Maske Haberleri

Maske Haberleri

Karamürsel'de Koronavirüs kuralları unutuldu, vakalar uçuşa geçti!

Karamürsel'de maske ve sosyal mesafe kuralı unutulunca koronavirüs vaka sayıları adeta uçuşa geçti.

13 Mayıs camiler açık mı? Diyanet'ten Namaz açıklaması!

Diyanet İşleri Başkanlığı 2021 Ramazan Bayramı namaz saatlerini açıkladı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında maske, mesafe ve hijyen koşulları sağlanarak

Parkta maskesiz dolaşan 2 şahsa para cezası

Karamürsel’de güvenli park bahçe uygulamasında maske takmadan dolaştığı tespit edilen 2 şahsa idari para cezası uygulandı.

Altınova Semt Pazarı’nda sıkı denetim

Altınova Semt Pazarında; vatandaşlar, HES Kodu sorgulaması ve ateş ölçümü yapıldıktan sonra pazar alanına alınırken maske kontrolü, ateş ölçümü ve dezenfekte işlemi uygulanıyor.

Karantinada olması gereken kişi parkta yakalandı

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Güvenli Park ve Bahçeler uygulamasında, evde karantinada olması gereken 1 kişi parkta yakalandı. 

Karamürsel'de bu da oldu!

Karamürsel ilçesinde, iddiaya göre bekçiler gece denize giren Umut Erdoğan'ın (29) kimliğini kontrol etti. Umut Erdoğan günler sonra evine gelen tutanakta maske takmaması nedeniyle ceza kesildiğini görünce şaşırırken, "Maske takarak nasıl yüzebilirim? Gelen cezaya itiraz edeceğim" dedi.

Kendisini uyaran güvenlik görevlisi kadına darp etti!

İzmit’te, tramvaya maskesiz binen E.F. kendisini uyaran güvenlik görevlisi kadını, saçından tutup boğazına sarılarak darp etti.

Karamürsel'de bu görüntüler ikinci dalgayı getirmezse hiç bir şey getirmez!

Karamürsel'de bu görüntüler ikinci dalgayı getirmezse hiç bir şey getirmez!

GECE SOKAĞA ÇIKACAKLAR CEZA YİYEBİLİRSİNİZ!

Gece saat 00:00’dan sonra dışarı çıkacak olanlar dikkat.

Kocaeli genelinde maske takmak zorunlu hale getirildi 

Kocaeli'de İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararla il genelinde maske kullanımı zorunlu hale getirildi.

Dikkat İçişleri Bakanlığı'ndan 'trafik tedbirleri' genelgesi

Genelgeye göre, 1 Haziran-1 Ekim arasında toplu taşıma araçları ve otobüslerde yüzde 50 doluluk ve maske kullanımı kriterleri denetlenecek.

Komşu dahil 19 ilde artık maskesiz sokağa çıkılamayacak!

Maskesiz sokağa çıkma yasağı uygulanacak illerin sayısında artış yaşandı. Son olarak Kırklareli Valiliği de maskesiz olarak sokağa çıkmaya kısıtlama getirdi.

Kesin tarih açıklandı, Camiler o tarihte açılıyor

Korona virüs salgını nedeniyle 16 Mart tarihinden itibaren ibadete kapalı olan camilerin ne zaman açılacağı belli oldu.

Maskelerde tavan fiyat 1 lira olarak belirlendi

Satışların 8 Mayıs'ta İstanbul'da başlayacağını açıklayan Ticaret Bakanlığı, tavan fiyatın üzerindeki satışların fahiş fiyat olarak kabul edileceğini bildirdi.

Maske satışı başlıyor!

Maske satışında detaylar belli oluyor Maske fiyatında üst limit 1 TL olarak belirlenirken, marketlerde de maske satışı yapılmasının önü açılacak.

65 yaşının üstüne hafta sonu sokağa çıkma izni yolda!

Maske ve mesafe kuralına uyup yürüyüş yapabilecek.

Maske kodu gelmeyenler ne yapacak?

Yeni uygulama başladı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, maske dağıtımına ilişkin 'Mesaj gelmeyen kişiler eczaneye müracaat ettiğinde yeniden bir kod verilme durumunu sağladık.' dedi.

Eczanelerde maske yok!

Her gün 50 kişilik maske gönderilmesi nedeniyle, vatandaşlar eczanelerde maske bulamıyor.

Maske ve sosyal mesafenin hayati önemini anlatan şema

Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Hasöksüz, salgının bitirilmesinde maske takmanın ve sosyal mesafenin hayati önemine bir kez daha vurgu yaparken, şema ile örneklendirdi.

Tüm aileye ücretsiz Maske Başvuru Formu (Adrese Teslim)

EPtt-AVM internet sitesi üzerinden yapılan açıklamaya göre, online ortamda vatandaşa ücretsiz olarak maske dağıtımı yapılacağı bildirildi.

Toplu alanlarda maske takma zorunluluğu geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, insanların toplu şekilde bulunduğu tüm alanlarda, herkese maske takma zorunluluğunun getirildiğini açıkladı.

Vatandaşın korkusunu fırsata çevirdi: Fiyatı 2 TL'den 120 TL'ye fırladı

Maskeye artan taleple birlikte uyanıklara yine gün doğdu. Sıradan maskeler sosyal medyadan ve e-ticaret sitelerinden "koronasavar, virüsü emiyor, korona için orijinal" gibi sloganlarla satılıyor.

Kim Bu Elinde Çekiçli, Karmaskeli Adam

Karamürsel Sokaklarında ‘Elinde Çekiç Kafasında Kar Maskeli’ dolaşan vatandaş Karamürsellileri tedirgin etti

İLÇEMİZDE MERS VİRÜSÜ ŞÜPHESİ

KARAMÜRSEL’DE MERS VİRÜSÜ ŞÜPHESİ İlçemizde yaşayan bir kadın, Karamürsel Devlet Hastanesinde MERS virüsü şüphesiyle karantinaya alındı. İlçemizde yaşayan S.B (66) isimli kadın, akşam saatlerinde yüksek ateş şikayeti nedeniyle Karamürsel Devlet Hastanesi Acil servisine başvurdu. Burada yapılan kontrollerin ardından ve hastanın şikayetleri doğrultusunda S.B., MERS virüsü şüphesiyle gözlem altına alındı. Bir süre önce umreden geldiğini belirten S.B. özel kıyafetli ve maskeli 112 görevlileri tarafından Derince eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.