Marketler Haberleri

Marketler Haberleri

Marketlerin etiket ve kilo kurnazlığına dair şikayetler artıyor!

Marketlerin etiket ve kilo kurnazlığına dair şikayetler artıyor! Vatandaşlar, rafta gördükleri fiyatla kasada karşılaştıkları fiyatın farklı olduğunu belirterek denetimlerin artırılmasını istiyorlar.

Marketlerin etiket oyunu bitmek bilmiyor!

Karamürsel’de bulunan zincir marketlerinin Salı Pazarı şubesinde 3 Kasım’da alışveriş yapan bir vatandaş eve gittiğinde aldığı tereyağının reyon fiyatı ve kasa fiyatı arasında fark olduğunu gördü.

Karamürsel'de marketler yine raydan çıktı

Karamürsel'de reyonda farklı kasada farklı fiyata vatandaş tepki gösterdi.

Tarihi geçmiş ürünlere dikkat !

Son kullanma tarihi geçmiş ürün satıyorlar BİM’den alınan Danone meyveli yoğurdun son kullanma tarihinin üzerinden 15 gün geçtiği görüldü.  Kentimizdeki bazı zincir marketlerde satılan ürünlerin son kullanım tarihi geçmiş oluyor.

Marketler hiç bir fırsatı kaçırmıyor! Nede olsa denetleyen yok!

Yaş çay fiyatlarına gelen zamlar sonrası şimdi de kuru çay markalarından biri olan ÇAYKUR ürünlerine zam uygulandı.  Bu fırsatı kaçırmayan marketler zamlı ürünlerin gelmesini beklemeden gece yarısı fiyatları hemen değiştirerek fiyatları neredeyse iki katına çıkardılar.

Kritik karar! Marketlerin açılış saati değişiyor!

Ticaret Bakanlığı'nın zincir marketlere yönelik hazırladığı taslakta pek çok meyvenin açıkta satışının sona ermesi ve bazı ürünler için satış yasağı ile birlikte açılış saatleri için sınırlama, ödemelerde 30 gün şartı,

Yasak başladı! İşte bütün detaylar

Son dakika: Türkiye genelinde 56 saatlik sokağa çıkma kısıtlaması başladı! Fırın ve marketler açık mı? Kimler yasaktan muaf?

Bakkal, manav, kasap, unlu mamuller bu saat aralığında açık fakat

Bakkal, manav ve kasapların kapalı olduğu hafta sonu sokağa çıkma yasağının ardından, bu işletmelerin açık olacağı 2 günlük sokağa çıkma yasağı başladı.

Maskelerde tavan fiyat 1 lira olarak belirlendi

Satışların 8 Mayıs'ta İstanbul'da başlayacağını açıklayan Ticaret Bakanlığı, tavan fiyatın üzerindeki satışların fahiş fiyat olarak kabul edileceğini bildirdi.

Fırsatçılar açıklandı

Soruşturmaya tabi tutulan teşebbüsler arasında bazı zincir marketler de yer alıyor.

Maske satışı başlıyor!

Maske satışında detaylar belli oluyor Maske fiyatında üst limit 1 TL olarak belirlenirken, marketlerde de maske satışı yapılmasının önü açılacak.

Kocaeli genelinde sokağa çıkma yasağı rezilliğe dönüştü! Sırada kavga çıktı

Erken saatte sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından, Kocaeli genelinde insanlar ihtiyaçlarını karşılayabilmek için soluğu marketlerde aldı.

Marketlere kötü haber geliyor! Sınırlama geliyor!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Marketler genelde kendi markalarıyla üretim yaptırıp satıyorlar. Buna bir sınırlama getirip, diğer üreticilerin de bu marketlerde yer almasını zorunlu kılacağız." dedi.

23 market hakkında soruşturma başlatıldı!

Rekabet Kurumu sebze ve meyve fiyatlarından dolayı 23 zincir market hakkında soruşturma başlattı.

Nutella raflardan kaldırılıyor

Ünlü İtalyan markası Nutella'da kansorejen madde olduğu tespit edildi. Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi, Nutella'nın yapımında kullanılan palmiye yağının 200 derecede ısıtılması kansere davetiye çıkartıyor dedi.

Akıllı telefon kullananlar bu haberi mutlaka okuyun

Siber güvenlik uzmanı Halil Öztürkci, uygulama marketlerinden indirilen uygulamalar hakkında uyarıda bulundu. Öztürkci, online bankacılıkta şifre işlemlerine

Marketlerde büyük hile

Marketlerin hileli satışları artıyor. Bazı marketler müşteri çekmek için kullandığı promosyon aracını, sözde indirime çevirdi. Promosyonlu bazı ürünlerin önceki

A-101'in Sahiplerine FETÖ/PDY'den Tutuklama Kararı

FETÖ/PDY operasyonunda, A101 marketler zinciri Yeni Mağazacılık A.Ş. sahipleri hakkında yakalama kararı çıkarıldı

Dostlar Market 7. Şubesini Açtı

Karamürsel'in sevilen ve tercih edilen Marketlerinden olan Dostlar Hiper Marketlere bir yenisi daha eklendi.

Büyük İkramiye Karamürsel'e Çıktı

Karamürsel Mopaş Marketin Yapmış olduğu çekiliş sonucu Karamürsel'den bir kişiye Çekiliş Sonucu MERCEDES CLA 200 STYLE 2015 MODEL OTOMOBİL Kazandı 01 Mayıs 2015 ile 16 Temmuz 2015 tarihleri arasında tüm Mopaş Hipermarketlerden 35 TL ve katları tutarında alışveriş yapanlar çekilişe katılmaya hak kazanmışlardı. Kampanyanın çekilişi 08 Ağustos 2015 tarihinde noter huzurunda ve halka açık şekilde yapılmış olup, kazanan talihlilerin isimleri açıklanmış ve isimleri yayınlanmıştır. Buna göre ilçemizde bulunan HARUN BEZİRGAN isimli kişi çekilişten büyük ikramiye olan aracı kazandığı duyuruldu.

Zabıta Müdürlüğü´nden Denetim

Karamürsel Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler ilçede faaliyet gösteren süt ve süt ürünleri satan marketlere yönelik denetim gerçekleştirdi.