Karamürsel Res Haberleri

Karamürsel Res Haberleri

RES için 25 Aralık’ta ÇED toplantısı var!

Karamürsel RES için 25 Aralık’ta ÇED toplantısı var! Karamürsel’de yeni bir RES projesi için daha hazırlıklar başlamıştı.

Karamürsel’de RES’e karşı komisyon kuruldu!

Karamürsel’e bağlı Fulacık ve Kızderbent Mahallelerinde kurulması planlanan Rüzgar Enerji Santralini istemeyen mahalle sakinleri komisyon kurdu.  

Seçime aylar kala bu acele nedir ?

Önce Cengiz Enerji, ardından Galata Wind, şimdi ise Daven Enerji... Karamürsel, rüzgar türbini projelerinin paratoneri oldu. İki firmanın ardından Daven Enerji de Kandıra’ya RES kurmaya hazırlanıyor.

Karamürsel RES üssü yapıyorlar!520 milyon TL’ye yeni bir santral daha kurulacak!

Enerji firmalarının yeni gözdesi Karamürsel, irili ufaklı çok sayıda firma Karamürsel’de rüzgar elektrik santrali (RES) kurmak için sıraya girdi. Bunlara Daven Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş. de eklendi. Firma RES kurması için çevre etki değerlendirme ÇED süreci başladı.  

Antik Köfte Kafe & Restoran Karamürsel'de açıldı

Karamürsel'de yeni bir sosyal tesis kazandırdı. Uygun fiyat tarifesinin uygulanacağı tesis, vatandaşların yeni lezzet durağı olacak.

Sahipsiz Karamürsel’de yine Cengiz insaat kazandı

Cengiz, Göçmen kuşları ve kayın ormanlarını tehdit eden, iki kez iptal edilen RES projesinde ısrarcı. Başvurunun ardından Bakanlık, ÇED raporunu askıya çıkardı.

Çevre katliamı durdurulamıyor!

Samanlı Dağları’nda, Cengiz Holding tarafından yürütülen Karamürsel RES projesine karşı Kayınormanı Derneği ve çevreciler tarafından açılan iki davayı da sonuçlandıran Kocaeli 2. İdare Mahkemesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Karamürsel RES projesi için verilen ”ÇED olumlu” kararını iptal etti.

Karamürsel RES projesi bir kez daha değişti    

İlk tartışmaların 2020 yılında başladığı Ruzen Elektrik Üretim ve Ticaret Limited Şirketi tarafından yapılacak olan Karamürsel RES projesi bir kez daha değişti    

Karamürsel RES çilesi bitmek bilmiyor

Büyük tepki çeken projeye bir yenisi daha geliyor… Halk istemiyor onlar santral yapmaktan vazgeçmiyor!

KARAMÜRSEL RESMEN KİLİTLENDİ

Karamürsel D-130 üzerinde inşası başlayan dal-çık nedeni ile alınması gereken fakat alınmayan önlemler nedeni ile ilçe resmen kilitlendi.

GÖLCÜK HALKI TEPKİ GÖSTERİNCE, KARAMÜRSEL'E KAYDIRILDI!

Gölcük’te halkın direnişi ile karşılaştıktan sonra iptal edilen katliam, Karamürsel sınırına yapılacak olan Rüzgar Elektrik Santrali (RES) ile yine ormanlık bir bölgede katliam yapmak için kolları sıvadı.

Karamürsel RES’te yer değişikliği

Enerji Günlüğü - Ruzen Elektrik, Kocaeli’nin Karamürsel ilçesinde kuracağı Karamürsel RES üretim tesisi sahasını değiştirecek.

Öğretmen Evin’de İftar Keyfi.

Karamürsel’in eşsiz deniz ve köprü manzaralı, nezih ve kaliteli restoranı olan Karamürsel Öğretmen Evi-Restoran,siz değerli misafirlerine en kaliteli hizmeti verebilmek için, Ramazanla beraber yenilendi