Karantina Haberleri

Karantina Haberleri

Milli Eğitim Bakanı Özer'den son dakika açıklamalar

Milli Eğitim Bakanı Özer, merak edilen soruları yanıtladı. Özer, şu ana kadar 200'e yakın okulda ikili eğitime geçildiğini açıkladı. Özer, sınıflarda karantina süresi için Sağlık Bakanı'na sundukları öneriyi de anlattı.

Karamürsel Belediyesi'nde korona virüs alarmı! 

Karamürsel Belediye başkan yardımcısı Mesut Çetinkaya başta olmak üzere birçok personelin temaslı ve test sonuçlarının pozitif olması nedeni ile karantina altında olduğu bildirildi. 

Karantinada olması gereken kişi parkta yakalandı

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Güvenli Park ve Bahçeler uygulamasında, evde karantinada olması gereken 1 kişi parkta yakalandı. 

19 gemici karantina altına alındı!

Koronavirüs önlemleri kapsamında ilimizdeki limanlara yanaşan gemiciler de yapılan Kovid-19 testi sonrasında hasta olma ihtimali olan 19 gemici karantina altına alındı.

Corona virüs önlemleri çerçevesinde Yozgat'ta bir köy daha

Corona virüs önlemleri çerçevesinde Yozgat'ın Yukarıkarahacılı köyü karantina altına alındı.

İstanbul'da otobüsle şehir dışına çıkışlar durduruldu

Koronavirüs salgınına karşı ulusal düzeyde önlemler alınıyor Yerel yönetimler de alınan önlemler kapsamında uygulamaları hayata geçiriyor.

Karamürsel'de kimyasal zehirlenme paniği

Karamürsel’de kimyasal zehirlenme şüphesiyle hastane karantina altına alındı.

KARAMÜRSEL DEVLET HASTANESİ KARANTİNA ALTINA ALINDI

Karamürsel devlet Hastanesi kimyasal zehirlenme nedeni ile karantina altına alındı.

Şarbon paniği git gide büyüyor! 3 Köy karantinaya alındı

Gölcük'te bulunan bir besi çiftliğindeki hayvanlarda şarbon virüsü tespit edilmesi sonrasında ilçenin Selimiye, Lütfiye ve Sofular köyleri karantinaya alınarak, hayvan giriş çıkışları yasaklandı. 

Son Dakika Kuduz Karantinası

Kaytazdere Merkez Mahallesi Dere Sokakta, kuduz hastalığı nedeniyle Kaytazdere karantinaya alındı. Alınan bilgiye göre, Kaytazdere Dere Sokakta hayvancılık yapan R.A. adlı kişinin büyükbaş hayvanını yaban hayvanlardan biriden kaptığı tespit edilen kuduz mikrobundan dolayı bir ineğin telef olması nedeniyle hayvan sahibinin ihbarıyla bölgeye giden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Kaytazdere Belediyesi yetkilileri inceleme yapıp, telef olan inekten numune aldı. Analizlerde kuduz mikrobuna rastlanılması sonucu karantinaya alınan mahalle ile çevresindeki tüm hayvanlar aşılama yapıldı.

Domuz Gribi Bir Can Daha Aldı

Yalova’da ikamet eden ve geçtiğimiz ay içerisinde rahatsızlanarak Kocaeli Derince Eğitim Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan 42 yaşındaki Banu Akar’a domuz gribi tanısı konuldu. Bir ay boyunca özel odada tedavi gören Akar’a domuz gribi tanısı nedeni ile tedavisi uygulandı. Geçen bir aylık süreç içerisinde karantinada tedavi gören hasta tedavilere olumlu yanıt verdi ve durumu kötüye gitti. Yapılan testlerinde domuz gribi virüsü negatif çıkan Akar için uygulanan karantina uygulaması kaldırıldı. Ancak Akar’ın akciğerlerinde kanama meydana geldi ve doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Hayatını kaybeden Banu Akar’ın cenazesi ailesine teslim edildi ve toprağa verilmek üzere Bilecik’te defnedilmek üzere defin işlemleri başlatıldı.

Kocaeli'de domuz gribi vakası: 3 kişi karantinaya alındı

Akşam saatlerinde Aralarında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın bir yakınının da bulunduğu iddia edilen 3 kişi, domuz gribi şüphesi ile Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. İddalara göre Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne domuz gribi şüphesiyle giden 3 kişi, özel odada karantina altına alındı. Hastalardan birinin Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın bir yakını olduğu iddia edildi Fikri Işık olayla ilgili bir açıklama yapmazken gözler Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne çevrild

İLÇEMİZDE MERS VİRÜSÜ ŞÜPHESİ

KARAMÜRSEL’DE MERS VİRÜSÜ ŞÜPHESİ İlçemizde yaşayan bir kadın, Karamürsel Devlet Hastanesinde MERS virüsü şüphesiyle karantinaya alındı. İlçemizde yaşayan S.B (66) isimli kadın, akşam saatlerinde yüksek ateş şikayeti nedeniyle Karamürsel Devlet Hastanesi Acil servisine başvurdu. Burada yapılan kontrollerin ardından ve hastanın şikayetleri doğrultusunda S.B., MERS virüsü şüphesiyle gözlem altına alındı. Bir süre önce umreden geldiğini belirten S.B. özel kıyafetli ve maskeli 112 görevlileri tarafından Derince eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Karamürsel de kuduz karantinası

Karamürsel’de kuduz karantinası Karamürsel Dereköy Mahallesi’nde iki köpekle boğuşan tilki telef oldu. Tilkiden alınan numunede kuduz bulgusuna rastlandı. Karantinaya alınan mahallede, bütün köpekler aşılandı.