dünyasından eski dostları ziyaret etti.