Res Proje Haberleri

Res Proje Haberleri

RES için 25 Aralık’ta ÇED toplantısı var!

Karamürsel RES için 25 Aralık’ta ÇED toplantısı var! Karamürsel’de yeni bir RES projesi için daha hazırlıklar başlamıştı.

Karamürsel halkı RES projesine değil yapıldığı yere tepki gösteriyor!

Karamürsel halkı aslında Rüzgar Enerji Santrali'ne (RES) karşı değil. Karşı olunan şey, işletmecilerin maliyetleri düşürmek amacıyla şehir merkezine yakın yapmaya çalıştıkları projelerdir.

Karamürsel'e 10 RES Türbini daha yapılacak

Bilindiği üzere, Karamürsel ilçesinde gerçekleştirilmesi planlanan Rüzgar Enerji Santrali (RES) projesiyle ilgili halkın çeşitli şikayetleri bulunmaktadır. Bu projenin mahkeme tarafından 3 kez iptal edilmesinin ardından

Orman ve Doğa katliamına engel olunulamıyor!

Karamürsel'de, kayın ormanları ve göçmen kuşların göç yolları katledilerek yapılan Rüzgar Enerji Santrali (RES) projeleriyle ilgili raporlar ve mahkeme kararları yok sayılmış, doğa severlerin itirazlarına rağmen projeler onaylanmıştır. Çalışmaların Uygun Yerlerde Yapılması Gerekliliği Kocaeli ve Bursa bölgelerinde yapılacak RES projelerinin doğru yerlere ve olumlu Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporlarına uygun olarak yapılması gereklidir. Doğa ve hayvanlara zarar vermeden çalışmaların gerçekleştirilmesi önemlidir.

Sahipsiz Karamürsel’de yine Cengiz insaat kazandı

Cengiz, Göçmen kuşları ve kayın ormanlarını tehdit eden, iki kez iptal edilen RES projesinde ısrarcı. Başvurunun ardından Bakanlık, ÇED raporunu askıya çıkardı.

Çevre katliamı durdurulamıyor!

Samanlı Dağları’nda, Cengiz Holding tarafından yürütülen Karamürsel RES projesine karşı Kayınormanı Derneği ve çevreciler tarafından açılan iki davayı da sonuçlandıran Kocaeli 2. İdare Mahkemesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Karamürsel RES projesi için verilen ”ÇED olumlu” kararını iptal etti.

İsmail Yıldırım kaçak RES leri ne zaman yıkacak ?

RES projesi ikinci kez iptal edildi! Karamürsel’de yapımı devam eden, RES projesi ikinci kez iptal edildi. Kararda, projenin kuşları, orman ekosistemi tehdit ettiği ve mevcut imar planlarına aykırı olduğu belirtildi. Gelen raporlar sonrası gözler Karamürsel Belediyesi İsmail Yıldırım'a çevrildi. Yıldırım'ın gelen kararla projenin kuşları, orman ekosistemi tehdit ettiği ve mevcut imar planlarına aykırı olduğu belirtilmesine rağmen doğa katliamına müdahale etmesi bekleniyor.

Karamürsel RES projesi bir kez daha değişti    

İlk tartışmaların 2020 yılında başladığı Ruzen Elektrik Üretim ve Ticaret Limited Şirketi tarafından yapılacak olan Karamürsel RES projesi bir kez daha değişti    

Karamürsel halkı ÇED toplantısına davetli

Karamürsel'de RUZEN ELEKTRİK ÜRETİM VE TİC. LTD. ŞTİ. tarafından yapımı yılan hikayesine dönen RES projesi yine gündeme geldi.

Mahkeme, Karamürsel  RES Projesi’ni durdurdu!

Kocaeli 2. İcra İdare Mahkemesi, Karamürsel’de yapılması planlanan Rüzgar Enerji Santrali (RES) projesinin bilirkişi raporu sonucunda hukuka uygunsuz olduğunu belirterek yürütmesinin durdurulmasına karar verdi.

Karamürsel'de yapılması planlanan RES projesinin iyi yönleri anlatıldı!

Rüzgar Enerji Santralleri (RES) projesinin sadece iyi yanlarının anlatıldığı toplantıda RES Projesi’nin doğaya ve hayvanlara karşı verebileceği zararlardan hiç söz edilmediği dikkat çekti.

Kuş cennetine RES yapacaklar

Kocaeli ve Bursa sınırları içerisinde yapılması planlanan RES projesine 9 günde ÇED gerekli değildir kararı verildi. Proje alanında nesli tükenmekte olan birçok kuş türü yaşıyor.

Karamürsel'de RES başlıyor

Gölcük halkı ayağa kalkınca iptal edilen ve Karamürsel’e kaydırılan “RES” projesi