Kirli Haberleri

Kirli Haberleri

Karamürsel'i kirleten gemilere ne zaman önlem alınacak?

Karamürsel'i kirleten gemilere karşı alınacak önlemler ne zaman hayata geçirilecek? Kocaeli'nin önde gelen sorunlarından biri olan çevre kirliliği, deniz kirliliği ile daha da derinleşiyor.

Altınova tersaneler bölgesinde korkunç ihmaller

Altınova Tersanelerinde Çalışanlardan Çarpıcı İddialar: Çevre ve Emeklilik Mağduriyetleri

Altınova'daki Tersane Felaketi: Marmara Denizi Tehlike Altında

Yalova'nın Altınova bölgesinde bulunan Tersan Tersanesi'nde yaşandığı iddia edilen çevre felaketi, bölge halkını ve çevre aktivistlerini derinden etkiledi.

Karamürsel'de deniz katlediliyor!

Karamürsel'de deniz katlediliyor! Mahalle sakinleri fark etti, soruşturma başlatıldı Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde kirlilik ve mazot kokusu şikayetiyle ilgili incelenmek üzere denizden numune alındı.

Silah gibi egzoz patlatmak nasıl bir keyif veriyor

Karamürsel'de vatandaşlar, gürültü kirliliğine neden olan motosikletlerin silah gibi egzoz patlatmasına en ağır şekilde ceza verilmesi isteniyor.

Karamürsel'de denizi kirletenler acil bulunmalı

Karamürsel sahilde dolaşan insanlar sahil kesiminde pis kokan ve sahilin büyük bir bölümünü saran pisliği görür görmez hemen yetkililere haber verdi.

Havamız her geçen gün kötüye gidiyor!

Karamürsel'de hava kirliliği her geçen gün daha kötüye gidiyor. 15.04.2022 ( CUMA ) günü alınan veriler ise ilçe merkezinde havanın ne denli kötü olduğunu sizde görebilir ve buradan takip edebilirsiniz.

Deniz ile alakalı korkunç gerçekler gün yüzüne çıktı

Deniz salyası olarak bilinen müsilaj, Marmara Denizi'nde görülmeye devam ediyor. Deniz suyunu tamamen kaplayan ve deniz canlılarını öldüren katman neeniyle balıkçılar sezonu erken kapattı.  

Karamürsel'de balık sezonu erken kapandı!

Karamürsel'de balıkçılar, bölgelerinde avlanmayı güçleştiren deniz salyası (müsilaj) nedeniyle sezonu erkenden kapatmak zorunda kaldılar

Denizimizden alınan numunelerin sonuçları çıktı

Dün sabah Karamürsel Tv. tarafından gündeme getirilen deniz kirliliği haberi bölgede büyük bir ses getirdi, fakat çok şükür korkulan olmadı. Denizde görülen yoğun kirlilik nedeni ile Kocaeli Büyükşehir belediyesi hemen harekete geçti ve denizden numuneler alındı.

Karamürsel'de denizin içine ettiler

Karamürsel'de sabah saatlerinde denizin halini gören vatandaşlar adeta isyan ettiler.

Hava kirliliğine dikkat! Çok riskli

Bölgemizden son yayınlanan canlı hava kirlilik seviyesi oranı dikkat çekti. İşte bulunduğunuz yerin son kirlilik oranı.

Karamürsel'de İnsan hayatı ve doğa tehlike altında

Karamürsel’de insan hayatı ve doğa hiçe sayılıyor CHP Kocaeli Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Tahsin Tarhan, Karamürsel’de incelemelerde bulundu.

Üç tane pet şişe götürdüler bir bez torba aldılar

Karamürsel Belediyesi çevre kirliliğini önlemek amacıyla ilçe genelinde başlattığı kampanyada, 3 adet pet Şişe getirene 1 adet bez torba hediye

Karamürsel'de deniz katliamı

Karamürsel'de son günlerde denizin halini görenler yetkililere sitem ettiler.

Karamürsel'de cenaze sahiplerine büyük saygısızlık

Karamürsel Devlet Hastanesi alt katında bulunan morg girişi yanında aylardır sürekli bir kirlilik söz konusu.

Karamürsel'de Korkutan Kirlilik

Karamürsel'de bu gün bir çok plaj ve kıyı kesimlerde sahilleri kirlilik nedeniyle alarm verdiği görüldü. Deniz yüzeyini yağ kapladı.

Katliam sonrası analiz sonuçları neden açıklanmıyor?

12 Ocak günü İzmit Körfezi’nde meydana gelen kimyasal sızıntıya ilişkin geçtiğimiz günlerde Çevre Bakanlığı, Poliport isimli firmaya 2 milyon 100 bin lira para cezası kesmişti. Ancak analiz sonuçlarının hala açıklanmaması tepkilere neden oldu.

Ekipler Karamürsel'de araştırma başlattı

Kocaeli Valiliği Körfez'de oluşan petrol sızıntısı sonrasında bir basın açıklaması yaptı. İşte o açıklama;

Otobüsçüler Çevreyi Kirletiyor !

Gazetemize gelen fotoğraflı şikayeti ilçemizde faaliyet gösteren firmalara bağlı otobüslerin çöplerini atarak doğayı ve çevreyi kirlettiğini gözler önüne seriyor.

Gelene Geçene Rezil Oluyoruz, Bu Pisliği Kaldırın!

Gelene Geçene Rezil Oluyoruz, Bu Pisliği Kaldırın! Güzel Bir Atasözü vardır. ‘Aslan Yattığı Yerden Belli Olur’ demiş atalarımız ama gelin görün ki Karamürsel’den her gün yüzlerce geçiş yapan kişiler acaba bu atasözü ile Karamürsel’i ne kadar irdeler, yetkililer bu resim size ne ifade ediyor? Körfez’in incisi dediğimiz ve de Türkiye’nin en önemli karayolundan birisi olma özelliğini taşıyan D-130 karayolunu kullanarak ulaşımlarını sağlayanlar tarafından bu tür kirli görüntülerle Karamürsel’in anımsanmasının, hafızalarda bu kirli görüntülerin kalmasının kendilerini son derece üzecek ve rencide edecek bu görüntü nedeniyle Karamürselliler, yetkililerden harekete geçerek bu pis görüntüyü ortadan kaldırmalarını istiyorlar. Yetkililer halkın sesine ve şikâyetine duyarsız kalmayın gelip geçene daha fazla rezil olmadan bu pis görüntüyü kaldırın.

Yırtılmış Türk Bayrağı, Karamürsel'e yakışmıyor !

Karamürsel Oluklu Mahallesi Aşıklar Tepesinde bulunan dev Türk Bayrağı'nın yıpranmış ve yırtılmış olması vatandaşların tepkisine neden oldu. VATANDAŞ İSYAN ETTİ Bayrağın yıpranmış halde Karamürsel’e yakışmadığını dile getiren vatandaşlar, "Karamürsel’in semalarında dalgalanan ve Karamürsel’in her yerinden gözüken Türk Bayrağımız ne yazık ki yıpranmış yırtılmış durumda. Bayrağımızın bu şekilde dalgalanması ve de ilçemize gelen bir yabancının ilk izlenimi çok önemli fakat biz Karamürsel olarak bu izlenime kötü olarak başlatıyoruz." "BİR AN ÖNCE DEĞİŞTİRİN" "Türk Bayrağı, yırtık, sökük, yamalı, delik, kirli, soluk, buruşuk veya layık olduğu manevi değeri zedeleyecek herhangi bir şekilde kullanılması kanunlarımız gereği yasak. Yetkililerden yıpranmış, yırtılmış olan Türk Bayrağımızın bir an önce değiştirilmesini istiyoruz." şeklinde konuştular.

Karamürsel Belediyesinden Kamuoyuna Açıklama

Son günlerde Mavi Bayraklı Karamürsel Altınkemer Plajımız ile ilgili basında yer alan haberleri ibretle izlemekteyiz. 06.07.2015 tarihinde Mavi bayraklı Karamürsel Altınkemer Plajımızda görülen renk değişimi yaşanmıştır. Bu renk değişimi Yerel Basına ve yerel basın aracılığı ile ulusal basına deniz kirliliği olarak yansıtılmıştır.

Yalakdere'sin de ölen balıklar ve dereden akan su incelemeye alındı.

Büyük küçük yüzlerce balığın öldüğü deredeki kirlilik nedeniyle balıkların zehirlendiği tahmin ediliyor. Karamürsel Validere Köprü Modüler Atıksu Arıtma Tesisinden Yalakdere’ye su bıraktığını daha sonra derenin önce kokmaya başladığını daha sonra da balıkların öldüğünü gördüklerini iddia eden vatandaşlar tedirginlik yaşadılar. Yaşanan toplu balık ölümlerinin ardından hareket geçen Karamürsel Tarım İlçe Gıda Tarım ve Hayvancıl

Karamürsel'de Deniz'de Kırmızı Alarm !

Karamürsel Kasaba Deresinde kırmızı alarm ! Karamürsel 4 Temmuz Mahallesi arasından akan Kasaba Deresi, kırmızı renge büründü. Bölge sakinlerini tedirgin eden bu görüntü kirliliği, doğal hayatı tehdit ediyor. Karamürsel 4 Temmuz Mahallesi arasından akan Kasaba Deresi, vatandaşı tedirgin etti. Kırmızı renkte akan derenin bu görüntüsü, insan ve hayvan hayatını tehdit ederken, bitki çeşitliliğine de büyük zarar veriyor. Dere suyunun Denize aktığını anlatan vatandaşlar, renk değişikliğinin bir anda dereden geldiğini yaklaşık yarım saat süren akıntının ardından rengin kaybolduğunu ancak yoğun şekilde gelen kırmızı rengin denize yayılarak durduğunu belirtti.

Karamürsel'deki Denizin Rengine İhbar yağıyor !

Karamürsel’deki Denizin Rengine İhbar yağıyor! Karamürsel sahilinde yaklaşık bir ay önce ortaya çıkan ve hala kaybolmayan kahverengi tabaka görenleri hem şaşırtıyor, hem de ‘Kirlilik mi acaba?” korkusu yaşatıyor Karamürsel’de ilk olarak yaklaşık olarak bir ay önce görülen kahverengi tabaka ‘kirlilik’ olarak algılanmıştı. Karamürsel sahilini ve özellikle Balık Adası’nın içinde görülen kahverengi tabakanın evsel atıklar, fabrikalar veya gemilerden denize bırakılan pisliklerden kaynaklanmış olabileceği iddiası üzerine çok ihbar alıyoruz. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı yaptığı inceleme sonrasında İzmit Körfezi’ndeki kahverengi görüntünün kirlilikten kaynaklanmadığını, biyolojik bir durum olduğunu açıkladı. Yetkililer, bu durumun geçici olduğunu söylese de kahverengi tabakanın yaklaşık bir aydır yok olmaması vatandaşı endişelendirdi. Havanın da güzel olmasını fırsat bilerek sahillere akın eden vatandaşlar gördükleri manzara karşısında büyük bir şok geçiriyor. Karamürsel’in mavi sularının kahverengiye dönmesi, üstüne üstlük sahilleri köpük kaplaması üzerine telefona sarılan vatandaşlar ihbarda bulunuyor, önlem alınmasını istiyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri “Denizde mevsimsel değişiklik nedeniyle bu durum yaşanıyor. Yağışlar ve sıcak havayla birlikte denizdeki azot fosforu artıyor. Bu nedenle çoğalan mikroorganizmalar ölerek denizin yüzeyine çıkıyor. Bu olay, suyun renginin kırmızı veya kahverengiye dönmesine neden oluyor. Bu durum doğal bir olay” açıklamasında bulunarak vatandaşların endişe edecek bir durumun olmadığını belirtti.

Bafra Gölü nde balık bolluğu

Bafra Gölü'ndeki kirlilik ve kirliliğin neden olduğu koku, yağışlarla ortadan kalktı.

Noel Baba, kirli bir projenin ürünüdür

Noel Baba, kirli bir projenin ürünüdür. Saadet Partisi Karamürsel İlçe Kadın Kolları Başkanı Şafak Yamak, yönetim kuruluyla birlikte yaptığı basın açıklamasında Türkiye’de yapılan yılbaşı kutlamalarına tepki gösterdi, “Noel Baba figürü, sinsi ve kirli bir projenin ürünüdür” dedi.