Kivi Haberleri

Kivi Haberleri

Yüzde 50 hibeli fidan desteği başvuruları başladı 

Yüzde 50 hibeli mavi sertifikalı ceviz, Trabzon hurması ve doku kültürü kivi fidanı desteği başvuruları başladı. Son başvuru tarihi 20 Kasım Cuma.

Kivi Reçeli Altınova'da Üretiliyor

Türkiye’ye yeni bir lezzet kazandırmak isteyen Altınova Belediyesi, patentini aldığı kivi reçeli üretimine devam ediyor.

SEDAŞ'IN ZAMANINDA MÜDAHALESİ SAYESİNDE UCUZ ATLATILDI

Dün sabah erken saatlerde görgü tanıklarının iddialarına göre Kayacık mahallesi D-130 Karayolu şirin kaptan oteli yakınlarında yoldan geçen vatandaşlar D-130 kara yolu Yalova istikametinde elektrik tellerinden çıkan kıvılcımları gören vatandaşlar hemen 155'i arayarak bilgi vermesinin ardından olay yerine gelen Karamürsel Emniyetine bağlı ekipler olası bir faciayı erkenden fark ederek sedaş yetkililerine bilgi verdiklerini olay yerine gelen yetkililerin uzayan ağaçların tellere zarar verdiğini ve kıvılcım çıkardıklarını fark etmeleri üzerine D-130 karayolun'da tellere zarar veren ağaçları kestikleri belirtildi. Vatandaşların duyarlılığı sayesinde olası bir facia engellenmiş oldu.

Karamürsel Kent meydanı'nda çıkan yangının ilk görüntüleri

Karamürsel Kent Meydanı inşaatında yangın paniği! Karamürsel kent meydanı inşaatı alanında bulunan depoda yangın çıktı. Depoda bulunan elyaf malzemeler kül oldu. Karamürsel Belediye Binası ve Kent Meydanı İnşaatı alanında bulunan iş yerinin deposunda çıkan yangın korkuttu. Edinilen bilgiye göre yangın, Karamürsel 4 Temmuz Mahallesi D-130 Karayolu üzerinde yapı süren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Karamürsel Belediyesi Binası ve Kent Meydanı İnşaatına ait malzemelerinin bulunduğu depo yanında kaynak çalışması yapıldığı sırada sıçrayan kıvılcımla, depoda bulunan elyafların bir anda alev almasıyla birlikte yangın çıktı. Yangının başlamasıyla birlikte inşaat çalışanları tarafından haber verilmesiyle birlikte Karamürsel, Gölcük ve İzmit’ten çok sayıda itfaiye sevk edilerek kısa sürede yangın kontrol altına alınarak soğutma işlemlerine başlatıldı. Yangın nedeniyle D-130 Yalova istikametine ve kent merkezine giden yol ulaşıma kapatılırken uzun araç kuyruğu oluştu. Olayda her hangi bir can kaybı ve yaralanma yaşanmazken, maddi hasara neden oldu. Yangının söndürülmesinin ardından iş yeri sahipleri ile çevredeki mahalle sakinleri de rahat bir nefes aldı.

Karamürsel Kent Meydanı Alev Alev Yanıyor

Görgü tanıklarının iddialarına göre yolun Karamürsel merkez ışıklarda yapımı devam eden kent meydanı ve belediye binasının inşaatında yolun kenarında bulunan şantiyelerin hemen yanındaki deponun önünde kaynak yaptığı iddia edilen işöinin kaynağından çıkan kıvılcımın kaynak yapılan yerin hemen yanında bulunan cam elyafların sıçraması üzerine bir anda her yer aley aldı. İddialar göre işçilerin söndürmeye çalıştığı ateş bir anda büyüyünce çevredeki vatandaşlar olay yerine itfaiye ekiplerini çağırdılar.Olay yerine ilk Karamürsel itfaiye ekipleri ardından Kocaeli itfaiye ekipleri gelmesi ile yangına müdahale edildi.Fakat yangın hemen cam elyafların yanında bulunan büyük su borularına ve oradanda depoya sıçraması ile bir anda heryer simsiyah dumanla kaplandı.Bu esnada D-130 Karayolu tamamen trafiğe kapandı itfaiye ekiplerinin uzun süre yaptığı müdahale ile Alevlerin önüne geçile bildi. Tam yangın bitti derken cam elyaflar tekrar tutuştu.Cam elyafların ve boruların tamamen boşaltılması ile yangın soğutma çalışmaları başladı. Çevrede büyük panik yaşanırken yangının hemen arka tarafında diğer işçilerin çalışıyor olması büyük tepkiye neden oldu. Yaklaşık 35 dk trafiğe kapatılan D-130 Karamürsel emniyetinin kontrollü trafiği vermesi ile araç trafiğine açıldı.Olayla ilgili detaylı bir soruşturma başlatıldı