Ibadet Haberleri

Ibadet Haberleri

Zulme Karşı Filistinli Kardeşlerimizin Yanındayız

Karamürsel Saadet Partisi ilçe başkanı Mustafa Sağlam Filistin'de yaşanan zulme karşı sessiz kalmadı. İsrail´in Kudüs´te özellikle mukaddes mekân Mescid-i Aksa çevresinde çoğunluğu çocuk ve kadınlar olmak üzere sivil ve savunmasız Filistin halkına uyguladığı şiddet, katliam ve ibadet özgürlüğünü engelleme girişimleri vahim bir hal almıştır. İnsanlara, inanç ve özgürlüklerini bir başka inanç uğruna kısıtlayarak insanlık dışı bir şekilde zulmetmek hiçbir millet için kabul edilebilir değildir.

Ayasofya'nın ibadete açılması için 86 yıllık hasret sona erdi

Hazırlıkları süratle tamamlayarak 24 Temmuz 2020 Cuma günü, cuma namazı ile birlikte Ayasofya'yı ibadete açmayı planlıyoruz.

Camiler tamamen ibadete açılıyor

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Camilerde sabah, akşam ve yatsı vakitlerinde de namaz kılınabilecek

Mahallede vakalar artınca CAMİ KAPATILDI

Gölcük Yeni Mahalle'de vakalar artınca Şirintepe Cami geçici süreyle ibadete kapatıldı

Kocaeli genelin'de namaz kılınacak camiler ve açık alanlar

Camilerin yeniden ibadete açılmasıyla birlikte Karamürsel'de Cuma Namazı ile vakit namazların kılınacağı camilerin ve açık alanların listesi açıklandı

Karamürsel'de namaz kılınacak camiler ve açık alanlar 

Camilerin yeniden ibadete açılmasıyla birlikte Karamürsel'de Cuma Namazı ile vakit namazların kılınacağı camilerin ve açık alanların  listesi açıklandı

Camilerin açılacağı tarihi açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Mayıs Cuma günü cuma namazıyla birlikte şartları uygun camilerden başlanarak camilerin ibadete açılacağını söyledi.

Kesin tarih açıklandı, Camiler o tarihte açılıyor

Korona virüs salgını nedeniyle 16 Mart tarihinden itibaren ibadete kapalı olan camilerin ne zaman açılacağı belli oldu.

Kadir Gecesi yapılacak ibadetler ve okunacak dualar nelerdir?

Kadir Gecesi'nde yapılacak ibadetler ve okunacak dualar nelerdir? Şeklindeki sorular vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Müslümanlar, bin aydan ve dolayısıyla bir ömürden daha hayırlı olan mübarek geceyi ibadet ve dualarla geçirecek.

Berat Kandili'nde hangi dualar edilir? Nasıl ibadet yapılır?

Müslüman dünyası için büyük önem taşıyan Berat Kandili'nde hangi dualar okunur? Kandil günü nasıl ibadet edilir? 2018 Berat Kandili'ne özel tüm detayları

Kadir gecesi ne zaman? İşte en güzel Kandil mesajları ve duaları

Ramazan ayında heyecanla beklenen "Bin aydan daha hayırlı olduğu" vurgulanan Kadir Gecesi dua ve ibadetlerle bu akşam idrak edilecek.

Karamürsel'de Şirin Mescit açıldı

Karamürsel Dereköy Mahallesinde 2 yıldır inşaatı devam eden Şirin Mescit büyük bir katılım ve dualar ile ibadete açtıldı.

Berat Kandili ne zaman kutlanacak?

Her sene ibadet ve dualarla kutlanan mübarek Berat Kandili geldi, çattı. Berat Kandili ne zaman?

Bayram geldi sokaklar bom boş kaldı

Bayram arifesinde adım atacak yerin kalmadığı Karamürsel’de Kurban Bayramı´nın ilk gününde sessizliğe büründü Kurban Bayramı arifesinde bayram alışverişi için çarşı ve pazara akın eden Karamürsellilerin bayramın ilk gününde Kurban ibadetini yerine getirmesi ve ziyaretlerde bulunmasıyla sokaklar boş kaldı.

Karamürsel'de Kadir Gecesi

Rahmet, mağfiret ve arınma iklimi Ramazan ayının son günlerine yaklaşırken Kadir Gecesi’ne kavuşmanın sevinç ve heyecanı başladı. Bu gece kutlanacak olan Kadir Gecesi için hazırlamış olduğumuz mesajları ve önemli bilgileri sizler için derledik. Peki bu gecede nasıl ibadet edilir ve nasıl dua edilir? İşte en güzel Kadir Gecesi mesajları, kandil sms mesajları, tesbih duası, namazı ve ibadetleri...

Tüm İslam Aleminin Kandili Mubarek Olsun, Berat Kandili Dua ve İbadetleri

İşte En Güzel Kandil Mesajları, Berat Kandili Dua ve İbadetleri Şaban ayının 14. gününü 15. gününe bağlayan gecesi Berat gecesidir. Şaban ayının on beşinci gecesi idrak edilen Berat Kandili, Allah'ın af, marifet ve rahmetiyle bezeli kutlu bir gece olarak kabul ediliyor.Peki Kandil gecesinde hangi dualar edilmeli?, hangi ibadetler yapılmalıdır? Sevdiklerinize atabileceğiniz en güzel kandil mesajlarını da sizler için derledik.