Itü Haberleri

Itü Haberleri

Karamürsel bir çınarını daha kaybetti

Karamürsel başta olmak üzere bölge genelinde çok geniş bir çevre tarafından tanınan ve sevilen ilçemizin asırlık çınarlarından Hacı Mustafa Niyazi Türkel hayatını kaybetmiştir.

İş insanı Alper Uzgören'den Karamürsel halkına büyük destek

Karamürsel devlet hastanesinde güncel ihtiyaçlara cevap vermekten uzak ve arızalı eski görüntüleme sisteminin yerine, ileri kapalı teknikle  güncel ameliyatların yapılabildiği yeni görüntüleme sistemi iş insanı Alper Uzgören tarafından temin edildi.

Başarılı isim Karamürsel'e başkan atandı

Ümit Özdağ önderliğinde teşkilatlanmaya devam eden Zafer Partisi Kocaeli’de iki ilçe başkanının daha atandığını duyurdu. Zafer Partisi Başiskele İlçe Başkanlığı’na Yasin Erbayraktar, Karamürsel İlçe Başkanlığı’na ise İdris Kılıçarslan atandı.  

Akıncı TİHA, ilk uçuş testini gerçekleştirdi

Baykar tarafından geliştirilen Bayraktar Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı, Çorlu Hava Meydan Komutanlığı'nda gerçekleştirilen ilk uçuş testinde 16 dakika havada kaldı.

Karamürsel Dalçık yeniden ihaleye çıkacak AMA!

Karamürsel kent meydanında inşa edilecek ve ilçenin iki yakasını bütünleştirecek tünel geçişli kavşak projesi hakkında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altay, Hiçbir risk yok

Kandilli'den deprem açıklaması geldi!

Boğaziçi ÜniversitesiKandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden Yalova Çınarcık'ta meydana gelen 4.5 büyüklüğündeki deprem ile ilgili açıklama yapıldı.

UltrAslan Karamürsel yüreklere dokundu

UltrAslan Karamürsel Gazanfer Bilge Çocuk yuvasında yaşayan çocukları yalnız bırakmadı

Son Dakika. Adıyaman'da korkutan deprem ! Halk sokaklara döküldü !

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre saat 03.34'te Adıyaman Şamşat ilçesinde bir deprem meydana geldi.

Kocaeli'nin 1 yıllık uyuşturucu bilançosu dudak uçuklattı

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, 2017 yılında yapılan operasyonlar sonucunda ele geçirilen uyuşturucu miktarıyla ile ilgili sunum gerçekleştirdi

İzmit TÜGVA herşey geleceğimiz gençlerimiz için

Kocaeli'nin en aktif vakıflarından TÜGVA’ İzmit'in önderliğinde gerçekleşen toplantıya,

Son dakika… Kandilli’den korkutan deprem açıklaması: Yakın gelecekte

17 Ağustos 1999 depreminin yıl dönümünde açıklamalarda bulunan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü

Ege'de bir deprem hala 5.4 büyüklüğünde

Bodrum ve Muğla şiddetli hissetti, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'ne göre Ege Denizi'nde 5.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Kandilli Rasathanesi'nden son dakika büyük deprem uyarısı

Türkiye'nin farklı illerinde meydana gelen depremlerin ardından açıklama yapan Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Özener, "Bir sonraki büyük deprem, yani 7'nin üzerindeki

ADAM görmek isteyen buraya baksın

PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Mardin'in Derik Kaymakamı Safitürk'ün yerine Gümüşhane'nin Torul Kaymakamı Hakan Kafkas görevlendirildi.

ŞEHİDİMİZ VAR...

Şehit ateşi tam içimize düştü. Sakaryalı Kaymakamımızın şehidimizin naşı Cengiz Topel hava alanına geldi. Mardin Derik’te PKK´lı teröristlerin bombalı saldırı

Derik kaymakamı şehit oldu!

Dün Mardin'de PKK'nın hain saldırısında yaralanan Derik kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk, şehit oldu.

Kaymakam dahil çok sayıda yaralı var

Mardin'de kaymakamlığa roketatarlı saldırı Mardin‘in Derik ilçesi’nde Kaymakamlık konutuna roketatarlı saldırı düzenlendi.

Bu habere dikkat.! Bu Kış Çok Sert Geçecek!

İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şen, "Kış soğuk geçecek. Ciddi kar yağışı olacak. La Nina'nın başlamasıyla dünyada olduğu gibi ülkemizde de yağışlı ve düşük sıcaklıkların yaşanacağı bir döneme giriyoruz" dedi.

Kültür Elçileri Karamürsel'de

Yunus Emre Enstitüsünün 'Türkçe Yaz Okulu' programı kapsamında Kocaeli Üniversitesinde öğrenim gören öğrenciler Karamürsel'in tarihini ve kültürünü tanıdılar.

Başkan Oral ABKAE'yi Ziyaret Etti

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü (ABKAE)’yi ziyaret etti.

Galatasaray Fenerbahçe Maçını Canlı Şifresiz İzle

Galatasaray - Fenerbahçe derbisi 19:30'da. Güvenlik nedeniyle ertelenen Galatasaray Fenerbahçe maçı şifresiz Lig TV'den nasıl izlenir?

Türkiye; Almanya, İtalya, Japonya gibi dünya devlerini arkada bıraktı!

Lowy Enstitüsü’nün uluslararası politika araştırmalarında hazırlayıp yayınladığı 2016 Global Diplomasi İndeksi’nde, Türkiye en iyi ağa sahip 6. ülke çıktı.

Kocaeli'de Yaşanan deprem tedirgin etti.

Sabah saatlerinde yaşanan deprem tedirgin etti.Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, ilimizde hafif şiddetli deprem yaşandığını duyurdu Ulusal Deprem İzleme Merkezi ilimizde deprem olduğunu duyurdu. Alınan bilgilere göre; Sabah saat 07:29’da merkez üssü Dilovası Çerkeşli olan bir deprem meydana geldi. 4.1 kilometre derinlikte meydana gelen depremin şiddeti 1.8 olarak ölçüldü. Meydana depremin şiddeti az olduğu için hissedilmediği bilgisi verilirken deprem gerçeğini unutmamamız gerektiğini hatırlattı.

Karamürsel'in Meşhur 'Sepet Pilavı' sahilde

Karamürsel'in Meşhur 'Sepet Pilavı' sahilde Karamürsel Hacı Ömerağa Mahallesi Cumhuriyet caddesi 2101 Sokak No; 3/A’da bulunan Bulgur Fast Food işyeri işletmecisi Mehmet Salih Güç meşhur Karamürsel Sepet’inin adına Karamürsel Sepet Pilavı’nı yaratarak, Türkiye Patent Enstitüsünden kendi üzerine alan Güç, şimdi dükkanından hariç Karamürsel sahilinde Karamürsel Sepeti motifli büfesinde hizmet vermeye başladı.

Karamürsel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin TÜBİTAK Bilim Fuarı Büyüledi

Karamürsel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin TÜBİTAK Bilim Fuarı Büyüledi Karamürsel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve TÜBİTAK işbirliği ile düzenlenen ‘TUBİTAK 4006 Bilim Fuar’ında öğrencilerin hazırladıkları projeler, fuarı gezenler tarafından büyük bir beğeniyle izlendi. Karamürsel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde açılan fuarda Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, İlçe Milli Eğitim Murat Çakır, Kocaeli Milli Eğitim Müdür Vekili Erdinç Bozkurt, Okul Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri hazır bulundu. Proje hakkında bilgi veren Karamürsel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mithat İtak, "72 proje, öğretmen ve

Said Nursi Ölümünün 55.inci Yılında Rahmetle Anıldı

Bediüzzaman Said Nursî’nin vefatının 55. yıldönümü nedeniyle Yeni Asya Gazetesi İzmit Temsilciliği ve Risale-i Nur Enstitüsü işbirliği ile Turgut Özal Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Ahmet Battal’ın konuşmacı olarak katıldığı “Bir Tecdid Hareketi Olarak Risale-i Nur ‘İslâmın Çağdaş Adalet Teorisi’ konulu konferans düzenlendi. Sabancı Kültür Sitesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa Abdussamet Hoca efendinin okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlandı. Programa Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, KOÜ Rektör Yardımcısı Bekir Çetin, Yeni Asya Gazetesi Yazarı Halil Uslu ve çok sayıda davetli katıldı.Kur’an tilaveti’nin ardından Risale-i Nur Enstitüsü Sekreteri Ahmet Dursun açılış konuşması yaptı.

DÜNYADA İLK Tarlalar güneşle sulanacak

Bakanlığa bağlı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü (GAPTAEM) tarafından yürütülen TÜBİTAK-1001 110O541 nolu projesi kapsamında üretilen Mobil Güneş Pili Sulama Makinesi, mobil kullanım ve güneşe göre hidrolik hareket ve panel temizleme üniteleri açısından dünyada bir ilk olma özelliği taşıyor.