Herkes Bildiğini Okur.. - Reel Analiz

Herkes Bildiğini Okur..


Türkiye’ye karşı uygulanan politikaların tehdit değerlendirilmesine ilişkin yakın tarih taraması yaparken, eni boyu süzgeçten geçirmeye çalıştığım dönüm noktalarında çok önemli bir algıyı fark ettim.

David Cameron İtiraf etti. ..  3000 yılında AB’ye girersiniz.. Türkiye ile ilgili müthiş bir kanıksama.. Bu kişisel olabileceği gibi, çoğunluğun düşüncesini de yansıtıyor olabilir.

Global Avrupalı, Anadolu’yu en az bin yıl daha gözden çıkarmış. Yani, Bin yıl daha erişilemez olduğunu kabul etmiş

Bu tür söylevler ve peşinden gerçekleşen olaylar kimilerine göre rasyonel politika, kimilerine göre de eksen değişikliği olarak yorumlanabilir.

Bunların yanı sıra, Türkiye açısından esas teşkil eden en önemli konu, Türkiye’nin dünya literatürüne illegal yöntemler ile  “ arşivler küflendirilirken üç beş tane hayal peresin meclis önergesi sayesinde “ en suçlu ülkeler konumuna sokulmaya çalışılmasıdır.

Türkiye sosyal, ekonomik, kültürel, jeolojik ve politik çevresinde doğrudan veya dolaylı olarak ilişkili olduğu devletler veya devletler topluluğundan oluşan meşru ve gayrimeşru örgütler tarafından sürekli açık veya gizli olarak karşı faaliyetlere maruz kalmaktadır.

 Böylece, Türkiye’nin iç ve dış politikası üzerinde etkili olarak iç ve dış güven endeksi sürekli kaygı noktasında tutularak münferit olması yönünde çaba gösterilmektedir.

Paul Valery; Tarih bilimini, “düşünce kimyasının yarattığı en tehlikeli oyun” olarak yorumlamıştır.

Bu çabanın ardında kendini hissettiren olağan dışı kaygı, her ne kadar gerçeklik payı olmasa da psikolojik rahatsızlık derecesinde oluşan korkuyla ilişkilendirilebilir.  Türklere karşı duyulan bu kaygı aynı zamanda İslam’a karşı da devlet politikaları olarak açıkça dile getirilmektedir.

Genel olarak kiliseler arası güdüleme mekanizmasının siyaset üzerindeki etkisi, hala ortaçağ zihniyetinden kurtulamayan bir Avrupa’nın varlığını hissetmekten ibarettir. Avrupalı açısından acı ve korkunun uyandırılmasıdır.

Geçmişte olduğu gibi günümüzde de en belirgin nitelikli farklılık, Türklerin sıcak savaş koşullarında bile insanların vasıflarına göre inanç ve milliyetlerini yargılayan davranış sergilemediği bilinmiş olmasına ve hatta yaşayıp tecrübe sahibi olmalarına rağmen, maskelenmeye çalışılan eski kafa politik malzeme olarak kullanılmaktadır.

Uluslararası platformda, referandum yapıp ertesi gün sorumlu suçlular olarak yaşlıların üzerine dikkatlerin çekilmesi ve yeniden referandum için pişmanlık dilekçelerinin baskısı, aslında ince bir İngiliz siyasetinin dünyaya uyarısıdır.

Konuya ilişkin birçok fikir makale olarak ortaya atılacak ve eleştiriler tarih sayfalarında yerini alacaktır.

Y. İşl. Yön.Org. Uzm. Vahit SUNAR

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
03Nis
14Mar
06Mar
01Mar

Aklın Şifreleri

20Şub

Uluslararası Portföy