Boşnaklar Haberleri

Boşnaklar Haberleri

Boşnaklar yeni başkanını seçti

Karamürsel Bosna Hersek Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı yapıldı.

Boşnaklar Karamürsel'de bir araya geliyor

"Türk Bosna Herkes Kültür Dernekleri, federasyonun çatısıdır" Karamürsel’de toplanan Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu 1. Aylık Olağan toplantısını gerçekleştirdi.

Karamürselli boşnaklar tepki gösterdi!

Boşnaklar, Rasim Ozan Kütahyalı’nın yeniden Gökçeklerin kanalı Beyaz TV’ye çıkarılmasına tepki göstererek “O şahsı ekranlarda görmek istemiyoruz” başlıklı bir açıklama yayımladı.

Boşnaklar Karamürsel'de bir araya geldiler

Karamürsel Cumhuriyet Halk Partisi belediye başkan adayı Ahmet Çalık ve CHP İlçe başkan vekili Suat Ülkü'nün katıldığı toplantıda

Karamürsel'den Bosnalı yetimlere kucak dolusu destek

Karamürsel Boşnaklar Derneği ve İnsani Yardım Derneğinin ortaklaşa düzenlediği kermes ile Bosnalı yetimlerin yüzü gülecek.

Karamürselli boşnaklar duyarsız kalmadı

Karamürselli Boşnaklar tepkilerini gösterdi.Geçtiğimiz gün büyük bir gaf yapan Rasim Ozan Kütahyalı hakkında imza kampanyası başlatarak suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdiler.

Karamürselli Boşnaklar Pita Teferiç Şenliklerini iptal etti

Bu yıl 14'üncüsü düzenlenmesi beklenen Boşnak vatandaşların geleneksel Pita Teferiç Şenlikleri, son günlerde artan terör olayları ve Türkiye’nin dört bir tarafından gelen şehit haberleri nedeniyle iptal edildi.

Kramürsel'li Boşnaklar Srebrenitsa'yı unutmadı

Boşnak insanımızın Türkiye’de çoğunlukta ikamet ettiği ilçelerin başında gelen Karamürsel’de Bosna Hersek Türkleri Derneği, 11 Temmuz 1995’te Sırplar tarafından yapılan Srebrenitsa Soykırımı için her yıl farklı bir etkinlik düzenliyor. Derneğin Gençlik Kolları Srebrenitsa`da 8 binin üzerinde Boşnak`ın Sırplar tarafından katledildiği soykırımın 20’nci yıl dönümü nedeniyle Karamürsel Alp Anıtı’nın önüne pankart astı.