Ceviz Haberleri

Ceviz Haberleri

Yüzde 50 hibeli fidan desteği başvuruları başladı 

Yüzde 50 hibeli mavi sertifikalı ceviz, Trabzon hurması ve doku kültürü kivi fidanı desteği başvuruları başladı. Son başvuru tarihi 20 Kasım Cuma.

Karamürsel'de ceviz büyüklüğünde dolu

Karamürsel Tahtalı Mahallesin de yağan ceviz büyüklüğündeki dolu vatandaşları şaşkına çevirdi. Dolu nedeniyle hasar meydana geldi.

Çalıklar Tekstil'de hafta sonuna özel kampanya

Çalıklar Tekstil'den her hafta sonu bir kampanya bu hafta sonu kampanyası Karaca Maharetli Çeyiz Seti Pearl ile çeyizinizde eksik kalmasın.

Karakola bomba yüklü araçla saldırı: 2 şehit, 36 yaralı

Jandarma Karakolu’na bomba yüklü araçla düzenlenen saldırı ve ardından yaşanan çatışmada, 2 asker şehit oldu, 1 vatandaş hayatını kaybetti, 36 kişi ise yaraland

Karamürsel'de ceviz toplarken ağaçtan düştü öldü

Karamürsel'de ceviz toplarken ağaçtan düştü öldü Karamürsel'de ceviz toplamak için ağaca çıkan Salih Akkanat (68), dengesini kaybetmesi üzerine yere düştü. Düşmesi sonucu ağır yaralanan Akkanat tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olay, Karamürsel İhsaniye Mahallesi’nde sabah saat 09.00 sıralarında meydana geldi. Evinden kendisine ait bahçesine giden evli ve üç çocuk babası Salih Akkanat, ceviz toplamak için çıktığı ağaçtan dengesini kaybetmesi üzerine yere düştü. Sırt üstü düşmesi sonucu ağır yaralanan Akkanat, Karamürsel Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine getirilen Akkanat, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Salih Akkanat’ın cenazesi Karamürsel İhsaniye mahallesindeki camide öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından İhsaniye mezarlığında toprağa verildi.

Zahmetli hasadı olan ceviz Karamürselli üreticinin yüzünü güldürdü

Karamürsel’de cevizin hasadı başladı. Karamürsel’de 31 yıldan buyana ceviz yetiştiriciliği yapan 78 yaşındaki Halit Dinç, ve eşi Nermin Dinç (76) her yıl bu zamanlarda ceviz topladıklarını ve zahmetli olduğunu belirtti.

İsa Akgün, Ceviz Ağacından Düştü

İsa Akgün, Ceviz Ağacından Düştü Karamürsel’de geniş bir kesim tarafından tanınan İpek kağıt emeklisi Akgün Emlak’ın sahibi İsa Akgün (57) ceviz toplamak için çıktığı ağaçtan dengesi kaybederek düştü. İsa Akgün Gölcük Aile Konak Hastanesinde yapılan muayene ve tedavinin ardından evinde istirahat etmek üzere taburcu edildi.