Elektronik Haberleri

Elektronik Haberleri

Kocaeli Genelinde (EDS) Cezaları Bugün Başlıyor

Kocaeli'nde araç kullanıcılarına önemli bir uyarı! Şehir genelinde hız sınırları, kırmızı ışık ihlalleri ve park kuralı ihlallerini denetlemek amacıyla kurulan Elektronik Denetleme Sistemleri (EDS), artık cezai işlem uygulamaya başlayacak.

Karamürselli Berkan ortadan kayboldu

Karamürsel'de yaşayan 23 yaşındaki Kocaeli Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Bölümü’nden mezun Ahmet Berkan Yörük ailesi tarafından 5 gündür aranıyor.

Karamürsel Belediyesi 3 iş yeri kiraya verecek

Karamürsel Belediyesi tarafından 3 adet iş yeri kiraya verilecek. Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan duyuruya göre Karamürsel Belediyesi tarafından 3 adet iş yeri 2 bin 500 TL ile 5000 TL arasında kiraya verileceği bildirildi. Söz konusu çalışmanın 150 gün içinde bitirilmesi gerekiyor. Açık usulle yapılacak ihale 22 Şubat’ta gerçekleşecek. İhaleye katılmak isteyenler başvurularını esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda yapabilecek.

Maskelerde tavan fiyat 1 lira olarak belirlendi

Satışların 8 Mayıs'ta İstanbul'da başlayacağını açıklayan Ticaret Bakanlığı, tavan fiyatın üzerindeki satışların fahiş fiyat olarak kabul edileceğini bildirdi.

Elektronik atıklar sanat eseri oldu

Başakşehir Belediyesi, Teknoloji ve İnovasyon Merkezi'nde öğrencilere yönelik eğitimler veriliyor ve çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Yapılan çalışmalara ek olarak elektronik atıkların geri dönüşümü sağlanarak farkındalık oluşturulması amaçlanıyor.

La Casa de Papel'den etkilenip 700 bin TL'lik hırsızlık yaptılar

Kocaeli, İstanbul, Bursa ve Tekirdağ'da mağazaların camlarını kırdıktan sonra içeri girerek, kısa sürede cep telefonu ve bilgisayar ile elektronik eşyaları çalan 5 kişi yakalandı.

DSÖ'den 'elektronik sigara' uyarısı

Dünya Sağlık Örgütü, tüm dünyada giderek artan elektronik ve ısıtılmış sigaraların özellikle çocukların beyin gelişimi üzerinde olumsuz etkileri olduğu konusunda aileleri uyardı.

İstanbul'da -taklit ürün- operasyonu korkuttu !

İstanbul’da bir iş hanında, deri ve zührevi hastalıklarının yanı sıra kansere de yol açan ürünlere karşı yapılan operasyonda 9 bin 385 adet ünlü markaların taklidi kol saati, 5 bin 665 adet marka taklidi güneş gözlüğü, 6 bin 400 adet puro, değişik markalara ait 30 çift taklit spor ayakkabı, 10 adet elektronik sigara ve 610 adet sarma sigara tütünü ele geçirildi.

Karamürselli Emre kamyonla elektronik mağazasına girdi

Karamürsel'de ikamet eden Emre T. isimli vatandaş elektronik mağazasında haksızlığa uğradığını düşününce, kamyonu ile mağazaya girdi.

Karamürsel Demir AVM Soyuldu

Karamürsel'de faaliyet gösteren Yeni Demir AVM'ye giren hırsızlar binlerce liralık elektronik eşya çaldı.

Gölcük Tersanesi'ne 131 işçi alınacak kayıtlar bu gün başladı

Belirli aralıklarla işçi alımı yapan Gölcük Tersanesi 131 işçi alacak. Bugün başlayan ve 26 Ağustos'ta sonlanacak olan başvurularda 13 akücü, 12 borucu, 2 boyacı, 2 elektrikçi, 4 elektronikçi, 4 fiber glasçı, 2 gemi adamı, 5 izlosyoncu, 3 kaptan, 20 kaynakçı, 13 marangoz, 19 tekne onarım işçisi, 19 tesviyeci planyacı, 13 tornacı alınacak. KPPS’den 60 ve üzeri alan ve bu mesleklere sahip olan 393 kişi Gölcük Tersanesi’nde mülakata girecek. İşe alınacak kişilerin 19 yaşından gün almış olmak, meslek lisesinin bu alımları ilgilendiren bölümlerinden mezun olmak, Kocaeli’de ikamet etmek yaş ve cinsiyet sınırı yok, askerlik gibi özellikleri de taşıması gerekiyor. İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz, firmaların iş konusunda işçi sıkıntısı çektiğini belirterek “İş yerlerini geziyoruz. Açık iş taleplerini alıyoruz açık iş taleplerine göre elimizdeki işçileri yönlendiriyoruz. Şuanda en büyük sıkıntı 29 Bin iş açığımızın olması” dedi. İşbaşı eğitimlerinden de bahseden Yılmaz, “İşbaşı eğitimin amacı işsizliği azaltmak. İşyerlerine taleplerine göre işçi veriyoruz. 6 aylık çalışma sonrasında firma işçi alımı yapmazsa 1 yıl boyunca işbaşı eğitimi programını uygulayamıyor. 6 aylık maaşını biz veriyoruz. Genel sağlık sigortasını ödüyoruz ve günlük 38.48 TL maaş veriyoruz. İş yeri bu kişileri yüzde 20 istihdam garantisi ile çalıştırıyor. İşbaşı eğitimine şu ana kadar Bin 200 kişi böyle işe girdi. Bir yıldır devam eden bu sistemde genelde küçük ölçekli iş yerleri bu gibi işçileri alıyor. Yıl sonuna kadar hedefimiz 3 Bin 150 kişiyi işe yerleştirmek. Bu projeye katılmak için kuruma kayıtlı olmak, işsiz olmak ve 15 yaşını doldurmuş olmak gerekiyor” diye konuştu.

Karamürsel Meslek Yüksekokulunda Mezuniyet Töreni

Karamürsel Meslek Yüksekokulunda Mezuniyet Töreni Kocaeli Üniversitesi Karamürsel Meslek Yüksekokulu, 2014-2015 mezuniyet töreni Karamürsel İlçesi’ne bağlı Dereköy Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Deniz Ulaştırma ve İşletme, Gemi Makineleri İşletme, Gemi İnşaatı, Deniz ve Liman İşletme, Elektronik Teknolojisi ve Mekatronik Programlarından mezun olan 543 öğrenci törenle diplomalarını aldı

Artık Kabus Bitiyor Cepten tacizi bitirecek yasak 1 Mayısta başlıyor

Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Türkmen, firmaların izinsiz mesaj göndermelerini ve telefon aramalarını yasaklayan Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'un 1 Mayıs'ta yürürlüğe gireceğini söyledi. Yrd. Doç. Dr. Türkmen tacize varan SMS, elektronik posta gibi mesajlardan ve aramalardan tüketicilerin şikayetleri üzerine böyle bir yasal düzenleme gerçekleştirildiğini vurgulayarak şöyle konuştu: