Kazı Haberleri

Kazı Haberleri

Büyük acının üzerinden 66 yıl geçti

Türkiye'nin denizcilik tarihine kara bir leke olarak kazınan 1 Mart 1958 tarihinde yaşanan Üsküdar Faciası, hâlâ hafızalarda canlılığını koruyor.

Karamürsel Emniyet uyuşturucunun kökünü kazıyor

Karamürsel Emniyet müdürlüğüne bağlı ekipler ilçede uyuşturucunun kökünü kazımak için operasyonlarına hız kesmeden devam ediyor.

Şinasi Yazar'ın acı kaybı

Bir dönem CHP Karamürsel İlçe Başkanlığı görevini yürüten Şinasi Yazar’ın babası Kazım Yaşar vefat etti. Cenaze töreni bugün düzenlenecek.

İnşaat kazısında define çıktı!

Karamürsel'de temel kazısında Bizans dönemine ait olduğu değerlendirilen yapı kalıntılarına rastlandı.

Turgut Taşçı ve yiğitleri destan yazmaya devam ediyor

Turgut Taşçı diye yazılır; Adam diye okunur. Onca zorluğa, sıkıntıya, yokluğa, engellemeye dayandı ve bu gün değil Karamürsel genelinde Ülke genelinde adını altın harflerle yüreklere kazımayı başardı.

Karamürsel köprülü kavşakta son 100 metre

Karamürsel Kent Meydanı Köprülü Kavşağında 296 metrelik kapalı kesitin son 100 metresinde tünel hafriyatı kazı çalışmaları yapılıyor.

Karamürsel'de tünel kazısına başlandı

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Karamürsel Kent Meydanı Köprülü Kavşağında, tünel kazı çalışmalarına başlandı.

Defineciler Karamürseli mesken tuttular!

Karamürsel’de son günlerde defineciler ilçe merkezinde bulunan eski mezarlıklardan, ilçenin en ücra köşesindeki mahallesine kadar bir çok noktada kazı yapan defineciler ilçede kazmadık yer bırakmadılar.

Kocaeli’nin en kalabalık mahalleleri belli oldu

TÜİK'in verilerine göre 2018 yılında Kocaeli'nin nüfus bakımından en kalabalık mahallesi 39 bin 380 nüfusu ile Darıca Kazım Karabekir Mahallesi oldu

Karamürsel'de defineciler tarihi mezarlara dadandı !

Karamürsel son zamanlarda defineciler ilçe genelinde tarihi mezarlıklara dadanan defineciler iyice zivanadan çıktılar.

Defineciler Karamürsel'in göbeğinde mezardan neler çıkarttı?

Karamürsel'de geçtiğimiz günlerde yaşanan ve çevredeki duyarlı bir vatandaşların ihbarı üzerine ortaya çıkan olayda, tarihi mezarlar günlerce talan edilmiş ve bir mezarın yaklaşık bir buçuk metre kazılarak içinden

Dağıtım iznine gelen Eren Gökalp intihar etti!

Kocaeli'ye dağıtım iznine gelen asker intihar etti. Olay gece saatlerinde, Gölcük Yavuz Sultan Mahallesi Kazım Karabekir Caddesi'nde Gökalp ailesine ait evde

Genel Sekreter İlhan Bayram’ın verdiği bilgiler çarpıtıldı mı?

Karamürsel Köprülü Kavşağı’na 545 kazık çakıldığı Kocaeli Büyük Şehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram’ın yapmış olduğu açıklamanın gerçeği yansıtmadığı dile getirildi.

KARAMÜRSEL DAL-ÇIK HIZLA DEVAM EDİYOR

Yetkililer müjdeyi verdi. Dal-Çık projesinin alt yapısının büyük kesimi bitirildi. Yaklaşık iki ay içerisinde kazılar başlıyor.

Karamürsel'de defineciler iş başında yakalandılar

Karamürsel’de hazine bulma umuduyla kazı yapan 6 kafadar jandarma ekiplerince yakalandı

İnşaat kazısında insan kemikleri çıktı!

Kocaeli İzmit’te bir inşaatın temel kazısı sırasında tarihi mezar bulundu. Müze Müdürlüğü yetkilileri incelemelerde bulunurken, inşaat çalışması durdu.

YAVUZ ET IZGARA EREĞLİ'DE AÇILDI

Yavuz Et Izgara, Ereğli'de Ali Kazım Yavuz tarafından açıldı.

Sema Efe babasıın hayatıı beyaz perdeye taşıyor

Otuz yıl önce hayata veda eden Karamürselli meşhur Efe Kazım’ın yaşantısı kızı sinemacı-yazar Sema Efe tarafından bir ortak yapım projesi ile hayata geçirilecek.

KAZI KAZANA 1 TL VERDİ 100 BİN KAZANDI

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde seyyar Milli Piyango bayiliği yapan Durmuş Kazanfer’den 1 liralık kazı kazan alan vatandaş, tam 100 bin lira kazandı.

Karamürsel'in sevilen simalarından Yakup Yavuz vefat etti

Karamürsel'in sevilen simalarından ve Karamürsel'in usta güreşçilerinden Ali Kazım Yavuz'un babası uzun süredir tedavi gördüğü hastalığına yenik düştü ve yaşamını kaybetti.

Karamürsel Emniyet hatalı parkların kökünü kazıyacak

Karamürsel Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri ilçe genelinde özellikle engelli park yerleri başta olmakla beraber, park yasağı olan yerlere araçlarnı park eden vatandaşları defalarca

Son dakika... 256 günlük büyük sır!

Kamuoyunda merak konusu olan Mersin’in Tarsus İlçesi’ndeki kazı, üzerinden tam 256 gün geçmesine rağmen gizemini koruyor. Büyük gizlilik içinde sürdürülen kazının yapıldığı evde Özel Harekat ekipleri de nöbet tutuyor.

Karamürsel'de 18 Yıldır yatağa mahkum

Karamürsel İlçesi'nde 17 Ağustos 1999 depreminde yıkılan evlerinin enkazında kalan 44 yaşındaki Şükran Salas, omuriliğinin zedelenmesi nedeniyle 18 yıldır yatağa mahkum yaşıyor.

FETÖ ya ait paraların olduğu alan kazılıyor

FETÖ’ye ait paraların bir araziye gömüldüğüne dair ihbar alan jandarma ekipleri harekete geçerek kazı çalışması yaptı.

İzmit'te Roma Dönemine Ait Eserler Bulundu

Kocaeli'de belediyenin yeni hizmet binasının temel kazısı sırasında Roma dönemine ait 3 lahit bulundu. Bölgedeki inşaat faaliyetleri durduruldu.

Amerikalılar Karamürsel hava üssünde arkeolojik kazılar yapılmış .!

Uluslararası Çoban Mustafa Paşa ve Kocaeli Tarihi-Kültürü Sempozyumu’nda Amerika’nın kullandığı Karamürsel hava üssünün ilginç hikayesi aktarıldı

Ateş Kocaeli'ne düştü

Suriye'nin El Bab bölgesinde terör örgütü DEAŞ unsurları ile çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı. Şehit Askerin Darıca Kazım Karabekir Mahallesi'nde ikamet

Karamürsel'de muhteşem konferans

324 ŞEHİT 324 KAHRAMAN ANMA PROGRAMI Kazım Karabekir'in kızı Timsal Karabekir'in katılımıyla Karamürsel'imizin 324 Şehidinin anılacağı programa ve konferansa katılımınızı bekleriz...

Bursa'da korkutan deprem

Bursa'nın Gürsu ilçesinde bu sabah 08.13'te merkez üssü Kazıklı köyü olan 3.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Eski Emniyet Müdürü Kazım Abanoz yaşamını kaybetti

İstanbul eski Emniyet Müdürü Kazım Abanoz bir süredir Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi görüyordu. Uzun süre önce ameliyat geçiren ve ameliyat sonrası