Katliamı Haberleri

Katliamı Haberleri

Karamürsel'i kirleten gemilere ne zaman önlem alınacak?

Karamürsel'i kirleten gemilere karşı alınacak önlemler ne zaman hayata geçirilecek? Kocaeli'nin önde gelen sorunlarından biri olan çevre kirliliği, deniz kirliliği ile daha da derinleşiyor.

Seçime aylar kala bu acele nedir ?

Önce Cengiz Enerji, ardından Galata Wind, şimdi ise Daven Enerji... Karamürsel, rüzgar türbini projelerinin paratoneri oldu. İki firmanın ardından Daven Enerji de Kandıra’ya RES kurmaya hazırlanıyor.

Sahipsiz Karamürsel'de çarşının göbeğinde ağaç katliamı yapılıyor!

Karamürsel merkezde yol genişletme çalışması adı altında gencecik ağaçların katledilmesi çevredeki vatandaşların büyük tepkisine neden oldu.

Karamürsel RES üssü yapıyorlar!520 milyon TL’ye yeni bir santral daha kurulacak!

Enerji firmalarının yeni gözdesi Karamürsel, irili ufaklı çok sayıda firma Karamürsel’de rüzgar elektrik santrali (RES) kurmak için sıraya girdi. Bunlara Daven Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş. de eklendi. Firma RES kurması için çevre etki değerlendirme ÇED süreci başladı.  

Karamürsel’de kurulacak santral vatandaşa sorulacak!

Karamürsel’de daha önce büyük tartışmalara sebep olan Rüzgâr santrallerine bir yenisi daha katlıyor. Adres yine Karamürsel. Santral için “Halkın katılım toplantısı” düzenlenecek.

Karamürsel'e 10 RES Türbini daha yapılacak

Bilindiği üzere, Karamürsel ilçesinde gerçekleştirilmesi planlanan Rüzgar Enerji Santrali (RES) projesiyle ilgili halkın çeşitli şikayetleri bulunmaktadır. Bu projenin mahkeme tarafından 3 kez iptal edilmesinin ardından

Orman ve Doğa katliamına engel olunulamıyor!

Karamürsel'de, kayın ormanları ve göçmen kuşların göç yolları katledilerek yapılan Rüzgar Enerji Santrali (RES) projeleriyle ilgili raporlar ve mahkeme kararları yok sayılmış, doğa severlerin itirazlarına rağmen projeler onaylanmıştır. Çalışmaların Uygun Yerlerde Yapılması Gerekliliği Kocaeli ve Bursa bölgelerinde yapılacak RES projelerinin doğru yerlere ve olumlu Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporlarına uygun olarak yapılması gereklidir. Doğa ve hayvanlara zarar vermeden çalışmaların gerçekleştirilmesi önemlidir.

Çevre katliamı durdurulamıyor!

Samanlı Dağları’nda, Cengiz Holding tarafından yürütülen Karamürsel RES projesine karşı Kayınormanı Derneği ve çevreciler tarafından açılan iki davayı da sonuçlandıran Kocaeli 2. İdare Mahkemesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Karamürsel RES projesi için verilen ”ÇED olumlu” kararını iptal etti.

İsmail Yıldırım kaçak RES leri ne zaman yıkacak ?

RES projesi ikinci kez iptal edildi! Karamürsel’de yapımı devam eden, RES projesi ikinci kez iptal edildi. Kararda, projenin kuşları, orman ekosistemi tehdit ettiği ve mevcut imar planlarına aykırı olduğu belirtildi. Gelen raporlar sonrası gözler Karamürsel Belediyesi İsmail Yıldırım'a çevrildi. Yıldırım'ın gelen kararla projenin kuşları, orman ekosistemi tehdit ettiği ve mevcut imar planlarına aykırı olduğu belirtilmesine rağmen doğa katliamına müdahale etmesi bekleniyor.

Karamürsel'de çevre katliamı! Ölen balıklar kıyaya vurdu!

Karamürsel'de yaşanan çevre felaketine vatandaşlar tepki gösterdi. Kıyıya vuran balıkları gören vatandaşlar yetkililere seslenerek acil bir şekilde önlem alınmasını istedi.

Taş ocağı yapılsaydı 50 bin ağaç katledilecekti

Kızderbentliler Dayanışma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Enver Demirsoysal, “Bölgemize taş ocağı yapılsaydı, Kocaeli’nin iki en büyük merasından biri olan alanın yanına yapılacak ve 50 bin ağaç kesimine neden olacaktı” dedi    

Karamürsel halkı ormanlarını talan ettirmedi!

Karamürsel'e yapılacak taş ocağı ve orman katliamına mahkeme engeli. Bursa'ya yapılacak olan Karadere ve Kınalı Barajları'nın inşaatında kullanılmak üzere Karamürsel'de yapılacak olan taş ocağını mahkeme iptal etti.

Sahipsiz Karamürsel'de orman katliamı devam ediyor!

Karamürsel'de önce kaçak olarak ilçede hiç bir kurumun ve belediyenin müdahalesi olmadan Ruzen Elektrik Üretim Şirketi tarafından Senaiye Mahallesinde yapılan RES’lerin inşası bittikten sonra insanların aklı ile alay edercesine

Sahipsiz Karamürsel'de vatandaş ensonunda isyan etti!

Karamürsel genelinde doğa katliamı hız kesmeden devam ederken, uzak mahallelerde yaşayan vatandaşların dertleri ise bitmek tükenmek bilmiyor. Özel mülklere, Karamürsel Belediyesine ait araçlarla mıcır ve kum taşındığı, avanta veren kişilerin

İki kez iptal edilmişti. Karamürsel'in Rüzgar Türbinleri onay aldı

2020'den bu yana tartışılıyordu. İki kez iptal edildi, projesi ise üç kez düzeltildi. Karamürsel'in Rüzgar Türbinlerin için ÇED olumlu kararı çıktı    

Havamız her geçen gün kötüye gidiyor!

Karamürsel'de hava kirliliği her geçen gün daha kötüye gidiyor. 15.04.2022 ( CUMA ) günü alınan veriler ise ilçe merkezinde havanın ne denli kötü olduğunu sizde görebilir ve buradan takip edebilirsiniz.

Karamürsel RES çilesi bitmek bilmiyor

Büyük tepki çeken projeye bir yenisi daha geliyor… Halk istemiyor onlar santral yapmaktan vazgeçmiyor!

Karamürsel merkezde yapılan ağaç katliamı büyük tepki aldı!

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr Tahir Büyükakın'ın memleketi için aylardır gece gündüz demeden, Karamürsel'in çehresini güzelleştirmek için onca çaba sarf ederken, yaşanan doğa katliamı yürekleri acıttı.

Karamürsel bu seferde çevre katliamı ile ülke gündeminde!

Karamürsel bu seferde çevre katliamı Fox Tv ekranlarında yayınlanan sabah haber programında İsmail Küçükkaya tarafından ülke gündemine getirilen çevre katliamı haber büyük yankı uyandırdı.

Karamürsel'de mahalle sakinleri ayaklandı!

Karamürsel'e bağlı Osmaniye mahalle sakinleri Sunni Baba Mesire alanına yapılması planlanan ve yapımına başlanan ‘Pony Clup ve Atlı Binicilik Faaliyetleri’ adı altında hizmet verecek tesisi istemiyor.

Karamürsel'de yapılması planlanan RES projesinin iyi yönleri anlatıldı!

Rüzgar Enerji Santralleri (RES) projesinin sadece iyi yanlarının anlatıldığı toplantıda RES Projesi’nin doğaya ve hayvanlara karşı verebileceği zararlardan hiç söz edilmediği dikkat çekti.

Yaşanan köpek katliamları sonrası, Kocaeli valiliğinden açıklama

Valilikten Karamürsel'deki Katliama İnceleme başlattı. Karamürsel'de 6 sokak köpeğinin ölü bulunması üzerine Kocaeli Valiliği inceleme başlattı. 

Münteha Purut yine katliama sessiz kalmadı!

Karamürsel genelinde çok geniş bir kesim tarafından tanınan ve sevilen özellikle sosyal sorumluk ve çevre konularında ilçede her zaman en ön saflarda yer alan Münteha Purut

Karamürsel'deki seri katil her yerde aranıyor!

Karamürsel ilçesinde 3 günde 6 sokak köpeği katledildi. 5 köpeğin aynı kişi tarafından öldürüldüğü düşünülürken hayvan polisi seri katili arıyor.

Recep Tayyip Erdoğan yeşili katledin talimatımı verdi?

Karamürsel’de millet bahçesi kılıfı ile katledilen ağaçlar sosyal medyada en çok konuşulan konu oldu!

İSMAİL YILDIRIM’A AĞIR SÖZLER

Karamürsel Belediye başkanı İsmail Yıldırım ilçede yaşanacak doğa katliamları için sessiz kalıp başka yerlere sahip çıkınca ağır sözler söylendi.

İSMAİL YILDIRIM TAŞ OCAĞI İNŞAATINA KIYAK MI YAPIYOR?

Karamürsel’de yaşanacak muhtemel doğa katliamına neden olacak olan Kızderben mahallesi “TAŞ OCAĞI” inşaatı için Karamürsel Belediye başkanı İsmail Yıldırım kıyak mı yapıyor?

KARAMÜRSEL HALKI BU YÜZDEN CANLA,BAŞLA ÇIRPINIYOR

Karamürsel’de doğanın katledilmemesi için canla başla çırpınan vatandaşlar ve yaşanacak doğa ve çevre katliamına kılını kıpırdatmayan başta belediye başkanı İsmail Yıldırım ve Karamürsel’in önde gelenlerinin yapılacak doğa katliamlarına sessiz kalmasına kimse bir anlam veremiyor.

ALKOL İÇİP ETRAFIN İÇİNE EDİYORLAR!

Karamürsel’de geceleri park, bahçe ve sahilde alkol alıp diplerindeki çöp kutularını kullanmak yerine etrafı leş gibi yapan kişiler vatandaşı canından bezdirdi.

Sahipsiz Karamürsel'de sıra ağaçlarda

Karamürsel'de res ve taş ocağından sonra sıra ağaçlara geldiğini duyan vatandaşlar isyan etti. Bu kadarı'da artık çok fazla