Kanunu Haberleri

Kanunu Haberleri

Mesai Saatlerine Yeni Düzenleme Geliyor

İş kanunlarında önemli değişikliklere hazırlanan hükümet, milyonlarca vatandaşı doğrudan etkileyecek bir düzenleme üzerinde çalışıyor.

Milli Eğitim’de Sendikal Baskı İddiaları!

Karamürsel’de bazı sendikalarda çok yoğun üye istifaları yaşanıyor. Özellikle Öğretmenlik Meslek Kanunu’na karşı eylem yapılmamasına öfkelenen sendikaların üyeleri beşerli-onarlı gruplar halinde istifa ederken bazı Okul Müdürlerinin kendi sendikasından istifaları önlemek için yasaları çiğnedikleri iddia ediliyor.

Çarşı ve mahalle bekçilerine yönelik düzenlemeler

TBMM Genel Kurulunda, Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu Teklifi'nin tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı.

4 gün sürecek sokağa çıkma yasağı başladı işte detaylar

16-19 Mayıs tarihleri arasında, 15 ilde uygulanacak sokağa çıkma yasağı başladı.

Kocaeli genelinde sokağa çıkan 65 yaş üstüne ceza kesilmeye başlandı!

65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlıklara sahip vatandaşların sokağa çıkma yasağıyla ilgili Türk Ceza Kanunu’nda yer alan maddelerin neler olduğunu ve buna uyulmaması halinde verilecek cezaların ayrıntıları.

Milyonları ilgilendiriyor! Emeklilikte yaş şartı değişiyor...

Emeklilik yaşı kademeli olarak yükseltiliyor. 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu 2008 yılında çıkartılırken, bir önceki kanunda yer alan kadınlarda 58, erkeklerde 60 olan emeklilik yaşı da korunmakla birlikte 2048 yılına kadar kademeli bir şekilde yükseltilerek 65'e çıkarıldı.

Yeni trafik cezaları el yakıyor

Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Karamürsel-Hereke arası yolcu motoru kiralanacak

Karamürsel-Hereke (HAT-2) Hattında İdarenin İhtiyacına Uygun Denizden Yolcu Taşımacılığı için Yolcu Motoru Kiralanması Hizmeti hizmet alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KÖPRÜ İHALESİ YAPACAK

KBB KARAMÜRSEL İLÇESİ SEMETLER KÖPRÜSÜ YAPIM İŞİ yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir. İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır.

Karamürsel-Hereke arası yolcu motoru kiralanacak

Karamürsel-Hereke (HAT-2) Hattında İdarenin İhtiyacına Uygun Denizden Yolcu Taşımacılığı için Yolcu Motoru Kiralanması Hizmeti hizmet alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun

İşte yeni yapılandırmanın detayları

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 7020 sayılı yeni yapılandırma kanunu ve mevcut yapılandırma kanununa ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Balık adası tekrar ihaleye çıkıyor

Karamürsel Balık Adası Sosyal Tesisleri yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.

Son Dakika-KHK'lar ile toplam 4 bin 521 personel ihraç edildi.

OHAL kanunu kapsamında 3 KHK daha yayımlandı. KHK'lar ile toplam 4 bin 521 personel ihraç edildi.

Karamürsel'de Yeni Kimlik Kartlarının Dağıtımı Başlıyor

Karamürsel İlçe Nüfus Müdürlüğünde 02.01.2017 tarihinden itibaren 5490 sayılı kanunun 41. Maddesi uyarınca Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartları dağıtılacak.

Karar Açıklandı! İsterlerse askerlik yapmayacaklar

İnanılmaz karar çıktı.Olağanüstü hal kapsamında çıkarılan 678 sayılı Kanun Hükmündeki Kararname ile Askerlik Kanunu'nda düzenleme yapıldı

Milyonları İlgilendiren Yasa Onaylandı

Erdoğan, 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanunu onaylayarak yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderdi.

Hükümet, Devlet Memurları Kanunu'nu Değiştiriyor! 657 Tarih Olacak

Hükümet, kamu personel rejiminde köklü bir değişikliğe giderek, "devlet memurluğu" sistemini baştan aşağı değiştirecek.

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren gelişme!

Zorunlu Bireysel Emeklilik, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.

Yeniden Yapılandırma Kanunu Meclisten Geçti

Vergi ve vergi cezaları, gecikme faizleri, gümrük vergileri, SGK ve belediye alacaklarını yeniden yapılandıran TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Kocaeli Üniversitesi sözleşmeli 79 personel alacak

Üniversitemiz Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde çalıştırılmak üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4. maddesinin (B) fıkrasına göre, Sözleşmeli Personel olarak istihdam edilmek üzere 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Kararnameye ekli 28.06.2007 tarih ve 26566 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslar'da yer alan ek 2'inci maddesinin (b) fıkrasına göre 2014 KPSS (B) grubu puan sırası esas alınmak suretiyle aşağıda belirtilen pozisyonlara sözleşmeli personel istihdam edilecektir.

AKP İLE CHP ARASINDA TARTIŞMA YAŞANDI

AKP İLE CHP ARASINDA TARTIŞMA YAŞANDI Engelli vatandaşın oyunu bu şekilde atılmasına CHP yetkisi tarafından bunun seçim kanununa uygun olmadığını belirterek kayıt alınmasını istemesinin ardından AKP yetkileri arasında tartışmaya neden oldu. AKP temsileri engelli vatandaşın yürüyemeyecek konumda olduğunu bu nedenle bu olayın doğru olduğunu savunurken CHP yetkileri bu olayın seçim kurallarına yanlış olduğu madem yürüyemeyecek durumda o zaman neden evinde kullandırılmadığı, buraya kadar getirildiyse seçim sandığına kadarda götürebilirdi diyerek bunun yanlış olduğunu ve tutanak tutulmasını isterken çıkan tartışma araya giren partili ve vatandaşlar tarafından taraflar sakinleştirilerek olay büyümeden bitmiş oldu.

Kıdem tazminatını nasıl ödersiniz,İşte yeni düzenleme

Kamu, kurum veya kuruluşlarınca yapılacak kıdem tazminatı ödemeleri, doğrudan işçinin banka hesabına yapılacak. Kıdem tazminatının hesabında, daha önce kıdem tazminatı ödenmiş süreler dikkate alınmayacak, aynı kıdem süresi için 1 defadan fazla kıdem tazminatı ödenmeyecek. Ödemede, işçinin son çalıştığı kamu kurum veya kuruluşundaki en son ücretinin asgari ücret artış oranları dikkate alınarak güncellenmiş miktarı esas alınacak. Tespit edilen hizmet süresine ilişkin kıdem tazminatı, 10 Eylül 2014 tarihli kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce iş sözleşmesi feshedilmiş işçilere ödenmeyecek.