Kırım Haberleri

Kırım Haberleri

Filistin’e Destek İsrail’e Lanet Basın Açıklaması

Bu gün Karamürsel Gönüllü Sivil Toplum Kuruluşları ve Karamürsel Halkı olarak; Gazze’de bütün dünyanın sessiz bakışları arasında yaşanan vahşete ve soykırıma dur demek, onurlu ve mazlum Filistinli kardeşlerimize destek olmak, Filistin halkının yalnız olmadığını bütün dünyaya haykırmak ve Siyonist rejimi lanetlemek için toplandık. Filistin’de 1947’den beri bir soykırım hedefli sistematik katliamlar uygulanmaktadır.

Ahmet Çalık, ABD Başkanı Joe Biden'in 

 ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarını "soykırım" olarak nitelemesine ilişkin, Kocaeli Cumhuriyet Halk Partisi, İl başkan yardımcısı Ahmet Çalık, sosyal medya hesabından paylaşım yaptı

Bitlis'teki helikopter kazasından ilk görüntüler

Bingöl'den kalkan askeri helikopterin kaza kırıma uğradığını, 9 personelin şehit olduğunu, 4 personelin yaralandığı öğrenilirken, kaza yerinden ilk fotoğraflar gelmeye başladı.    

Dal-Çık inşaatı tam gaz devam ediyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı süren Karamürsel Kent Meydanı Köprülü Kavşağı’nda, araç trafiği yan yollara verilirken beton kırım çalışmalarına başlandı

Koronavirüsten sonra Türkiye KKKA ile mücadele ediyor!

Acı haber Yozgat'tan geldi Türkiye'nin koronavirüs ile mücadelesi devam ederken, yeni bir hastalıkla ilgili kötü gelişmeler gelmeye devam ediyor. 7 ilde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı yeniden ortaya çıktı.

Karamürsel'in eski Kaymakamı Yaşar Kırımlı Vefat Etti

Karamürsel'de bir dönem görev yapan Yaşar Kırımlı, Karamürsel Hükümet Konağının önünde düzenlenen resmi cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı.

Srebrenitsa katliamı nedir? Kapanmayan yara Srebrenitsa katliamı!

Büyük bir insanlık trajedisi olan Srebrenitsa katliamının üzerinden 23 yıl geçti. En az 8 bin 372 Boşnak sivilin Sırp askerlerce hunharca katledildiği Srebrenitsa soykırımı, aradan 23 yıl geçmesine rağmen Boşnak halkı için dinmeyen bir acı olarak kalmaya devam ediyor.

Karamürsel Ülkü Ocağından Müthiş program

Karamürsel Ülkü Ocakları olarak "HOCALI SOYKIRIMI VE FIRAT ÇAKIROĞLU ANMA PROGRAMI" Karamürsel'de başlatılan yürüyüş ile başlamış ve ardından Karamürsel Kültür Merkezi'nde saygı duruşu ve

Karamürsel Ak Parti Teşkilatı Srebrenitsa Soykırımının 21. Yılı Basın Toplantısı

AK Parti Karamürsel İlçe Başkanı Recep Demirel, “Srebrenitsa tüm İslam alemi ve insanlığın her an bakarak tefekkür etmesi ve ders çıkarması gereken, tuvali henüz kurumamış mavi bir tablo olarak karşımızda durmaktadır.” dedi.

Karamürsel’de Srebrenica Anıtı için 8372 imza toplanacak

Karamürsel Yasevi Düşünce Derneği başkanı Emre Ateş, BM (UN) Güvenli Bölge ilan ettiği Srebrenitsa, 11 Temmuz 1995 yılında Ratko Mladiç'e bağlı Sırp birlikleri

Kramürsel'li Boşnaklar Srebrenitsa'yı unutmadı

Boşnak insanımızın Türkiye’de çoğunlukta ikamet ettiği ilçelerin başında gelen Karamürsel’de Bosna Hersek Türkleri Derneği, 11 Temmuz 1995’te Sırplar tarafından yapılan Srebrenitsa Soykırımı için her yıl farklı bir etkinlik düzenliyor. Derneğin Gençlik Kolları Srebrenitsa`da 8 binin üzerinde Boşnak`ın Sırplar tarafından katledildiği soykırımın 20’nci yıl dönümü nedeniyle Karamürsel Alp Anıtı’nın önüne pankart astı.