Muhtarlık Haberleri

Muhtarlık Haberleri

2024 Seçmen listeleri asıldı! Kontrol etmek için hemen tıklayın!

2024 Seçim takvimiyle muhtarlık seçmen listeleri askı tarihi belli oldu. Peki, YSK seçmen kaydı nasıl sorgulanır, nerede oy kullanacağım? İşte, YSK Seçmen kaydı sorgulama ekranı 2024 ve konu hakkında detaylar...  

Kocaeli genelinde seçmen listeleri askıya çıkıyor

Cumhurbaşkanı Seçimi ile 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için geri sayım devam ediyor. Muhtarlar, seçim listelerini teslim almaya başladı. 20 Mart Pazartesi günü itibari ile Kocaeli genelinde mahalle muhtarlıklarında seçmen listeleri askıya çıktı

Karamürsel'de yarın iki adaylı muhtarlık seçimi var

31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimde muhtar seçildikten bir süre sonra hayatlarını kaybeden muhtarların boşalttığı yerler için yarın ara seçim yapılacak.

Yüzde 50 hibeli fidan desteği başvuruları başladı 

Yüzde 50 hibeli mavi sertifikalı ceviz, Trabzon hurması ve doku kültürü kivi fidanı desteği başvuruları başladı. Son başvuru tarihi 20 Kasım Cuma.

Karamürsel Muhtarlar Derneği kongresi yapıldı işte yeni başkan

Karamürsel Muhtarlıklar ve Kamu Hizmetlerini Destekleme Derneği yeni yönetimlerini seçmek için sandık başına gitti.

Muhtarlar kahvaltıda buluştu

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Hasan Aydınlık, Muhtarlıklar ve Sivil Toplum Kuruluşları Dairesi Başkanı Ali Bilgi, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım ile birlikte Karamürsel’deki muhtarlarla bir araya geldi.

Karamürsel Kaymakamı Narinoğlu Karamürseli karış karış geziyor

Ahmet NARİNOĞLU, ilçe jandarma komutanı ve kamu kurum ve kuruluşları amirleri ile birlikte mahalle ziyaretlerine başladı . Ahmet NARİNOĞLU, 5442 Sayılı İl İdaresi Yasasının 36. maddesi ve 4541 sayılı Şehir ve Kasabalarda Muhtar ve İhtiyar Heyetleri Teşkiline İlişkin Kanun'un 18.maddesi hükümlerince İlçemizi tanımak ve bölgemizin kalkınması için yapılacak yatırımları tespit etmek, halkın dilek ve ihtiyaçlarını yerinde görmek, mahalle muhtar ve ihtiyar heyetlerinin vazifelerini ifada herhangi bir eksik uygulama olup olmadığını gözden geçirmek amacıyla Mahalle ve Muhtarlıklarımıza yönelik inceleme gezilerine İlçemizdeki tüm kamu kurum amirlerinin katıldığı kalabalık bir heyetle birlikte başlamıştır. Gezi kapsamında Akpınar, Senaiye, Suludere ve Safiye Muhtarlıkları ziyaret edilerek, bölge ihtiyaçları ile ilgili muhtarlıklardan bilgiler alınmış ve, halkının dilek ve ihtiyaçları dinlenmiştir

Mahallelerde Parke Çalışması

Belediye Başkanı İsmail Yıldırım Karamürsel’in dört bir köşesinde parke ve asfalt çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Amacımız mahalle ve köylerimizin cazibesini artırmak ve Karamürsel halkının yaşam standartlarını yükseltmek” dedi. Karamürsel Belediyesi köy ve mahallelerde alt yapı çalışmaları, çevre düzenlemeleri, dere ıslahları ve yol çalışmalarını tamamlayarak, modern görünümlü çeşme, cami yapımları ve muhtarlık binalarını inşa ederek köyleri cazibe merkezi haline getirdi.

Karamürsel'de Seçmen Listeleri Askıya Çıktı

Koalisyon görüşmelerinin sonuçsuz kalmasının ardından alınan kararla 1 Kasım'da yapılması kararlaştırılan genel seçimlerde oy kullanacak olan vatandaşların seçmen listeleri muhtarlıklarda askıya çıktı. Mahalle muhtarlıklarına gelen vatandaşlar seçmen listelerinde isimlerinin olup olmadığını kontrol ediyor.

Hayatını kaybeden Yalakdere muhtarının yerine İlyas Güven getirildi

Kalp Krizinden hayatını kaybeden Yalakdere muhtarının yerine İlyas Güven getirildi Geçtiğimiz günlerde geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden Yalakdere Muhtarı Nail Çakır’ın yerine İlyas Güven getirildi. Geçtiğimiz gün geçirdiği kalp krizi sonucunda hayatını kaybeden 54 yaşındaki Nail Çakır’ın yerine yönetmelik gereği Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Fatih Kılıç, Kadir Gümüşalan, Sinan Gökdemir ve İlyas Güven’den oluşan dört asil azadan İlyas Güven’i muhtar olarak göreve getirdi Kanun gereği görev sırasında hayatını kaybeden muhtarların yerlerine asil azadaki birini mülkü idare amiri yani Kaymakam’ın belirlediği İlyas Güven Haziran ayının ilk haftasında seçim yapılana kadar Yalakdere muhtarlığına getirilirken, erken seçim olduğu taktirde seçimle birlikte Yalakdere muhtarlık seçimi de yapılacak.

Kaymakam Narinoğlu, muhtar ve daire amirleriyle toplantı yaptı

Kaymakam Narinoğlu, muhtar ve daire amirleriyle toplantı yaptı Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu'nun talimatı ve koordinatörlüğü doğrultusunda Karamürsel’deki muhtarlar ve daire amirleriyle bir araya gelerek Karamürsel’de yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verilerek, çalışma planı hazırlandı. Ekip çalışması neticesi oluşturulan Karamürsel 2015 Köy Eylem Planı, 7 Haziran Genel Seçimleri, spor sahası araştırmaları, köy okulları ve tarım yolları, şehitliklerin düzenlenmesi ve zirai atıklar gibi birçok konu hakkında yapılan çalışmalar masaya yatırıldı. Toplantıda ayrıca yeni kurulan Avrupa Birliği Proje Araştırma ve Geliştirme Merkezi (KAPAM) tarafından Yaşayan Tarih Araştırması (80+) , 41 kadın 41 Başarı Hikayesi, Anıt Ağaçlar Turizmi Geliştirme Projesi gibi uygulanacak ve uygulanmaya devam eden birçok proje hakkında bilgilendirme yapılarak muhtarlıkları ilgilendiren projelerde destekleri konusunda karar alındı