Kuş Haberleri

Kuş Haberleri

Karamürsel Erzurumlular Derneği'nde 500 Yıllık Gelenek

Karamürsel Erzurumlular Derneği'nde 500 Yıllık Gelenek: 1001 Hatim Duası Coşkusu!

Ergün Akkuş'tan iyi haber geldi

Karamürsel'de geniş bir kesim tarafından tanınan ve sevilen ilçemizin iş insanlarından Ergün Akkuş Kocaeli umut tepe hastanesin de ağır bir akciğer ameliyatı geçirdi. Ameliyatının sorunsuz bir şekilde geçtiği ve müşahedeye alındığı bildirildi.

Karamürsel'de deniz katlediliyor!

Karamürsel'de deniz katlediliyor! Mahalle sakinleri fark etti, soruşturma başlatıldı Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde kirlilik ve mazot kokusu şikayetiyle ilgili incelenmek üzere denizden numune alındı.

İsmail Yıldırım'a engelli annesi öyle bir feryat etti ki!

Karamürsel Belediyesi'nin kurumsal hesaplarından yapılan paylaşım sonrası bir engelli birey annesi öyle bir feryat etti ki, okuyanların yüreği parçalandı. Karamürsel Belediyesi'nin kurumsal hesaplarından sanki bir basın kuruluşu gibi şöyle bir paylaşım yapıldı. "Göreve geldiği ilk günden bugüne kadar toplumun her kesimiyle 7’den 77’ye gönülleri fetheden Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, 3 Aralık Dünya Engelliler gününde özel çocukları unutmadı." yapılan bu paylaşım sonrası sosyal medya üzerinden bir engelli annesi şöyle bir yorum yaptı. "İsmail Başkan benim ve evladımın yaşadıklarını Allah sana yaşatmasın. Ben o reklam yaptığın yüzme havuzunun hemen üst tarafında oturuyorum. Engelli yürüyemeyen bir evladım var. 21 yıldır bu ilçede başkanlık yaptığını sanıyorsun ya çok ama çok yanılıyorsun. Başkan dediğin şehir içi minibüsüne biner, İzmit otobüsüne biner, Yalova otobüsüne biner, Vapura biner, ben seni hiç hastane civarında gezerken görmedim, zaten gezseydin yapmadıklarından utanırdın. Hoş benimki de laf. Sen neden utandın ki bu zamana kadar. Ben evladımı her çarşıya indirirken her kaldırıma çıktığımda seni anıyorum. Kaldırım dediğime bakma sen o 7 den 77 reklam yaptırdığın tesisin önünden aşağı bir engelli bir bebek sahibi inmek isteyince neler çekiyor? Yolun çoğunu kaldırım üzerinden mi yoksa aman bir araba çarpmasın korkusu ile yoldan gidiyor diye saatlerce anlatmak isterdim ama sen nerden bileceksin. Evet belki safız ama salak değiliz. Gazeteleri okuyor yapılanları takip ediyoruz. Sen Araplar gibi 41 K 0001 birde 41 K 0002 kraliyet araçlarınla kasıla kasıla gezdiğin için bilmezsin. Anca reklam olsun diye sadece fotoğraf çekilinceye kadar güler reklamını yapar gidersin. Ama Allah sana bizim yaşadıklarımızı yaşatmasın" yorumunu yapan engelli annesi bir çok kişinin söyleyemediklerini söylemiş oldu.

Karamürsel'in dünya yıldızı ameliyat oldu

Karamürselli dünya yıldızı ameliyat oldu. Milli futbolcu Merih Demiral, sağ diz menisküsünden ameliyat oldu.  

Orman ve Doğa katliamına engel olunulamıyor!

Karamürsel'de, kayın ormanları ve göçmen kuşların göç yolları katledilerek yapılan Rüzgar Enerji Santrali (RES) projeleriyle ilgili raporlar ve mahkeme kararları yok sayılmış, doğa severlerin itirazlarına rağmen projeler onaylanmıştır. Çalışmaların Uygun Yerlerde Yapılması Gerekliliği Kocaeli ve Bursa bölgelerinde yapılacak RES projelerinin doğru yerlere ve olumlu Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporlarına uygun olarak yapılması gereklidir. Doğa ve hayvanlara zarar vermeden çalışmaların gerçekleştirilmesi önemlidir.

Sahipsiz Karamürsel’de yine Cengiz insaat kazandı

Cengiz, Göçmen kuşları ve kayın ormanlarını tehdit eden, iki kez iptal edilen RES projesinde ısrarcı. Başvurunun ardından Bakanlık, ÇED raporunu askıya çıkardı.

İsmail Yıldırım kaçak RES leri ne zaman yıkacak ?

RES projesi ikinci kez iptal edildi! Karamürsel’de yapımı devam eden, RES projesi ikinci kez iptal edildi. Kararda, projenin kuşları, orman ekosistemi tehdit ettiği ve mevcut imar planlarına aykırı olduğu belirtildi. Gelen raporlar sonrası gözler Karamürsel Belediyesi İsmail Yıldırım'a çevrildi. Yıldırım'ın gelen kararla projenin kuşları, orman ekosistemi tehdit ettiği ve mevcut imar planlarına aykırı olduğu belirtilmesine rağmen doğa katliamına müdahale etmesi bekleniyor.

Yalakdere mahallesinde yakalandı

Karamürsel Jandarma ekipleri ilçe genelinde kuş uçurmuyor

Yılanlar kış uykusundan erken uyandı!

Karamürsel ilçesinde çekilen fotoğraflarda 1 metre boyundaki yılanların yeşillik alanlarda gezindikleri görüldü.

İşte Karamürsel'de bulunan 206 hasarlı binanın adresi

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem ve sonrasında yıkılan ve hasar alan binalar sonrası yeniden Karamürsel'de deprem korkusunu gündeme getirdi.

Karamürsel Emniyet bayramda kuş uçurmadı

Karamürsel Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler bayram boyunca ilçe genelinde adeta kuş uçurmadı. İlçe genelinde 24 saat boyunca bir çok noktada şok denetimler

Karamürsel'de bomba alarmı!

Karamürsel Kayacık mahallesi 221.cadde üzerine bırakılan siyah renkli çanta vatandaşlara bomba korkusu yaşattı.

Bir çok kişinin zehirlendiği okulda gerçek ortaya çıktı!

Karamürsel'de geçtiğimiz hafta Karamürsel'de bulunan bir okulun bir çok öğrencinin kusma ve halsizlik nedeni ile Karamürsel Devlet Hastanesi'ne gitmesi sonrasında, Karamürsel Emniyet Müdürlüğünce gece

Sait Mete AK Parti teşkilatına nefes oldu

Seçildiği günden bu yana ilçe genelinde Ak Partiye gönül veren ve bir şekilde küstürülmüş çok sayıda kişiyi yine bir araya getirmek için büyük bir mücadele veren Sait Mete emeklerinin karşılığını aldığını her kese gösterdi.

Karamürsel’de Cumhuriyet coşkusu göz kamaştırdı

Karamürsel’de Cumhuriyet coşkusu Cumhuriyetin kuruluşunun 98. Yıldönümü etkinlikleri Kaymakamlık makamında tebriklerin kabulü ile başladı.

Karamürsel Turizm derneği ilçenin tarihine sahip çıkıyor!

Karamürsel Turizm Derneği başkanı Mehmet Akdeniz ilçenin tarihi dokusuna sahip çıkarak ilçeye daha çok turist gelmesi için kolları sıvadı.

Adem Akkuş kalbine yenildi

Adem Akkuş (83) kalp krizi nedeniyle vefat etti. Yurtdışından emekli olan ve 4 çocuk babası Akkuş'un cenazesi ikindi namazına müteakip Karapınar Camii'nde

Karamürsel'de çok sayıda kişi zehirlendi.

Karamürsel ilçesinde, aralarında çocukların da olduğu bazı vatandaşların ishal, kusma, yüksek ateş, mide bulantısı gibi şikayetlerle

Karamürsel Emniyet milyonluk tarihi eser yakaladı

Karamürsel Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler ilçede adeta kuş uçurmuyor. Son olarak hal ve hareketlerinden şüphelendikleri bir araçta yaptıkları kontrolde milyonluk tarihi eseri yakalandı.

Karamürsel merkezde facia kıl payı atlatıldı

Son dakika Karamürsel merkezde yoğun gaz kokusu gelen daireye balkondan giren itfaiye ekipleri sızıntıyı önledi ve facia kıl payı atlatıldı.

Torbacı temizliği tam gaz devam ediyor

Karamürsel’de son zamanlarda ilçe genelinde narkotik ekipleri adeta kuş uçurmuyor. Yapılan operasyonda Murat Ö. Uyuşturucu ve

Karamürselli bir kadın ve muhteşem başarısı

Karamürsel'in kızı Sibel Ozan ve muhteşem bir başarı öyküsü.

Karamürsel kuşu ilçeye bomba gibi düştü!

Karamürsel hafta sonu açılan “Karamürsel Kuşu” isimli bir sosyal medya hesabı ile adeta çalkalanıyor.

İşte Karamürsel'de bulunan 206 hasarlı binanın adresi

İzmir’de meydana gelen deprem ve sonrasında yıkılan ve hasar alan binalar sonrası yeniden Karamürsel’de deprem korkusunu gündeme getirdi.

İzmit'te bin kişi aynı anda zeybek oynadı

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde Cumhuriyet’in 97. yıl dönümü coşkusu, bin kişilik zeybek ekibinin sosyal mesafeli zeybek oynamasıyla yaşandı. 

Oruç Aruoba’nın naaşı memleketine geldi

Büyük Filozof, Karamürsel’de toprağa verilecek Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli felsefeci olarak bilinen, şair, yazar, düşünür, gazeteci ve akademisyen Oruç Aruoba, 72 yaşında Kuşadası’nda hafta sonu hayatını kaybetmişti.

KARAMÜRSEL'DE BİR AİLEYE BAYRAM MİSAFİRİ “EBABİL KUŞU” GELDİ

Karamürsel’de geniş bir kesim tarafından tanınan ve sevilen Fazlı Biçer’in evine bayram misafiri olarak ebabil kuşu geldi.

Kuş cennetine RES yapacaklar

Kocaeli ve Bursa sınırları içerisinde yapılması planlanan RES projesine 9 günde ÇED gerekli değildir kararı verildi. Proje alanında nesli tükenmekte olan birçok kuş türü yaşıyor.

Vatandaşın korkusunu fırsata çevirdi: Fiyatı 2 TL'den 120 TL'ye fırladı

Maskeye artan taleple birlikte uyanıklara yine gün doğdu. Sıradan maskeler sosyal medyadan ve e-ticaret sitelerinden "koronasavar, virüsü emiyor, korona için orijinal" gibi sloganlarla satılıyor.