Öğretim Haberleri

Öğretim Haberleri

Olası Marmara depremi için alınacak ulaşım önlemleri

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Halit Özen, İstanbul'da olası bir depremde ulaşım alanında alınacak önlemlere ilişkin değerlendirmede bulundu.

Kantinlerde Fiyatlara Zam Geldi! İşte yeni fiyatlar

2023-2024 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi başlarken, Kocaeli'deki kantinler için yeni fiyat tarifesi belirlendi. Tost 50 lira, yarım ekmek tavuk döner 50 lira, tavuk dürüm ise 65 lira oldu. Kantin işletmecileri, artan girdi maliyetleri sebebiyle bu fiyat artışını yapmak zorunda kaldı.

Tarihi Amiral Karamürsel İlkokulu Yıkıldı

1923 yılında 4 Temmuz Mahallesi, Beyti Karaca Sokak No:7 adresinde açılan Amiral Karamürsel İlkokulu, 31 Ocak 2024 tarihinde başlayan yıkım ile birlikte tarihini kaybetmiş oldu.

Son dakika öğrenciler son hafta ders yapmayacak

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) 2023-2024 eğitim öğretim yılı için aldığı yeni karar, öğrenci ve velileri yakından ilgilendiriyor.

Karamürsel Birey Koleji yine gönüllere dokundu

Karamürsel başta olmak üzere bölgede verdiği kaliteli eğitim ile adından sıkça söz ettiren Karamürsel Birey Koleji, eğitim ve öğretimin yanında sık, sık düzenlediği sosyal sorumluluk projeleri ile yine gönüllere dokunmaya devam ediyor.

18 bin 396 öğrenci başvuru yaptı! Büyük başarı Karamürsel'in oldu

18 bin 396 öğrenci başvuru yaptığı yarışmada "Karamürsel Amiral İlk Okulu öğrencisi İsmail İvgin tüm rakiplerini geride bırakarak ikinci oldu.

Karamürsel Birey Koleji 2022-2023 mezuniyet töreni

Karamürsel Birey Anadolu Lisesi, 2022- 2023 Eğitim Öğretim Yılı sonunda mezun olan 12. Sınıf öğrencileri için mezuniyet töreni düzenlendi. Mezun olan öğrenciler tören sonunda keplerini havaya fırlatarak mezun olmanın heyacanını yaşadı.  

Karamürsel AL Artık proje okulu oldu

Karamürsel Anadolu Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın proje okulu oldu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çakır okulu ziyaret ederek, 2023-2024 eğitim öğretim yılında Liselere Giriş Sınavı (LGS) ile öğrenci alınacağını duyurdu.

Birey Kolejinden muhteşem mezuniyet

2021-2022 Eğitim öğretim yılı Karamürsel Birey Koleji Anadolu Lisesi 12. Sınıflar Mezuniyet Töreni, 14 Haziran 2022  Salı günü okul kampüsünde yapıldı. Okul yönetim kurulu başkanı ve kurucu temsilcisi Muhsine Sarıca Hışır , Yusuf Özdemir, okul yöneticileri, öğretmenler ve ailelerin katıldığı tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

Üniversitelilere müjde! İşte okulların açılacağı tarih

Üniversitelerin akademik takviminin başlayacağı tarih belirlendi Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversitelerin 2021-2022 öğretim yılı akademik takviminin 13 Eylül'de başlayacağını duyurdu.  

Son dakika! EBA çöktü ‘Çok kalabalık’ uyarısı

2020-2021 eğitim öğretim dönemi kaosla başladı... Milyonlarca öğrencinin girmek istediği Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sistemi çöktü.

Yeni öğretim yılı eylülde başlayacak.

Yeni öğretim yılı eylülde başlayacak Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni öğretim yılının eylül ayında başlayacağını açıkladı.

Yaz döneminde telafi eğitimi yapılacak

Yaz döneminde telafi eğitimi yapılacak Üniversitelerde, ilk ve orta öğretimde yaz tatilinde eğitim verilecek.

BİNA YIKIMI İÇİN İHALE DÜZENLENECEK!

Karamürsel 4 Temmuz İlköğretim Okulu binası,Gölcük Denizevler Mahallesinde bulunan muhtelif binaların yıkımı için

Altınova'da Kayıp Bizans Kalesi Bulundu

Haçlı Seferi’nde, Hasting Muharebesi’ne katılan Anglo-Sakson askerlerin sığınmaları için yapılan kale Altınova'da bulundu.

Karneler değişiyor mu? iddiasına Bakanlık'tan açıklama

SON DAKİKA HABERİ: Bakanlık'tan yapılan açıklamada éMedyaya yansıyan “Öğrenci karneleri değişiyor” başlıklı haberde yer alan çalışma, henüz inceleme ve değerlendirme aşamasındadır.

İlk ara tatil ne zaman? (MEB 2019-2020 takvimi)

2019-2020 eğitim ve öğretim yılında öğrenciler Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un duyurduğu bilgiye göre senede 4 defa tatil yapacak. Peki 15 tatil ne zaman

İlk ders zilini Karamürsel'de Vali vekili Suat Yıldız çaldı

2019-2020 Eğitim – Öğretim Yılı Açılış Töreni Karamürsel’in Yalakdere Köyü’nde gerçekleştirildi. Vali Hüseyin Aksoy’un katılmadığı tören sonrası, Vali vekili Suat Yıldız ve protokol üyeleri ilk ders zilini birlikte çaldı

Kocaeli'de derslik başına kaç öğrenci düşüyor?

2019-2020 eğitim öğretim yılının ilk ders zili 9 Eylül Pazartesi günü Karamürsel Yalakdere İlkokulu'nda saat 11.00'de kent protokolü ve öğrenciler tarafından çalınacak.

Kocaeli'nde ilk okul zili Karamürsel’den çalacak!

2019-2020 eğitim öğretim yılı 9 Eylül Pazartesi günü başlıyor. Kocaeli’de ilk zil, Karamürsel Yalakdere İlk ve Orta Okulu’nda çalacak.

GAZANFER BİLGE MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET ŞÖLENİ COŞKUYLA KUTLANDI

Kocaeli Üniversitesi Karamürsel Gazanfer Bilge Meslek Yüksek Okulu 2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılı mezuniyet töreni büyük bir coşku ile gerçekleşti.

ÇOK ÖNEMLİ! MİLLİ EĞİTİM BAKANI TEK TEK AÇIKLADI!

Milli Eğitim Bakanı tek, tek açıkladı! Yeni ortaöğretim lise modeli nedir? Yeni eğitim sistemi ders sayısı kaç olacak? Yeni eğitim sistemi dersleri, tatil günleri.

YKS başvuruları için önemli hatırlatma

ÖSYM, 2019-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvurularının bugün sona ereceği uyarısında bulundu.

Karamürsel'de minikler güvende

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü öncülüğünde Çocuk Şube, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin ortaklığında, aktif eğitim öğretim yılı içerisinde

MEB'den liselere yeni model!

Milli Eğitim Bakanlığı lise öğretimini baştan şekillendirecek yeni model çalışmalarında sona yaklaştı. Bakanlığın, mart ayında açıklamaya hazırlandığı yeni modelde, liselerde ders saatleri azalırken

Depremin etkisi bu sistemle yüzde 50 azalacak!

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim görevlilerince, uygulanacağı binalarda depremin etkisini yüzde 50 oranında

KARAMÜRSEL’DE İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLANDI

2018-2019 Eğitim ve öğretim yılı İlköğretim haftası Karamürsel, Ereğli Güzelkıyı İlk Öğretim okulunda düzenlenen program ile kutlandı.

75 bin öğrenci ilk kez özel okul teşviği alacak

2018-2019 eğitim ve öğretim yılında, özel okullarda öğrenim görecek 75 bin öğrenci, ilk defa eğitim öğretim desteğinden yararlanacak

KARAMÜRSEL DENİZCİLİK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ MEZUN OLDU

Kocaeli Üniversitesi Karamürsel Denizcilik Fakültesi 2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılı mezunları Karamürsel Kültür Merkezi'nde düzenlenen mezuniyet töreni ile diplomalarını aldılar.

Karamürsel Alp Anadolu'da Mezuniyet Sevinci

Karamürsel Alp Anadolu Lisesi 2017-2018 eğitim öğretim yılının ardından mezunlarını verdi. Okulun bahçesinde düzenlenen törende öğrenciler mezuniyet heyecanı yaşadı.