Mesafe Haberleri

Mesafe Haberleri

Zam Taksimetrelere Yansıdı: Kısa Mesafe Ücreti Arttı

Kocaeli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'nın Ulaşım Koordinasyon Merkezi'ne yaptığı zam talebi onaylandıktan sonra, taksimetre fiyatlarına zam yansıdı. Kısa mesafe ücreti 66 liradan 80 liraya yükseldi.

Karamürsel'de Koronavirüs kuralları unutuldu, vakalar uçuşa geçti!

Karamürsel'de maske ve sosyal mesafe kuralı unutulunca koronavirüs vaka sayıları adeta uçuşa geçti.

13 Mayıs camiler açık mı? Diyanet'ten Namaz açıklaması!

Diyanet İşleri Başkanlığı 2021 Ramazan Bayramı namaz saatlerini açıkladı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında maske, mesafe ve hijyen koşulları sağlanarak

Karamürsel Kaymakamı sonunda sahalara indi!

Karamürsel kaymakamı sonunda sokağa indi ve vatandaşın dertleri ile dertlenmeye başladı. Karamürsel'e 2019 yılında İstanbul'dan gelen ve geldiği zamandan beri ilçe halkı ile sürekli arasına mesafe koyan ilçe kaymakamı Osman Aslan Canbaba

23 Nisan Karamürsel'de törenle kutlandı  

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Karamürsel Atatürk anıtı önünde, sosyal Mesafeli yapılan resmi tören ile kutlandı.  

AK Parti’de korkutan şema!

Herkesle temaslı çıktı Koronavirüse yakalanan AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker büyük kongrede katılmadı. Ancak onun temas ettiği AK Partili yöneticilerin kongreye katıldığı ortaya çıktı.

İzmit'te bin kişi aynı anda zeybek oynadı

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde Cumhuriyet’in 97. yıl dönümü coşkusu, bin kişilik zeybek ekibinin sosyal mesafeli zeybek oynamasıyla yaşandı. 

OTOBÜSLER TIKLIM, TIKLIM

Karamürselli müzisyen yetkililere çektiği fotoğraf ile seslendi. Araba tıklım, tıklım ama korona yok?

Altın Kemer Plajı hafta sonu doldu taştı

Karamürsel’in mavi bayraklı Altınkemer Halk Plajı hafta sonu ilçe geneli ve dışarıdan gelen tatilciler ile daoldu, taştı.

Uçurumdan düşen inek zorlukla kurtarıldı

Karamürsel’in Çamçukur mahallesinde yaklaşık 20 metrelik bir mesafeden düşen inek kurtarıldı.

Karamürsel'de bu görüntüler ikinci dalgayı getirmezse hiç bir şey getirmez!

Karamürsel'de bu görüntüler ikinci dalgayı getirmezse hiç bir şey getirmez!

Kesin tarih açıklandı, Camiler o tarihte açılıyor

Korona virüs salgını nedeniyle 16 Mart tarihinden itibaren ibadete kapalı olan camilerin ne zaman açılacağı belli oldu.

İşte yeni dönemin bütün detayları

Koronavirüsle mücadelede yeni dönemi anlatan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan vatandaşlara uyarı: Tehdit ortadan kalkmadı

65 yaşının üstüne hafta sonu sokağa çıkma izni yolda!

Maske ve mesafe kuralına uyup yürüyüş yapabilecek.

Maske ve sosyal mesafenin hayati önemini anlatan şema

Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Hasöksüz, salgının bitirilmesinde maske takmanın ve sosyal mesafenin hayati önemine bir kez daha vurgu yaparken, şema ile örneklendirdi.

Semetler köprüsünde sona gelindi

Karamürsel ile Semetler köyü arasındaki mesafeyi 14 kilometreye indirecek dere köprüsünde yalıtım imalatı yapılıyor

81 ile gönderildi! İçişleri Bakanlığı'ndan taksi genelgesi

İçişleri Bakanlığı, kısa mesafede yolcu almayan, taksimetre açmayan, fazla ücret almak için güzergahı uzatan taksicilerle ilgili artan vatandaş şikayetleri üzerine, düğmeye bastı.

Karamürsel halkı İftarda buluştu

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, " Son bir yıldaki ara terörle mücadele tarihimizin en mühim mesafesidir." dedi.

GEMLİK-ALTINOVA ARASI OTOBAN AÇILDI

İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu´nun geçtiğimiz hafta hizmete giren 40 kilometrelik Altınova-Gemlik bölümü, 50 dakikalık mesafeyi 20 dakika ya indirdi.

Beton yolda kazalar hız kesmeden devam ediyor

Karamürsel D-130 kara yolu Karamürsel girişi ile çıkışı arasında yer alan beton yolda kazalar hız kesmeden devam ediyor. Sabah saatlerinde bir tır kayarak bariyerleri biçti ve tırın dorsesi yolun diğer tarafına geçti . Olaydan can kaybı yaşanmazken maddi zarar meydana geldi. Aradan bir kaç saat geçmeden bu sefer yine aynı yerde Gulf Petrolün karşısında bir tır ışıklarda durunca arkasındaki minibüs duramayarak tırın dorsesine çarptı.Minibüs sürücüsü hızının sadece 30 yada 40 km olduğunu frene dokunması ile aracın altından kayarak öndeki dorsenin altına girdiğini söylerken 'Burada bu kadar kaygan bir yolun olduğunu nereden bile bilirdim az daha dorse şoför mahalline girecekti çok korktum' diyerek yetkililere sitem etti. Bizde buradan yüzlerce defa uyarmamıza rağmen tekrar özellikle Karamürselli hemşehrilerimize bir daha söyleyelim yağmurlu havalarda lütfen özellikle beton yolda çok ama çok dikkat edin. Hızınız ne kadar yavaş olursa olsun takip mesafenizi lütfen koruyun herhangi bir mal veya can kaybına karşı dikkatli olmanızı tekrar hatırlatıyoruz.

Körfezin İki Yakası Birbirine Bağlandı

Köprünün iki ayağını birbirine bağlayan halatlar gerildi. Kocaeli’nin Dilovası ilçesi ile Yalova’nın Altınova ilçesini birbirine bağlayarak İstanbul-İzmir arasındaki mesafeyi 3 buçuk saate indirecek olan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü’nde, iki ayağı birbirine bağlayacak olan halatlar gerildi. Kullanıma açıldığında Türkiye ekonomisine yıllık 165 milyon dolar civarında tasarruf sağlayacak olan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü’nün, 254 metre yüksekliğindeki iki ayağını birbirine bağlayan halatların gerilmesi ile köprünün silüeti de tam anlamıyla ortaya çıkmış oldu. Tamamlandığında dünyanın dördüncü en büyük köprüsü olacak olan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü inşaatında şu an toplam bin 350 işçi çalışıyor. Toplam 1.1 milyar dolar yatırım yapılarak hayata geçirilen İzmit Körfez Geçiş Köprüsü, 3 gidiş, 3 geliş olmak üzere toplam 6 şerit ile hizmet verecek. Köprünün geçiş ücreti 35 dolar + KDV olarak planlanıyor.

Ceylan pınarda şehit düşen askerler İçin derin muamma !

Ceylanpınar sınırında geçen aralık ayında “sevgili mesajı nedeniyle cinnet geçirerek, iki askeri öldürüp intihar eden” er Umut Aslan olayına ilişkin soruşturmada yeni iddialar ortaya atıldı. Soruşturma dosyasına göre 2 asker yakın mesafeden yapılan atışla ölmedi, 3 askerin de ellerinde barut izi bulundu. Olay yerinde ise üç askerin silahından çıkmayan bir kovana rastlandı...

Öğrenci sayısı 7 olan okul kapatıldı.

Muğla'nın Marmaris İlçesi, Turgut Mahallesi'ndeki 70 yıldır eğitim veren Turgut İlkokulu, 11 olan öğrenci sayısının 7'ye düşmesi üzerine kapatıldı. Öğrencilerin 5 kilometre mesafedeki Orhaniye Mahallesi'ndeki İnci Narin Yerlici İlköğretim Okulu'nda eğitimlerine devam edeceği bildirildi. Veliler duruma isyan ederken Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri öğrencilerin servis ve yemek ücretlerinin, devlet tarafından karşılanacağını belirtti.

Karamürsel Deniz Otobüsü Seferleri Yapılmadı

Karamürsel'de ve İzmit Körfezi'nin doğusunda etkili olan sis, görüş mesafesini yer yer 100 metreye kadar düşürürken, vapur ve deniz otobüsü seferleri de yapılamadı. Karamürsel'de bu sabah erken saatlerde etkili olan sis, görüş uzaklığını 100 metreye kadar düşürünce bu sabah Büyükşehir Belediyesi'nin İzmit'ten ile Karamürsel'e kadar olan hat üzerindeki deniz otobüsü seferleri yapılmadı.