Açılması Haberleri

Açılması Haberleri

Şehir Hastanesine başhekim atandı

Kocaeli Şehir Hastanesinin açılmasının üzerinden 9 ay geçtikten sonra başhekim ataması yapıldı. Başhekim olarak atanan Doç. Dr. Bahri Elmas, 2 Ocak Salı günü Şehir Hastanesinde iş başı yapacak.  

Cinayet görüntüleri basına servis edildi

Karamürsel'de 14 Ekim'de yaşanan korkunç cinayetin yankıları daha ilçede devam ederken araç içi kamera kayıtlarının ortalığa saçılması ve basına servis edilmesi büyük tepkilere neden oldu.

Okullar açıldı, çocuklarda hastalıklar tavan yaptı!

Öğrenci ve velilere kritik uyarı Prof. Dr. Tevfik Özlü, sonbahar ve okulların açılmasıyla birlikte, solunum yolu enfeksiyonları hastalıklarında yoğunluk yaşandığını belirterek, öğrenci ve velileri uyardı.  

Karamürsel'de aşı olmayan öğretmenlerin sayısı açıklandı

Okulların açılması ile birlikte bölgemizde aşı olmayan öğretmenlerin sayısı ilçe, ilçe açıklandı.

Karamürsel'de veliler isyan etti!

Karamürsel genelinde okulların açılması ile birlikte yaşanan sorunlar velileri çileden çıkardı. Çocuklarımız hastalanır! Temizlik ve güvenlik çok yetersiz. Okulda yeterli sayıda personel yok diyen veliler yetkililere seslenerek sorunların ivedilikle çözülmesini istediler.

Karamürsel’de Adalet Alanı’nın açılması onayladı

Karamürsel’in Mürsel Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ‘Adalet Alanı’ bölümü açıldı.  

Karamürsel’de deniz sezonunu  gençler açtı

 Kocaeli Büyükşehir belediye ekipleri tarafından plajların pandemi kuralları kapsamında açılmasına karşılık son hazırlıklarını bitirirken ilçenin gençleri deniz sezonunu açtılar.

DEĞİRMENDERE’DE KAVGA 1 ÖLÜ, 1 YARALI  

Değirmendere’de aralarında husumet olduğu iddia edilen kişiler arasında çıkan kavgada bıçaklanan Halil Kuru (30) yaşamını yitirirken, silahla ateş açılması sonucu 1 kişi ise yaralandı.  

Karamürsel çok kalabalık!

Kademeli normalleşme ile birlikte şehirler Düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak renklerine göre ayrıldı ve kısıtlamalar belirlendi. Yüksek riskli iller arasında bulunan Karamürsel’de de cumartesi günü yasağının kalkması ve mekanların açılmasıyla birlikte sokakların kalabalık olduğu görüldü.

Valilikten okulların açılmasıyla ilgili karar!

Kocaeli Valiliği, okulların açılmasıyla ilgili yeni kararları yayımladı

Okul kantinlerinin 19 Ekim'den itibaren açılmasına karar verildi

Edinilen son dakika haberine göre Yüz yüze eğitimin başladığı ilkokullarla 8. ve 12'nci sınıfların bulunduğu okullarda kantinlerin 19 Ekim'den itibaren açılmasına karar verildi.

Milyonluk miras davası mezar  açtıracak!

Zeynep Akın, şöyle konuştu:  “Ben kesinlikle mezarların açılmasını istemiyorum, bu annemin ve babamın hatırasına hakarettir.

Okullar ne zaman ve nasıl açılacak? Bakan Selçuk açıkladı!

Okulların açılması için geri sayım başladı. Milyonlarca veli ve öğrenci okulların ne şekilde açılacağı ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor.

Ayasofya'nın ibadete açılması için 86 yıllık hasret sona erdi

Hazırlıkları süratle tamamlayarak 24 Temmuz 2020 Cuma günü, cuma namazı ile birlikte Ayasofya'yı ibadete açmayı planlıyoruz.

Kocaeli genelin'de namaz kılınacak camiler ve açık alanlar

Camilerin yeniden ibadete açılmasıyla birlikte Karamürsel'de Cuma Namazı ile vakit namazların kılınacağı camilerin ve açık alanların listesi açıklandı

Karamürsel'de namaz kılınacak camiler ve açık alanlar 

Camilerin yeniden ibadete açılmasıyla birlikte Karamürsel'de Cuma Namazı ile vakit namazların kılınacağı camilerin ve açık alanların  listesi açıklandı

Okullar 1 Haziran'da böyle açılacak! İşte tüm detaylar

Koronavirüs salgını nedeniyle 16 Mart'tan bu yana kapalı olan okulların kademeli olarak bayram sonrasında 1 Haziran itibarıyla açılması hedefleniyor.

Belediyelere nüfusları oranında 'Sığınma Evi' açma çağrısı yapıldı

Kadıköy Belediyesi Toplumsal Eşitlik Birimi'nin düzenlediği kadına yönelik şiddetle mücadeleye ilişkin seminere katılan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekreteri Fidan Ataselim, Türkiye'de kadına yönelik şiddete ilişkin veriler paylaştı.

Karamürsel Emniyetten uyuşturucu satıcılarına büyük darbe

Karamürsel Emniyet Müdürü Okan Tekin ilçede okulların açılması ile birlikte uygulamalara daha da çok hız verdi.

Karamürsel Emniyet Çocuklar için Teyakkuza Geçti

Karamürsel Emniyet Müdürlüğü ekipleri okulların açılması ile birlikte okul çevreleri, servis araçları ve hususi araçları denetledi.

Siirt'te Çatışma: 1 Şehit, 1 Yaralı

Siirt Pervari'de yol güvenliğini sağlayan askerlere, teröristler tarafından ateş açılmasının ardından çıkan çatışmada, 1 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı.

Mısır'a kaçmak isterken yakalandı

TRT baskını ve halka ateş açılması emrini veren darbeci general Mısır'a kaçmak isterken yakalandı.

İHH Karamürsel Temsilciliği tanıtım toplantısı gerçekleştirdi

Karamürsel Altınkemer Kültür Merkezi'nde yapılmış olan toplantıda konuşan İHH Başkan Yardımcısı Yusuf Bilgin, Karamürsel'de temsilcilik açılmasının mühim olduğunu

TSK ŞEHİTLERİ VE YARALILARI AÇIKLADI

06 Eylül 2015 tarihinde Dağlıca-Yüksekova yolunun ulaşıma açılması maksadıyla yürütülen operasyonda, daha önceden Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından yol kenarına yerleştirilen El Yapımı Patlayıcıların patlatılması ile iki zırhlı aracımız ağır hasar görmüş, araçlarda bulunan Kahraman 16 silah arkadaşımız şehit olmuştur. Kahraman altı silah arkadaşımız ise hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmış, yaralıların tedavilerine hâlihazırda devam edilmektedir.

İlçemizde Türkiye Muharip Gaziler Derneği açıldı

İlçemizde Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karamürsel Temsilciliği’nin açılışı gerçekleştirildi. Cumhuriyet caddesi Yücel İş merkezinde faaliyet göstermeye başlayan Derneğin açılışını Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Sadık Eroğlu, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Gazi ve Şehit yakınları gerçekleştirdi. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karamürsel Temsilcisi Yaşar Göközkut açılışa katılan davetlilere teşekkür ederek,“Amacımız şehit ve gazi ailelerini bir arada toplamak, dayanışma ve yardımlaşmamıza sağlamaktır. Derneğimizin açılmasında büyük emekleri olan Başta Karamürsel Kamakamı Ahmet Narinoğlu ve İsmail Yıldırım’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

Köprü Onarılıyor Körfez Gemi Trafiğine Kapatılıyor

İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü’nde, geçtiğimiz aylarada kopan ve ‘Catwalk’ (kedi yolu) olarak bilinen halatlarının yeniden montajı nedeniyle körfez sularının gemi trafiğine kapatılacağı ve onarım yapılacağı duyuruldu. Köprüde bulunan Bağlantı halatlarının montajını yapan firma tarafından gerçekleştirilecek yeni bağlantı yolu çalışmaları nedeniyle 31 Mayıs Pazar ve 4 Haziran Perşembe günleri arası, 08.00-18.00 saatlerinde Körfez, gemi giriş çıkışına kapatılacak. Kopan halat nedeniyle aksayacağı beklenen ve bitiş tarihi ileri çekilen Körfez Geçiş Köprüsü’ndeki çalışmaların ise yaz aylarında tamamlanması ve hizmete açılması bekleniyor.

Karamürsel'de Turizm Haftası Etkinliği Kutlandı

Karamürsel’de Turizm Haftası düzenlenen bir programla kutlandı. Karamürsel Mürsel Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri tarafından hazırlanan program, Karamürsel Kültür merkezinde gerçekleştirildi. Düzenlenen programa Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Karamürsel Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Özarslan, Karamürsel jandarma Komutanı Yüzbaşı Sadık Eroğlu, Karamürsel Emniyet Müdür Yardımcısı Cenk Bozdağ, Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zanburkan, Karamürsel Müftüsü Yılmaz Küçük, Karamürsel Milli Eğitim Müdürü Murat Çakır, İlçe Vergi Dairesi Müdürü Adem Atan, Nüfus Müdürü, İsmail Özçeri, okul müdürleri öğretmen ve öğrenciler katıldı. Karamürsel Mürsel Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin düzenlediği programda açılış konuşmasını yapan Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Karamürsel’in sanayi şehri olarak değil, turizm şehri olarak konumlandığını belirten Narinoğlu, Karamürsel’de yüzme sporunu geliştireceğiz, Karamürsel Sepeti, Ata Sporu ve Kadırga konulu müzenin açılması için girişimlerde bulunulacağını bunun de en kısa sürede olacağını belirtti Konuşmaların ardından Turizm Haftasıyla ile ilgili hazırlanan skeçler, halk oyunları, türküler öğrenciler tarafından sunulurken, Turizm konulu yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri verildi. Program sonunda Karamürsel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Grafik, Fotoğrafçılık Bölümü öğrencilerinin hazırladıkları resim sergisi ve Yemek Bölümü öğrencilerinin hazırladıkları çeşitli ikramları konuklara sundular. Programda ayrıca Karamürsel sepetinin yapımı da konuklar tarafından merakla izlendi.

Tüpraş eleman alacak

2015 yılında firmalar işçi ve personel ilanlarını açıklamaya başladı. TÜPRAŞ İşçi Personel Alımı İş başvurusu yapmak isteyen adaylar da bir an önce ilanların açılmasını bekliyor. Ülkemizin önde gelen firmalarından olan TÜPRAŞ, eleman alımı yapacağını duyurdu.

Dün gece İç güvenlik paketinde 10 madde kabul edildi

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen İç Güvenlik Paketi görüşmelerinde 10 madde kabul edildi. Dün saat 14.00'da açılan TBMM Genel Kurulu'nda İç Güvenlik Paketi görüşmelerine saat 21.30'da geçildi. Görüşmelerde AK Parti gün boyu paketin görüşmesini iç tüzük haklarını kullanarak itiraz ve usul tartışmalarıyla uzatmaya çalışan muhalefetin direnişini karşı atakla kırdı. İtirazlar dikkate alınmadı ve görüşmeler başladı. Buna tepki gösteren CHP ve HDP'li milletvekilleri bir süre birlikte oturma eyleme yaptı. Birleşime verilen aranın ardından oturma eylemi sona erdi. Birleşimin tekrar açılmasının ardından HDP'li milletvekilleri başkanlık divanı önüne gelerek saat 22.00'da başlattığı oturma eylemini 7 saat sürdürdü ve oturum kapanmasıyla sonlandırdı. Bazı HDP'li milletvekilleri ise pakette yer aldığı için yüzlerine fular ile tepki amaçlı kapattı. 5 bölüm 132 maddeden oluşan paketin 10 maddesi kabul edildi ve birleşim saat 05.10'da kapandı.

Karamürsel de Sokak Hayvanları İçin Yemek Bırakıldı

Kaymakam Ahmet Narinoğlu, yaptığı açıklamada, yaban hayvanlarının geçiş yolları üzerine yem bırakıldığını belirterek, doğal hayatın ekoloji için çok önemli olduğunu söyledi. Bölgede etkili kar yağışı nedeniyle yaban hayvanların yiyecek sıkıntısı çektiğini ifade eden Narinoğlu, "Orman İşletme Müdürlüğümüz, köy yollarının ulaşıma açılması amacıyla verdiği desteğin yanında, kendi sorumluluk sahasında doğal hayatı korumayla ilgili de çalışmalar yapıyor. Kar yerden kalkıncaya kadar yem bırakma işlemleri devam edecek" şeklinde konuştu.