Dolandırıcılar Haberleri

Dolandırıcılar Haberleri

Sosyal Medya Üzerinden Artan Arsa Dolandırıcılığı Olaylarına Dikkat!

Karamürsel'de Sosyal Medya Üzerinden Artan Arsa Dolandırıcılığı Olaylarına Dikkat!

Dolandırıcılar yine iş başında!

Dolandırıcılardan SMS yağıyor! Binlerce kişiye aynı anda gönderildi işte o mesaj “adınıza alıcı ödemeli kargo gönderi kabul edilmiştir”  Dolandırıcıların yeni yöntemi dedirten mesajlara sakın ha kanmayın!

Sahte fatura operasyonu 3 kişi yakalandı!

Karamürselli e-ticaret dolandırıcıları sahte faturaları ile yakalandı.

Dolandırıcılar altınları Karamürsel'de sattılar

Alınan bilgiye göre, iki gün içinde meydana gelen farklı dolandırıcılık olaylarında kendini polis, savcı olarak tanıtan ve mağdur vatandaşları FETÖ’ye kimliklerinin karıştığını söyleyerek korkutan İ.G. (19) ve A.E. (25), polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Dolandırıcılar şuan evinizde olabilir!

Kocaeli genelinde birçok kişiyi yetkili servis adı altında dolandıran kişiler şuan evinizde olabilir.

Kocaeli Emniyetinden çok önemli açıklama!

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğünden dolandırıcılara karşı uyarı yapıldı. 

KARAMÜRSEL ARTIK EMNİYETTE

Karamürsel’de kendini polis ve savcı olarak tanıtan dolandırıcılar paketlendi.

Kocaeli genelinde evden çıkamayan 65 yaş üstü vatandaşları dolandırdılar

Kocaeli’de, koronavirüs önlemleri kapsamında evden çıkmaları yasak olan 65 yaş ve üzerindeki kişileri arayıp kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak dolandıran 3 kişi yakalandı.

Emniyetten uyarı ! Yeni dolandırıcılık yöntemine dikkat!

Telefonda yeni dolandırıcılık yöntemi banka masraflarını geri alma, kredi kartı borcunu kapatma gibi acil kodlu mesajlarla vatandaşa ulaşan dolandırıcılar, dönüş yapan tüketicilere binlerce liralık faturalara mal oluyor

Karamürsel tapu dairesi sahtekârları suç üstü yakalattı!

Karamürsel’de geçtiğimiz günlerde meydana gelen olayda dolandırıcılar tapu dairesinin uzman ekibi sayesinde suçüstü yakalandı.

Hayvan dolandırıcıları yakalandı

Ağrı merkezli, Iğdır, Van ve Kocaeli'de hayvan dolandırıcılığı yaptıkları belirlenen kişilere yönelik yapılan eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan 20 şüpheliden 16’sı tutuklandı.

Karamürsel'de telefon dolandırıcıları yine türedi

Telefon dolandırıcılığı hakkında sizlere ÖZEL bir makale hazırladık içerisinde dolandırılan bir kişinin nasıl dolandırıldığı hakkında video da var.

Dolandırıcılar Karamürsel'de avlanıyorlar

Gazetemize gelen bir çok ihbarda son zamanlarda ilçemizde önceden belirledikleri noktalara ve esnaflara giderek "ulusal ve yerel kanallar" ile anlaşmalı olduklarını söyleyerek

Dolandırıcılar yine Karamürsel'e dadandı

Dolandırıcılar yine Karamürsel’e dadandı İlçemiz'de don günlerde telefon dolandırıcılığı olayları artmaya başladı Kaynak: Dolandırıcılar Karamürsel’e dadandı

Karamürsel halkı aman dikkat

Karamürsel'de gazetemizi arayarak ihbarda bulunan vatandaşlar dolandırıcılar halkın duygularını sömürerek para topluyor dikkat edin diyerek uyarıda bulundular.

Karamürsel Halkına Çok Önemli Duyuru Hemen Paylaşın

Karamürsel'de bulunan bir çok vatandaş bugün aynı numara tarafından aranarak, Karamürsel Emniyet Müdürlüğün'den aradıklarını ve evde olup olmadıklarını

Valilikten önemli uyarı

Cumhuriyet Başsavcılıkları’na suç duyurusunda bulunulması, güvenlik birimlerimize veya Valiliğimiz Özel Kalem Müdürlüğüne bilgi verilmesi hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Kredi çekenler dikkat!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, bankaların haksız tahsil ettiği paraları geri alabileceklerini söyleyen dolandırıcıların, tüketicilere 20

Bu numaradan gelen aramalara dikkat!

Kredi kartı dolandırıcılığında telesekreter dönemi başladı.

Kocaeli ve ilçelerinde telefon dolandırıcılarından yeni yöntem

Kocaeli'de, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak telefonla aradıkları kişileri, hesaplarının FETÖ/PDY terör örgütünün eline geçtiğini söyleyerek

Şeker Gibi Emeklilik !!!

Dolandırıcıların yeni gözdesi malulen emeklilik sistemi oldu. Tıbbi destek alan dolandırıcılar, 14 bin TL karşılığında kişiyi 1 günde hasta yapıp emekli ediyor.

Kocaeli Valiliğinden Önemli Uyarı

Kocaeli Valiliği Dolandırıcılarla ilgili açıklama yaptı.

DİKKAT !!! Karamürsel’de telefon dolandırıcıları taktik değiştirdi;

‘Ölen kişilerin aileleri aranarak bizden mal aldı, ödenmemiş senetleri var’

KARAMÜRSEL EMNİYETİNDEN NEFES KESEN OPERASYON

Karamürsel’deki PTT şubesinden sahte kimlikle 20 bin lira kredi çekmek isteyen kişiler suçüstü yakalandı. Tekirdağ ve İstanbul Emniyetince aranan Tayfun D. (38) ve Aziz S. (58) adlı şahısların Karamürsel’e geleceğini ihbarını alan Karamürsel Asayiş Şube ekipleri şahısları ve araçlarını takibe alarak, şahıslar ilk olarak Karamürsel Nüfus Müdürlüğünde kayıtlarını Karamürsel’e aldırarak adres değişikliği yaptıktan sonra sahte kimlikle Karamürsel PTT şubesine giderek 20 bin lira kredi çektikten sonra Karamürsel Emniyet ekiplerince her iki şahısta PTT önünde çektikleri 20 bin lirayla yakalanarak Karamürsel Emniyet Müdürlüğüne götürülen, şahısların üzerlerinde yapılan aramada 7 adet sahte ehliyet ve nüfus cüzdanı çıktı. Tekirdağ ve İstanbul Polisi tarafından arandığı belirtilen şahıslardan Tayfun D.’nin 20 kez bu suçlardan kayıtlı olduğu belirtilirken her iki şahıs da Tekirdağ Asayiş Ekiplerine teslim edilerek Tekirdağ’ına götürüldü. Çekilen 20 bin lira teslim edildi.

KARAMÜRSEL EMNİYETİNDEN DOLANDIRICILARA KARŞI UYARI

"HAKİM, SAVCI VE POLİS PARA TALEP EDEMEZ" Karamürsel Emniyet Müdürülüğü yetkilileri, hiçbir hakim, savcı veya polisin bir vatandaşı cep telefonundan arayıp para istemeyeceğini belirtti. Polisler, cep telefonu ile arayıp kendilerini hâkim, savcı ve polis olarak tanıtıp para talebinde bulunan kişilere kesinlikle itibar edilmemesi gerektiğinin altını özellikle çizdi. Bu kapsamda Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada “ Ev veya cep telefonunuzdan sizi arayarak polisim, savcıyım, hâkimim diyerek, bilgilerinizin suç örgütlerinin eline geçtiğini söyleyen veya ödül kazandınız diyerek sizden para veya kredi kartı bilgilerinizi isteyen kişilere asla inanmayınız” şeklinde vatandaşı uyararak bilgilendirdi.

Karamürsel'de dolandırıcılıkta son yöntem

Vatandaşları dolandırmak için her yöntemi deneyen dolandırıcılar yöntemlerine bir yenisini daha ekledi. Kendilerine polis ve savcı süsü veren dolandırıcılar telefonla ulaştıkları vatandaşlara büyük bir kuyumcu soygunu gerçekleştiğini ve ellerindeki ziynet eşyalarının karşılaştırılmak üzere polis merkezine alınması gerektiğini söyleyerek dolandırıcılık yapıyor.

Karamürsel'de dolandırıcılar cirit atıyor.İşte dolandırıcılık yöntemleri!

Karamürsel'de dolandırıcılar cirit atıyor.İşte dolandırıcılık yöntemleri! SIM KARTINIZ BAŞKASININ ELİNE GEÇTİ Karamürsel'de dolandırıcılar cirit atıyor.İşte dolandırıcılık yöntemleri! Dolandırıcılar insanları arayarak, telefonunda kullandığı SIM kartın teknolojik yöntemler kullanılarak suç örgütü tarafından kopyalandığını ve bu kopya ise maliyeti yüksek telefon görüşmeleri yapıldığını ifade ederek, bu kişilerin tespitinin yapılabilmesi için yürütülen çalışmada kullanılmak üzere yine kontör veya para gönderilmesini talep ediyorlar. Şahıs, kurban seçtiği kişiye ayrıca soruşturmanın gizli olduğunu belirterek, kimseyi ve özellikle de polisi aramamasını istiyor.

Karamürsel'de Telefon Dolandırıcıları Gene İş Başında

Cep telefonu ile ülke genelinde şüpheli şahıslar tarafından çeşitli GSM hatları kullanılıp vatandaşlarımız rastgele aranmakta ve arayan şahıs kendisini Emniyet görevlisi, Cumhuriyet Savcısı,Abone merkezi görevlisi ya da kamu görevlisi olarak tanıtıp arama esnasında Polis Telsiz sesi dinleterek; Cep telefonu kartınız kopyalanmış terör örgütleri ile görüşülmekte, bu nedenle faturanız yüklü miktarda çıkacağından dolayı terör şüphelisi olabileceğiniz, Cep telefonunuzdan üst düzey devlet memurları ya da üst düzey adliye personeli ve ailesinde bulanan şahıslar aranarak küfür edildiği, cinsel tacizde bulunulduğu söylenerek,

Karamürsel Emniyeti Tarih Yazdı ve Teşekkür Belgesi Aldı

Emniyet teşkilatının sürekli uyarmasına rağmen vatandaşlar dolandırıcıların ağına düşmeye devam ediyor. Kendisini savcı olarak, polis olarak tanıtan dolandırıcılar, “Paralarınız PKK terör örgütüne aktarılıyor” diye kurbanını kandırıyor ve şahsın parayı kendilerine getirmesini sağlayarak onu dolandırıyor. Benzer bir olay geçtiğimiz günlerde Karamürsel’de yaşandı. Üstelik dolandırıcıların bu kez kurbanı emekli bir öğretmendi.