Çiftçi Haberleri

Çiftçi Haberleri

Memduh Birinci , emekli çiftçimizin yanındayız

"Emekli Çiftçimizin Yanındayız" Cumhuriyetin 100. kuruluş yıldönümü dolayısıyla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 bin liralık ikramiyeden faydalanamayan Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı çiftçiler için

Çiftçinin marketini mühürleyen ilk belediye başkanı!

Devletin yönetimindeki Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, bilindiği gibi 2021 yılındaki Pandemi döneminden sonra ülke genelinde 2 bine yakın şube açmıştı. Tarım Kredi Kooperatifleri, çalışanlarıyla birlikte, bir milyonun üzerindeki çiftçi ortağı ile

Karamürsel’de “Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği” projesine yoğun ilgi

Biberiye, tıbbi nane ve oğul otu yetiştiriciliği yapılarak, mahallelerdeki ekonomik refahın artırılması ve kırsal kesimdeki çiftçilerin gelir düzeyinin yükseltilmesi hedeflenen projeye başvurular sürüyor.

Bölgenin en genç çiftçisi Yusuf Güvenaltın

Karamürselli ziraat mühendisi Yusuf  Güvenaltın dede toprağında yaptığı üretimle gençlere örnek oluyor.

Büyükşehirden, büyük destekAlım garantili ücretsiz fide

Tarımsal kalkınmaya destek sunan Büyükşehir Belediyesi, on binlerce Oğul Otu (Melisa) ve Tıbbi Nane’yi çiftçiye ücretsiz bir şekilde verecek

Yüzde 50 hibeli fidan desteği başvuruları başladı 

Yüzde 50 hibeli mavi sertifikalı ceviz, Trabzon hurması ve doku kültürü kivi fidanı desteği başvuruları başladı. Son başvuru tarihi 20 Kasım Cuma.

Karamürselli çiftçiler kaymakam ve başkandan destek bekliyor

Karamürsel karpuzunda hasadı başladı. İlçedeki üreticiler ise ne ilçe Kaymakamı nede Karamürsel belediyesi kendilerine ürünlerini satacakları bir yer göstermedikleri ve yardımcı olmadıkları için isyan ederek; "Karamürsel Belediyesinden yetiştirdiğimiz karpuz ve kavunumuzu satacak yerler göstermesini istiyoruz” kimsenin bizi umursadığı yok dediler.

Büyükşehir, Desteklediği Çilek Bahçeleri

Kocaeli Büyükşehir Ziraat Mühendisleri, “Çilek Bahçesi Kurulumu Desteklemesi” projesi kapsamında destek verilen çiftçilerin bahçelerini kontrol etti.

AHMET NARİNOĞLU HEP DESTEK, TAM DESTEK

Karamürsel Kaymakamı, Ahmet Narinoğlu ilçede faaliyet gösteren çiftçilere yönelik yapmış oldukları desteklerin katlanarak devam ettiğini dile getirdi.

Karamürselli yiğitlerin cepheden selamı var

Karamürsel'in kahraman askerleri Erdem Ciftci Hakkari'de, Yasin Aksoy Şırnak'ta görev yaparken Karamürsel ve Karamürselspor'un şampiyonluğuna duyarsız kalmadı.

Çiftçilere zirai don uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada hafif zirai don uyarısında bulunuldu. Açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre;

Büyükşehir'den Karamürsel'de çiftçiye destek

Büyükşehir Belediyesi, “41 Çiftçiye 41 Sera” Projesi ile çiftçilere destek vermeye devam ediyor.

O ARAZİLER 28 MİLYON GELİR SAĞLADI

DSİ Genel Müdürü Murat Acu, 14 yılda Kocaeli'nde 1 baraj, 2 gölet inşa ettiklerini, 25 bin 520 dekar alanın sulanmasını sağlamaları ile çiftçilerin yıllık 28 milyon TL zirai gelir

Karamürsel'de don uyarısı

Karamürsel Ziraat odası başkanı Memduh Birinci ilçemizde bulunan çiftçileri uyardı.

Karamürsel'de çiftçiye piyango vurdu

Karamürsel'de yağının düşüklüğü nedeniyle yıllardır toplanmayan "Kalamata zeytini", son dönemlerde aranan ürün haline geldi.

Yaşlı Adam, Balkondan Düştü Öldü

Karamürsel,Dereköy Merkez mahallesinde yaşayan ve geçimini çiftçilik yaparak sağlayan Veli Güven (65) isimli şahıs, evinin üçüncü katındaki balkondan düşerek

60 Bin Domates Fidesi Karamürsel'lilere Dağıtıldı

Karamürsel’de yöresel tohumların yaygınlaştırılması amacıyla çiftçilere 60 bin adet domates fidesi dağıtıldı.

Karamürsel'de Organik Tarım Semineri

Karamürsel'de çiftçilere organik tarım semineri düzenlendi.

Karamürsel'de organik tarım semineri

Karamürsel'de organik tarım semineri Karamürsel Çevre Kültür Derneği (KARÇEV) ve Kocaeli Ekolojik Yaşam Derneği (KEYAD) ortaklığında Karamürsel’de Organik Tarım’ın geliştirilmesi amaçlı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Kocaeli İl Tarım Müdürlüğü uzmanları, Karamürsel ilçesindeki çiftçileri, ‘Organik Tarım’ konusunda bilgilendirdi.

Karamürsel'de 6 çiftçiye 55 bin çilek fidesi

1 DÖNÜMDEN 2,5 TON ÜRÜN Karamürsel Akçat ve Osmaniye mahallesinde 6 çiftçiye 55 bin adet çilek fidesi dağıtımı yapıldı. Daha önce Servetiye Cami, Camidüzü ve Cebeci’de kurulan bahçelerden 1 dönüm alandan 2,5 ton ürün elde edildi. Çiftçiler aşırı neme bağlı hastalıklara dayanıklı, birim alandan yüksek verim alınan, saklama ve pazar koşullarına dayanıklı Albion çilek çeşidi ile karlı bir üretim gerçekleştiriyor

Hürriyet bu seferde Karamürselli köylülere sahip çıktı

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, tarlalarına domuzların dadanmasına rağmen av yasağı nedeniyle mağdur olan Karamürsel çiftçinin yanındaydı CHP Kocaeli milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Karamürsel’deydi. Karamürsel ilçe Başkanı Şinasi Yazar ve Karamürsel Belediyesi Meclis üyeleri Orhan Tanış, Celal Yönet ile beraber ilçenin Yalakdere, Fulacık ve Çambidi Köyleri’nde vatandaşlarla buluşan Hürriyet onların sorunlarını dinledi. Hürriyet ayrıca geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden Yalakdere Muhtarı Nail Çakır’ın ailesine de taziye ziyaretinde bulundu.

Çiftçilere 16 bin meyve fidanı

Çiftçilere 16 bin meyve fidanı Büyükşehir Belediyesi, çiftçiye 17 farklı türde 16 bin meyve fidanı dağıtıyor. Fidanlar çiftçilere sertifikalarıyla birlikte takdim ediliyor.

Karamürsel Ziraat Odası Başkanı Memduh Birinci Açıkladı

2015 Çiftçi Kayıt Sistemi’ne başvurular Haziran ayına kadar uzatıldı. Karamürsel Ziraat Odası Başkanı Memduh Birinci, çiftçilerden bir an önce kayıt yaptırmalarını istedi.