Kadına Şiddet Haberleri

Kadına Şiddet Haberleri

Yine kadın cinayeti! Karamürsel'de toprağa verildi

Kocaeli Üniversitesi Muhasebe Bölümü mezunu olan Sibel Kayman’ın cenazesi ailesi tarafından Karamürsel ilçesi Çamçukur Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Kadına şiddete karşı 5 bakanlık devrede!

81 ilin valiliklerine gönderildi! Türkiye’nin kanayan yarası olan kadına şiddete karşı 5 bakanlık devreye girdi.

DARP EDİLİP KAÇMAYA ÇALIŞAN KADINI VATANDAŞLAR KURTARDI

Karamürsel’in Ereğli mahallesinde 15:30 sularında meydana gelen olayda, bir kadının darp edildiğini gören vatandaşlar olaya tepki gösterdi.

Eşini yanındaki pompalı tüfekle vurdu !

İzmit’te bir şahıs karısını pompalı tüfekle vurdu. Talihsiz kadın olay yerinde yere yığıldı.

Kocaeli'de küçük yaştaki çocuğa cinsel taciz!

Kartepe’de 6 yaşındaki kız çocuğunu elle taciz ettiği iddia edilen 29 yaşındaki Ü.T. yakalanarak gözaltına alındı. 29 yaşındaki Ü.T. çıkarıldığı Mahkemece tutuklandı.

Gülizar'in katili zanlısı: Mağdurum Dedi

22 yaşındaki Gülizar Turan'a tecavüz edip boğazını keserek öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan 44 yaşındaki Cengiz Dok, mağdur olduğunu iddia etti.

CHP'li Kadınlar ‘Mor Eldivenlerle’

Kadınlar Gününde Kadına Şiddeti Kınadı

CHP kadın kolları başkanından basın açıklaması

Bugün 25 Kasım. Bugün, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü. Dünyanın her yerinde kadınlar aynı haklar için aynı mücadeleyi veriyorlar. 21 yüzyıl kadın enerjisinin yükseleceği bir yüzyıl olacak. Böyle bir dönemde Türkiye’de kadın olmak zorlaşıyor. Kadına yönelik ideolojik bir saldırı var. Kadınlar her gün öldürülüyor,şiddetin her türlüsüne maruz kalıyor, candan can kopuyor. 2010-2015 yılları arasında Türkiye’de 1134 kadın öldürüldü, Sadece 2015’in ilk 10 ayında 236 kadın öldürüldü, Dünya Sağlık Örgütü’nün küresel şiddet raporuna göre Türkiye, kadın cinayetlerinde Avrupa bölgesi ülkeleri (41 ülke) arasında 13.sırada.. Kadınların en temel insan hakkı olan yaşam hakkı ellerinden alınırken “fıtrat” veya "abartı" denilen kadın cinayetleri, tahrik, iyi hal, pişmanlık,vb. ceza indirimleriyle neredeyse ödüllendirme noktasına gelmiş durumda.