Avcıköy Haberleri

Avcıköy Haberleri

Karamürsel mesire alanları elden geçiriliyor

Kocaeli’ye son 16 yılda binlerce yeşil alan kazandıran Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların ailece dinlenip stres attığı bu alanları bakım yaparak elden geçiriyor.

Karamürsel'de zehir tarlası bulundu, 2500 kök

Karamürsel'de Kocaeli İl Jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonda ormanlık alana ekili 2500 kök hint keneviri ağacı bulundu.

Başdeğirmen, sular altında KALACAK

Karamürsel'in en güzel mekanlarından olan ve şehirmerkezine  8 kilometre uzaklıkta bulunan Başdeğirmen Alabalık Tesisleri, yapılacak olan İhsaniye-Avcıköy

Karamürsel İhsaniye Avcıköy Sulama Barajı Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Karamürsel İhsaniye Avcıköy Sulama Barajı Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı Karamürsel yapılacak olan İhsaniye-Avcıköy Sulama Barajı bilgilendirme toplantısı yapıldı Karamürsel İhsaniye-Avcıköy bölgesinde tarımsal sulama amaçlı olarak yapılacak olan İhsaniye-Avcıköy barajı ile ilgili Devlet Su İşleri (DSİ) Müdürlüğünden gelen heyet tarafından Karamürsel Öğretmenevi Konferans salonunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Avcıköy´de 81 yıllık geleneksel pilav günü etkinliği

Avcıköy´de 81 yıllık geleneksel pilav günü etkinliği Karamürsel Avcı Köyü Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği tarafından 1924 yılından buyana 81 yıldır geleneksel olarak düzenlenen pilav günü Hasan Pınar Piknik alanında gerçekleştirildi. Karamürsel Avcı Köyü Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği tarafından 1924 yılından buyana 81 yıldır geleneksel olarak düzenlenen pilav günü Hasan Pınar Piknik alanında gerçekleştirildi. Avcı Köyü Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Tuncay Çetinbaş ve yönetimi öncülüğünde organize edilen pilav gününde ilçe müftülüğüne bağlı din görevlileri tarafından dualar okundu. Dernek Başkanı Tuncay Çetinbaş, yaptığı konuşmada, ‘bu bizlere dedelerimizden, babalarımızdan süre gelen bir gelenek, bizler ve bizlerden sonraki nesiller bu geleneği sonuna kadar devam ettirecek’ dedi. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı geleneksel pilav günü etkinliğine katılanlar havanın ve doğanın tadını geç saatlere kadar çıkartma fırsatını da buldular.

Avcıdere ve İhsaniye Barajlarının Kamulaştırması Başladı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde yapılması planlanan Avcıdere ve İhsaniye barajlarının kamulaştırma işlemlerine başladı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Karamürsel ilçesindeki Avcıdere ve İhsaniye barajlarının yapımı için çalışmalarını hızlandırdı. Barajların yapımını yakından takip eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, çalışmaların hızlandırılmasını istedi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, kamulaştırma işlemlerine başlandığı bildirildi.