Miras Haberleri

Miras Haberleri

Milyonluk miras davası mezar  açtıracak!

Zeynep Akın, şöyle konuştu:  “Ben kesinlikle mezarların açılmasını istemiyorum, bu annemin ve babamın hatırasına hakarettir.

Bu mirasın sahibi veya sahipleri 25 yıldır ortaya çıkmadı

Karamürsel’de 1 Ocak 1995 tarihinde vefat eden Adile Nezahat Canbakış’ın mirasçılarına ulaşılamıyor.

KARÇEV Tarafından Düzenlenen Kültürel Mirasın Korunması Paneli

Karamürsel Çevre-Kültür Derneği (KARÇEV) tarafından Karamürsel kültürel mirasının korunması paneli düzenlendi.

Karamürsel'de CHP ve ADD'den Alternatif Cumhuriyet Töreni

Karamürsel'de CHP ve ADD’den Alternatif Cumhuriyet Töreni Karamürsel'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 92'nci yıldönümü nedeniyle Atatürk Anıtının önünde resmi çelenk koyma töreni düzenlendi. Karamürsel Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), ve Karamürsel Atatürkçü Derneği (ADD) bu töreninin ardından alternatif bir çelenk koyma töreni daha yaptı Karamürsel İlçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 92'nci yıldönümü nedeniyle Atatürk Anıtının önünde resmi çelenk koyma töreni düzenlendi. Karamürsel Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), ve Karamürsel Atatürkçü Derneği (ADD) bu töreninin ardından alternatif bir çelenk koyma töreni daha yaptı. Bir dakikalık saygı duruşu okunan istiklal marşımızın ardından Karamürsel CHP ilçe Başkanı Şinasi Yazar yaptığı açıklamada, Atatürk’ün ‘Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir.’ diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Türkiye Cumhuriyeti laik ve demokratik anlayıştan taviz vermeden. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği çağdaş uygarlık yolunda hızla ilerlemektir. Dedi.

İsmail Yıldırımdan Örnek Davranış Karamürsel Tarih Kokuyor

Karamürsel Belediye Başkanlığı tarihi belediye binası ve tarihi hamamın restorasyon çalışmalarının ardından, Tarihi Validepkörü’nün peyzaj ve çevre düzenleme çalışmalarına başladı. Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım yapmış olduğu açıklamada “Geçmişten aldığımız mirası tarihine uygun şekilde gelecek nesillere emanet etmek için çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz.

Karamürsel'de 'Doğal ve Kültürel Miras' Fotoğraf Sergisi, sunum ve söyleşi gerçekleştirildi

Karamürsel’de ‘Doğal ve Kültürel Miras’ Fotoğraf Sergisi, sunum ve söyleşi gerçekleştirildi Karamürsel Çevre Kültür Derneğinin (KARÇEV) ve Kocaeli Üniversitesi’nin (KOÜ) katkılarıyla hazırlanan, Doğal ve Kültürel Mirası Koruma bilincinin oluşturulmasını konulu fotoğraf sergisi, sunum ve söyleşi Karamürsel Ereğli’de yapıldı.

“Doğal ve Kültürel Miras” çok beğenildi

“Doğal ve Kültürel Miras” çok beğenildi